Ραντεβού το Σεπτέμβρη

και την ενίσχυση της αερογέφυρας Κορινού

διαβεβαιώνει ο Σπίρτζης, μέσω Καστόρη, Σκούφα, Τζαακλή – αίτημα και από Χιονίδη

 

Για το φθινόπωρο αναβάλλονται οι εργασίες ενίσχυσης-αποκατάστασης της γέφυρας Κορινού και η ολοκλήρωσή τους, μετά την κινητοποίηση φορέων του νομού Πιερίας, σύμφωνα με διαβεβαίωση του αρμόδιου υπουργού, όπως την μετέφεραν οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού. Είχε προηγηθεί και παρέμβαση του δημάρχου Κατερίνης προς την “Αιγαίου” και στελέχη του Υπουργείου.

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
17- 05 – 2017

 

 

Δήμος Κατερίνης: Πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη,
για μετάθεση των εργασιών στη γέφυρα Κορινού προς το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου

 

ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ

 

 

Σάββας Χιονίδης (στη διάρκεια χθεσινοβραδινής συνάντησης με φορείς και κατοίκους του Κορινού): «[…}οι ημερομηνίες εκτέλεσης των προγραμματισμένων εργασιών πλήττουν την καρδιά της τουριστικής περιόδου. Για αυτό το λόγο ως  Δημοτική Αρχή αναζητήσαμε εναλλακτική λύση και επισημάναμε προς κάθε αρμόδιο, ότι, είναι αναγκαία η μετάθεση έναρξης  των εργασιών  για το  τέλος Αυγούστου»

 

Τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε για τη μετάθεση της έναρξης των προγραμματισμένων εργασιών από την «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» στη γέφυρα  Κορινού, μετά το πέρας της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, που είχε χθες το βράδυ, με  εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, εκπροσώπους των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό κ.ο.κ., ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Όπως είναι γνωστό, η κυκλοφορία στην αερογέφυρα είναι προγραμματισμένο να  διακοπεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ θα παραμείνει κλειστή έως το τέλος Αυγούστου,  περίοδο κατά την οποία, η εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής θα διεξάγεται μέσω του Βόρειου Ανισόπεδου Κόμβου Κατερίνης.

Με άμεση πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος Κατερίνης συναντήθηκε τόσο με τους ιθύνοντες της «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», της κατασκευάστριας εταιρείας, όσο και με εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών σημειώνοντας την ανάγκη μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης των εργασιών «διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποστεί τεράστιο πλήγμα κατά την προσεχή τουριστική περίοδο η τοπική μας οικονομία, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι εργαζόμενοι που βρίσκουν δουλειά τους θερινούς μήνες και είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψουμε ως Δήμος και το ξεκαθάρισα σε όλους τους τόνους ευθύς εξαρχής» σημείωσε ο κος Χιονίδης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «κάλεσα να δώσουν λύση στο ζήτημα και να υιοθετήσουν την άποψή μας, καθώς και τη θέση  όλων των φορέων τουρισμού, των κατοίκων της περιοχής και να μεταθέσουν τις εργασίες αμέσως μετά την τουριστική περίοδο».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος: «Είναι σαφές ότι οι ημερομηνίες εκτέλεσης των προγραμματισμένων εργασιών πλήττουν την καρδιά της τουριστικής περιόδου. Για αυτό το λόγο ως  Δημοτική Αρχή αναζητήσαμε εναλλακτική λύση και επισημάναμε προς κάθε αρμόδιο, ότι, είναι αναγκαία η μετάθεση έναρξης  των εργασιών , για το  τέλος Αυγούστου και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τελικά την ολιγόμηνη μετάθεση των εργασιών».

Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο, για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την πρωτοβουλία επίλυσης ενός θέματος, που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, ενώ κλείνοντας ο Δήμαρχος υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και πάντα μαζί με τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς, τους κατοίκους. Επιδιώκουμε να προκύψει αίσιο τέλος σε ένα τεράστιο θέμα που πήγε να δημιουργηθεί εν μέσω θερινής περιόδου. Πιστεύω όμως ότι θα επικρατήσει η λογική και θα υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πετύχαμε πριν λίγα χρόνια με συντονισμένες ενέργειές μας να αποτρέψουμε το γκρέμισμα της γέφυρας Κορινού. Παράλληλα, η  σημερινή μας συνάντηση, ήταν και μία ευκαιρία να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά, να συζητήσουμε τα προβλήματα και να διδαχθούμε από τις καλές πρακτικές. Εργαζόμαστε ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου προς τον κοινό στόχο, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες, την τουριστική ανάπτυξη και τη βελτίωση της εικόνας της ευρύτερης περιοχής μας εν γένει».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, Αλέκος Καλτσίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Νίκος Μαλεζάς, Τάσος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού Σιδέρης Μιχαηλίδης  κ.α.

 

 


Επικοινωνία των τριών βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ  με τον υπουργό Μεταφορών

Μετά την τουριστική περίοδοοι εργασίες στη γέφυρα Κορινού

 

Τη διαβεβαίωση του υπουργού Μεταφορών ότι θα επιτρέψει την παράταση της αποπεράτωσης του έργου ενίσχυσης-αποκατάστασης της γέφυρας Κορινού, προκειμένου οι εργασίες να μη γίνουν  εν μέσω θέρους, έλαβαν από τον Υπουργό Μεταφορών οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών, αυτές έπρεπε να περατωθούν έως τις 31 Αυγούστου του 2017 και η Αυτοκιν ητόδρομος Αιγαίου είχε προγραμματίσει τη διακοπή της κυκλοφορίας και την έναρξη των εργασιών το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Οι τρεις βουλευτές , σε επικοινωνία που είχαν με τον κ. Σπίρτζη, του μετέφεραν το αίτημα των φορέων  της περιοχής  να μην ξεκινήσουν  τώρα οι εργασίες της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, καθώς την τουριστική αυτή περίοδο υπάρχει αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος στην περιοχή και τυχόν διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα θα είχε σοβαρές οικονομικές συνέπειες  για την τοπική οικονομία.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

(γραφείο τύπου)