Δεν είναι εκδήλωση του Δήμου μας

ποτέ δεν ήταν μετά το 1989

το Ηρώο και τα μνημεία μας είναι όλα νόμιμα – μόνο εσύ ψεύδεσαι και παρανομείς, “Δ.”

Άκου “Δ.”,

το πως αντιλαμβάνεται κάποιος την πραγματικότητα, πως διαβάζει την Ιστορία και τι πιστεύει, είναι απόλυτο δικαίωμά του κι η ανθρωπότητα έχει χύσει ωκεανούς αίματος για να το έχεις ακόμα κι εσύ αυτό το δικαίωμα.

Εσύ που δεν διαστρεβλώνεις απλώς δεδομένα γεγονότα, αλλά ΨΕΥΔΕΣΑΙ δημόσια και επανειλημμένα, έγραψες:

Και η δημοτική αρχή θα πρέπει να γκρεμίσει αμέσως το μνημείο του μίσους και τους αίσχους που έστησαν αυθαίρετα οι κομμουνιστές στο πάνω μέρος του Λιτόχωρου.

Η αλήθεια είναι ότι η τότε δημοτική αρχή του Λιτοχώρου δημιούργησε το μνημείο και καμία αυθαιρεσία δεν το βαραίνει γιατί είναι και σε κοινόχρηστο χώρο, όπως το Ηρώο μας που αμαυρώνεις δεκαετίες τώρα. Δήμαρχος τότε ήταν ο αείμνηστος Αθανάσιος Κατσαμάκας και σύρε γύρεψε για το μέγεθος του ανδρός και την αποδοχή του και πριν και μετά. Και εν ζωή και ως σήμερα και αύριο. Εσύ ποιος είσαι “Δ.” που λες ψέματα σε βάρος του και καλείς τη σημερινή δημοτική αρχή να κατεδαφίσει δημιούργημά της;;;

ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κανένα κόμμα δεν προσκαλείται εδώ και χρόνια, γιατί εδώ και χρόνια κανένα κόμμα δεν προσέρχεται ως κόμμα ή ως μεμονωμένος πολιτικός, στο “μνημόσυνο΄’ του μίσους. Το μόνο κόμμα που όχι απλώς προσήλθε, αλλά κατάφερε και να σε “καπελώσει” ήταν η “Χρυσή Αυγή”. Κι έκτοτε ανακάλυψες το “κανένα κόμμα δεν έχει προσκληθεί”, αλλά ναι, ελεύθερα και δημοκρατικά, προσέρχονται πάμπολλα στελέχη της “Χρυσής Αυγής” και φωτογραφίζονται μπροστά στο βεβηλωμένο μας Ηρώο, αγκαλιά με σένα ή χώρια. Δημοκρατικά κι ελεύθερα.

Η ευταξία, η σεμνότητα και η ευπρέπεια ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επικρατήσουν προς αποφυγή οιασδήποτε επιδίωξης για πολιτική / κομματική ή ιδεολογική εκμετάλλευση της εκδήλωσης αυτής.

Το παραπάνω υποκριτικό το λες με το επίσημο προσωπείο σου. Ανεπίσημα λες αυτό:


Οι απολογητές των σταλικομμουνιστών δολοφόνων δεν θέλουν να τιμούνται αυτοί που κατακρεούργησαν οι ξενοκίνητοι σλαβοσυμμορίτες, γιατί αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι στον κομμουνισμό και υπερασπίστηκαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, για να ξεχνά ο κόσμος τα εγκλήματα και τις προδοσίες τους.”

Τιμούμε τους Έλληνες Χωροφύλακες και Φαντάρους, το μικρό αυτό τμήμα των ανδρών, που βρέθηκαν τη μέρα των εκλογών της 31ης Μαρτίου του 1946 στο Λιτόχωρο για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πατρίδος, αμυνόμενοι στα προδοτικά βόλια των κομμουνιστών που τους χτύπησαν άνανδρα και ύπουλα μέσα στη νύχτα, δίνοντας τους κατόπιν την χαριστική βολή και πυρπολώντας τους στην συνέχεια.
Αυτά τα φρικιαστικά προδοτικά εγκλήματα και αυτό το ολοκαύτωμα του Λιτοχώρου μάς ζητούν οι απόγονοι του σταλινισμού να ξεχάσουμε.

Ή μήπως να μας εξηγήσεις με ποια διαδικασία ανακήρυξες πέρυσι …”Εθνομάρτυρα”; Ή σε τι αποσκοπεί, απόγονος δύο αδελφών να περιγράφει πως ο ένας “έσφαξε” τον άλλο, εν έτει 2017; (το highlight του περσινού “μνημοσύνου” σου);;; Μήπως να μας πεις γιατί έμεινε γνωστό στο Λιτόχωρο “το σπίτι του Γκ…..” και γιατί κι από ποιους δέρνονταν εκεί μέσα η νεολαία του Λιτοχώρου για μια δεκαετία, ενώ η Κατοχή διήρκεσε μόνο τέσσερα χρόνια; Όχι, Δ. Δεν θα στο πω, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Διαστρεβλώνεις, ψεύδεσαι, εκμεταλλεύεσαι και πουλάς τιμή νεκρών για ίδιον όφελος. Ήρθε κι ο καιρός να μας πει ποιο είναι το όφελος αυτό. Την μνήμη των νεκρών μπορείς να την τιμήσεις και ΧΩΡΙΣ όλα αυτά, σε μια εκκλησία, αλλά όχι στο Ηρώο μας. Τη συζήτηση για τον Εμφύλιο να την κάνεις στην τοπική που τιμάς. Όχι εδώ.

Σήμερα χρησιμοποιήθηκε κι ένα ακόμη ψέμα. Ακόμη μεγαλύτερο και σημαντικότερο: ότι η …εκδήλωση είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου μας.
Πότε δεν ήταν. Εν παραδρομής, κάποιοι που σε χαϊδεύουν, το πρόσθεσαν σε ένα υπό έγκριση πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου μας. Ρώτα τους σημερινούς σου συνεργάτες των δημοσίων σχέσεων για το ποια ήταν η αντίδραση του τότε δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου και αν πράγματι η …εκδήλωση είναι ενταγμένη και σε ποιο πρόγραμμα.

Η ΕτΟ ρώτησε σήμερα, πριν λίγο, τον σημερινό δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, για το αν η …εκδήλωση είναι ενταγμένη σε κάποιο πρόγραμμα του Δήμου. Η απάντηση ήταν κατηγορηματική: ΟΧΙ. Αν την θες την έχω και γραπτή. Ζήτα την.

Δ.”, πέρυσι κέρδισες χρόνο, υποσχόμενος ανέγερση μνημείου, ειδικά για τους συγκεκριμένους νεκρούς.

Αυτό ήθελες: να κερδίσεις χρόνο. Μπας και μήπως σ΄ένα χρόνο αλλάξει κάτι.
Δεν θ’ αλλάξει τίποτα, “Δ.”.
Οι νόμοι αλλάζουν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Αν το επιθυμείς, όργανα έχεις, πολιτικούς που σε χαϊδεύουν έχεις, ετοίμασε πρόταση και με το καλό στην Ολομέλεια. Αλλά ως τότε, είναι καιρός να τιμήσεις τον όρκο σου που ανέλαβες να τηρείς και εν ενεργεία και ως απόστρατος και όσο ζεις και περιορίσου στην εκκλησία.

Αν εσύ καταπατάς το Νόμο για 30 χρόνια… εμείς οι μη απόστρατοι τι να κάνουμε;;;

ΥΓ: και ψεύδεσαι και ξευτιλίζεσαι. Αναφέρεσαι σε σταγονίδια που αντί να κρυφτούν  στις τρύπες τους…”, εσύ ο κρυμμένος πίσω από ψευδώνυμο. Ως πρακτική, προδίδει πολύ κακές συνήθειες, “Δ.”. Κι επειδή κάνεις λόγο και για   τολμώντας να αποκαλούν τα εθνικά μνημόσυνα “γιορτές μίσους””, είναι δεδομένο το κακό κουσούρι: ανώνυμα και πίσω από βολικούς κωδικούς μ’ ένα γράμμα κι έναν αριθμό, νοσταλγείς το προνόμιο να χαρακτηρίζεις εσύ ό,τι γουστάρεις “εθνικό” κι ό,τι δεν γουστάρεις “μίασμα”. Η σιωπή, η συνολική σιωπή των πολιτικών ταγών και των υπηρεσιακών παραγόντων, σου παραχωρεί χώρο να δρας ακόμα και σήμερα.

Αλλά όλα τελειώνουν κάποια στιγμή, “Δ.”.

ΥΓ2: από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής της, η ΕτΟ εντόπισε και ανέδειξε το θέμα του “μνημοσύνου”. Και το έπραξε αυτό με κάθε ευθύνη, κυρίως έναντι του κοινού καλού. Και δημόσια. Και μόνη της, αφού -δυστυχώς- όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- απέφυγαν και αποφεύγουν να πράξουν όσα έχουν καθήκον να πράξουν: οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης να υπερασπιστούν και να επιβάλλουν την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, οι βουλευτές μας και η Δικαιοσύνη την τήρηση του Νόμου. Και όσοι επιμένουν να τιμούν μνήμες νεκρών να αποκτήσουν επαφή με το παρόν και το μέλλον και να τιμήσουν το παρελθόν και τους νεκρούς του, με εκδηλώσεις Συμφιλίωσης. Εθνικής Συμφιλίωσης. Αυτό που αποφάσισε η πολιτεία μας το 1989, το ταραγμένο και “βρώμικο” 1989, αντί να αποτελούν παράγοντα αναχρονισμού. Αν επιλέγουν να διατηρούν οι ένστολοι υπηρέτες του Νόμου, το διαχωρισμό και το μίσος και να παραβαίνουν το Νόμο, για ποιο λόγο να μην πράττουν οι πολίτες ακριβώς το ίδιο;

ΥΓ3: ως έχεις καθήκον, ενημέρωσες την ΕΑΑΣ για την δημόσια δήλωση του πρώην δημάρχου Λιτοχώρου που έθαψαν ΟΛΑ τα blogs που διαφημίζουν την αυριανή επανάληψη της παρανομίας;;; Είναι και διοργάνωση της ΕΑΑΣ το “μνημόσυνο” ή μόνο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ;;;