ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

απεργία αντί κυριακάτικης λειτουργίας

(για να μην ξεχνιόμαστε…)

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ  24   –    60132 ΚΑΤΕΡΙΝΗ –   ΤΗΛ. 2351-023888  FAX: 2351-075497

E-mail: ergkat@otenet.gr           

 

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

 

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΟΙΥΕ για την Κυριακή 16 Ιουλίου, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, όπως προβλέπει ο μνημονιακός Ν. 4177/2013. Η λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε το Μάιο η Κυβέρνηση με το 4ο μνημόνιο, στο οποίο προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο.

   Εκφράζουμε για πολλοστή φορά την πάγια εναντίωσή μας στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Αρνούμαστε την αναστάτωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής, και την παραβίαση από τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα και με αγώνες κεκτημένα- θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα μας. Αρνούμαστε την επικράτηση συνθηκών ολιγοπωλίου στην αγορά, που θα εξαφανίσουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, με αναπόφευκτη συνέπεια το λουκέτο όσων μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπάρχουν ακόμη.

   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ!

ΔΕ ΨΩΝΙΖΩ – ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΩ!

                                                                                                                                                        Κατερίνη, 07-07-2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ