“Ανυπαρξία Σεβασμού στα Πρόσωπα και τους Θεσμούς”

καταγγέλλει η αντιπολίτευση

ο “σκόπελος” της παρουσίας της αντιπολίτευσης στο επίσημο γεύμα, θα μπορούσε εύκολα να παρακαμφθεί, με την συμβολική παρουσία έστω ενός εκπροσώπου της…

Ενώ απομένουν λιγότερες από 24 ώρες πριν την έλευση της Εξοχότητάς του, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο Λιτόχωρο, προκειμένου να τιμήσει τον εορτασμό της 140ης  επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου και την επομένη της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση -με ανακοίνωσή της- καταγγέλλει τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Κ. Δημόπουλο, για προσβολή των Θεσμών του Πολιτεύματος και των προσώπων που τους υπηρετούν.

Αφορμή για την σοβαρότατη καταγγελία της αντιπολίτευσης (αφού αφορά εκδηλώσεις στις οποίες μετέχει ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας), είναι το γεγονός του αποκλεισμού των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από μέρος των επετειακών εκδηλώσεων, σύμφωνα με την καταγγελία. Την καταγγελία υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην της επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κατερίνας Κουρίτα. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις του δημάρχου, υπήρξε οξεία αντιπαράθεση που δεν μετέτρεψε σε τίποτα τις προθέσεις αυτές. Ταυτόχρονα, το επίπεδο της συζήτησης και η ένταση που προέκυψε, σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αρμόζουσα σε θέμα στο οποίο εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (και για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο τμήμα της συνεδρίασης, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί από την ΕτΟ). Όσον αφορά την Κ. Κουρίτα, πιθανώς δεν προσυπογράφει την καταγγελία, αφού απείχε από την ψηφοφορία για την απόφαση ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Δίου-Ολύμπου, όχι ως αντίδραση στο πρόσωπο, αλλά στο θεσμό που υπηρετεί το αστικό κράτος, όπως δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι δεν θα παραστεί σε καμία εκδήλωση εορτασμού της επετείου.

Το μέρος των εκδηλώσεων από το οποίο η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι αποκλείεται με απόφαση Δημόπουλου, είναι το επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Δήμος προς τιμήν του κου Παυλόπουλου, αμέσως μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη. Είναι απορίας άξιο, το πως ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας επέλεξε το πλέον ακραίο, ενώ ο “σκόπελος” της παρουσίας της αντιπολίτευσης στο επίσημο γεύμα, θα μπορούσε εύκολα να παρακαμφθεί, με την συμβολική παρουσία έστω ενός εκπροσώπου της…

Η καταγγελία της αντιπολίτευσης

 

Ανυπαρξία Σεβασμού στα Πρόσωπα  και τους Θεσμούς

   Ιστορικές  στιγμές για το Λιτόχωρο και τον Δήμο Δίου Ολύμπου το Σάββατο 24/02/2018 καθώς θα υποδεχθεί επισήμως τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής  Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος  θα επισκεφθεί την περιοχή μας για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 140 χρόνων από την επανάσταση του Ολύμπου 1878.  Στo πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας μετά από ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε με ειδική τελετή την  ανακήρυξη του ως  επίτιμου δημότη. Η επίσκεψη του Προέδρου θα ολοκληρωθεί με το επίσημο γεύμα που θα παραταθεί προς τιμή του  στο ξενοδοχείο Cavo Olympo στην Πλάκα Λιτοχώρου.                                                          

   Ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Δημόπουλος  με  προσωπική του απόφαση απέκλεισε από μέρος των εκδηλώσεων του εορτασμού το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου πλην των αντιδημάρχων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου μας ,  δήμαρχος  προέβει  σε τέτοιους είδους προσβλητική απόφαση στηριζόμενος στην λογική ότι ο Δήμος εκπροσωπείται μόνο δια των αντιδημάρχων του και του ιδίου και ότι ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου εν συνόλω δεν έχει καμία αξία.               

   Προφανώς ο κύριος Δημόπουλος θεωρεί ότι οι εκδηλώσεις αυτού του μεγέθους είναι οικογενειακή υπόθεση και ευκαιρία για προσωπική προβολή.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Εθνική  Επέτειος και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ενδείκνυνται για να κάνει ο Δήμαρχος τις προσωπικές του δημόσιες σχέσεις υποτιμώντας  το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της απόφασής  του.                              

   Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καταδικάζουμε την συμπεριφορά του και την θεωρούμε άκρως προσβλητική στερούμενη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς. Ο μόνος λόγος που μας αποτρέπει από το  να απέχουμε από τις εκδηλώσεις εορτασμού  είναι ο σεβασμός στο πρόσωπο του Προέδρου στην ιστορία του τόπου.

Τα μέλη του ΔΣ
Μόχλα –Φαρμάκη Ευαγγελία
Δημητριάδης  Κωνσταντίνος
Ρεμπατσιός  Αριστείδης
Πουρλιώτης  Διονύσιος
Βροχαρίδης  Βασίλειος
Τσιμήτρη  Μαρ
ία
Νούλα Σοφία
Αγαθαγγελίδης  Κυριάκος
Κρεμέτης  Μιχαήλ
Λαπάτσης  Νικόλαος
Βακουφτσή Ειρήνη
Γουλάρας  Δημήτριος