Επιτυχία “με τα όλα της”

της ΕΛ.ΑΣ.

“πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στο εμπόριο και τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική Επικράτεια”

Καίριο και πολυεπίπεδο χτύπημα σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών με “εγκέφαλο” δύο υπηκόους Βουλγαρίας, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη φυλακισμένος, εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, χρημάτων από το εμπόριο του θανάτου, όπλα και 23+39 συλλήψεις, κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη συνεργασία πολλών τμημάτων της, σε όλη τη χώρα.

Το κύκλωμα δρούσε σε όλη τη χώρα κ και εμπορευόταν ναρκωτικά σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Κρήτη και το “ξήλωμά” του άρχισε με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο μελών του κυκλώματος την στιγμή που διακινούσαν ποσότητα ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στο εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική Επικράτεια

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών με τη συνδρομή αστυνομικών κλιμακίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα

Τη διεύθυνση της οργάνωσης είχαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ο ένας από τους οποίους είναι έγκλειστος καταστήματος κράτησης

Σε συντονισμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντοπίσθηκαν 3,5 κιλά ηρωίνης, υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης και μεθαδόνης και χρηματικό ποσό πάνω από 48.000 ευρώ

Επίσης κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, 2 πιστόλια, ένα αεροβόλο τυφέκιο και φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται ακόμη 23 άτομα για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται επιπλέον 39 άτομα που προμηθεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες

Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στο εμπόριο και τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική Επικράτεια.

Συνελήφθησαν σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, 14 ημεδαποί και ένας υπήκοος Βουλγαρίας (11 άνδρες και 4 γυναίκες) ηλικίας 32 έως 55 ετών, για κατά περίπτωση συγκρότηση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Την οργάνωση διηύθυναν ένας 42χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, έγκλειστος καταστήματος κράτησης και ακόμη ένας ομοεθνής του, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία. Επιπλέον δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος ακόμη 23 ατόμων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2016, οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, που είχε σαφή δομή και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Κρήτης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, το μεσημέρι της 15-5-2017, εντόπισαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης τον 43χρονο υπήκοο Βουλγαρίας τη στιγμή που παρέδιδε σε 48χρονο ημεδαπό, τρεις συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 416,5 γραμμαρίων.

Ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 5.905 ευρώ προερχόμενο από το εμπόριο της ηρωίνης, 6 κινητά τηλέφωνα και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Επίσης οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε δασώδη περιοχή της Θεσσαλονίκης και το σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών, που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος, όπου βρέθηκαν 13 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 2 κιλών και 83 γραμμαρίων.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 48χρονου στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν ακόμη:

 • το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ,
 • μία σιδερογροθιά,
 • ένα ζευγάρι χειροπέδες,
 • 4 τηλεφωνικές κάρτες και
 • 4 κινητά τηλέφωνα.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και τα υπόλοιπα άτομα, που ενέχονται με οποιοδήποτε τρόπο στην παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που χρησιμοποιούσε ένας από τους συλληφθέντες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκε και κατασχέθηκε εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με 9 δενδρύλλια κάνναβης μαζί με τον σχετικό εξοπλισμό (λάμπες, ανεμιστήρες, θερμόμετρο), ενώ κατασχέθηκαν και ακόμα 50 δενδρύλλια που καλλιεργούσε σε γλάστρες.

Από το σύνολο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε σπίτια και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 3 κιλά και 466,3 γραμμάρια ηρωίνης,
 • 36,6 γραμμάρια κοκαΐνης,
 • 502,6 γραμμάρια μεθαδόνης,
 • 367,9 γραμμάρια κάνναβης,
 • 8,8 γραμμάρια αμφεταμίνης,
 • 122 δενδρύλλια κάνναβης,
 • 99 ναρκωτικά δισκία,
 • 1 πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ,
 • 1 πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών,
 • 1 πιστόλι αερίου,
 • 1 αεροβόλο τυφέκιο,
 • 49 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων,
 • ζυγαριές ακριβείας,
 • 6 οχήματα,
 • το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και
 • 30 κινητά τηλέφωνα.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται ακόμα 39 άτομαγια πλημελληματικού χαρακτήρα αδικήματα – τα οποία όπως προέκυψε από την έρευνα προμηθεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν αρμοδίως.