Στο Βιλαμπάχο ΑΚΟΜΑ τρίβουν

(δεν "είναι είδηση", αλλά ...

μπας και “είναι είδηση” και όλα τα υπόλοιπα γύρω μας;;;;)

Τα δύο τελευταία εγκεκριμένα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τον Τουρισμό ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας -το 2015 και το 2017- αφού το πιο πρόσφατο κρίθηκε ότι κυρώθηκε με μη νόμιμο τρόπο και το αμέσως προηγούμενο κρίθηκε παρωχημένο και ακυρώθηκε κι αυτό από το ΣτΕ. Έτσι, τα μόνα εν ισχύ σχετικά Πλαίσια είναι του 2003 και του 2004, με τα ανάλογα χαρακτηριστικά.

Σε πραγματικά τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, το θέμα της μη ύπαρξης ικανού και σύγχρονου Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό είναι καθημερινό θέμα και ανάγκη που πιέζει μόνιμα την πολιτική ηγεσία, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Στην Πιερία, ο άψογος σχεδιασμός της τοπικής οικονομίας που εξασφαλίστηκε εδώ και δεκαετίες με ευθύνη της τοπικής ηγεσίας και αποδίδει ήδη τα μέγιστα, προβλέπει ότι ο νομός ειδικεύεται ήδη στην παραγωγή ενέργειας και μάλιστα “πράσινης” και σ’ αυτό τον τομέα θα συνεχίσει να ειδικεύεται, ώστε να εκμεταλλευτεί ο άπλετος γεωγραφικός χώρος που δημιουργεί το ορεινό ανάγλυφο, ενώ στα πεδινά -και εκατέρωθεν των συγκοινωνιακών δικτύων- αναπτύσσονται όσα αφορούν τη βιομηχανία, τη βιοτεχνία και το εμπόριο. Τεράστιο πλούτο αποδίδει -στην Πιερία- και η εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων, παρά την κριτική για καταστροφή του περιβάλλοντος. Κριτική πλήρως ανεδαφική, αφού δραστηριότητα όπως ο τουρισμός (δραστηριότητα που ευδοκιμεί σε περιοχές φυσικού κάλλους) δεν συγκαταλέγεται στις ήδη ή τις μελλοντικές πιθανές οικονομικές δραστηριότητές μας.

Στο δε Βιλαμπάχο, ακόμα τρίβουν.

Μεταξύ άλλων, στην Πιερία διαθέτουμε ήδη ικανοποιητικό απόθεμα υποψηφίων τοπικών αρχόντων που θα συνεχίσουν την πετυχημένη πορεία προς την τελειότητα, οπότε ας τρίβουν όσο θέλουν στο Βιλαμπάχο… Αν η Πιερία χρειαζόταν τρίψιμο -όπως το Βιλαμπάχο- τα νέα που περιέχει το παρακάτω δελτίο Τύπου θα ήταν από χθες πρώτη είδηση.

Το δελτίο Τύπου που ακολουθεί ΔΕΝ είναι fake news.
Είναι κανονικό.

Υπαρκτό.

Χθεσινό.
Επίσημο.

 

 

Αθήνα,  24 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε, σήμερα, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για το Νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό. Ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον ανάδοχο της σύμβασης, ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης. Η εκπόνηση ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, με την κατάρτιση του σχετικού σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης μέσα από έναν ουσιαστικό και διευρυμένο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στόχος είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, καθώς και όλων των φορέων του κλάδου του Τουρισμού.

Το νέο χωροταξικό πλαίσιο  επιδιώκει να διαμορφώσει ένα πρότυπο χωρικής οργάνωσης του κλάδου, που θα προωθεί και θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και τον εμπλουτισμό του εθνικού τουριστικού προϊόντος, στη βάση της διατήρησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

από το Γραφείο Τύπου