Στα δύο και τα “Εν Δίω”;

παράπονο Σκούφα και αποχή της απ΄ τις εκδηλώσεις

έχει πλάκα και τα “Εν Δίω” να γίνουν … “Γιορτή Αγρότη”…

Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των φετινών “Εν Δίω Ολυμπίων” μια ανοικτή επιστολή αιρετού “καρφώνει” τους διοργανωτές για διακρίσεις σε βάρος αιρετού ή αιρετών και επαναφέρει το θέμα του ..ποιος κάνει τι και για ποιον και γιατί!

Η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σήμερα δημόσια το παράπονό της στους διοργανωτές των “Ολυμπίων εν Δίω”, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα παραστεί στην τελετή έναρξης, γιατί οι διοργανωτές διάλεξαν να τιμήσουν έναν εν ενεργεία βουλευτή, αντί κάποιου άλλου προσώπου, όπως είχε αρχικά επιλεγεί.

Η ανοικτή επιστολή της κας Σκούφα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ(ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ».

 

Με μεγάλη μου έκπληξη διαβάζοντας την πρόσκλησή σας, αντιλήφθηκα ότι κατά την έναρξη των εκδηλώσεων μεταξύ των εκλεκτών καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν, θα είναι και ο εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ και παλιός αθλητής κ. Κώστας Κουκοδήμος.

Επειδή ο κ. Κουκοδήμος εκτός από παλαιός αθλητής, είναι εν ενεργεία βουλευτής κι εκπροσωπεί στο Νομό μας μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη με ό,τι αυτή σηματοδοτεί

Κι επειδή μπορούσαν οι διοργανωτές να τιμήσουν εν ενεργεία Ολυμπιονίκες και μάλιστα νέους, που πρόσφατα τίμησαν την χώρα μας και την Πιερία, π.χ την Κατερίνα Νικολαϊδου, εφόσον άλλωστε η όλη διοργάνωση των «Ολυμπίων εν Δίω» αφορά εκδηλώσεις μαθητών και νέων,

είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι δεν θα παραστώ στις εκδηλώσεις αν και πιστεύω ότι από πλευράς μου και στο πλαίσιο των βουλευτικών αρμοδιοτήτων μου συνέβαλα ως ένα βαθμό στη διοργάνωσή τους.

 

Με εκτίμηση,

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ

Απαντώντας στο παράπονο της κας Σκούφα, ο εκ των διοργανωτών -και “ψυχή”- των παγκόσμιων πια μαθητικών αγώνων θεάτρου που φιλοξενεί το αρχαίο θέατρο του Δίου, Θανάσης Μπίντας, δήλωσε στην ΕτΟ ότι πράγματι η κα Σκούφα συνέβαλε τα μέγιστα στη φετινή διοργάνωση, όπως και όλοι οι βουλευτές του νομού, και φέτος και όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Κόλλια-Τσαρουχά. Επεσήμανε ότι υπήρξε πρόβλημα ανυπέρβλητο στην εξασφάλιση … τιμώμενου προσώπου και καλό θα ήταν για τις ευχαριστίες να ανέμεναν όλοι την τελετή έναρξης και λήξης της φετινής διοργάνωσης. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι οι διοργανωτές καμία διάθεση δεν είχαν ή έχουν να περιορίσουν το βεληνεκές της διοργάνωσης με μικροκομματικά κίνητρα.