ΑΠΕΡΓΙΑ

30.5.2018

24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – «Κοινωνική Συμμαχία» για όσους «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλες και όλοι στην απεργία  στις 30 Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 π.μ !

 

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις στις 30 Μάη. Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τα φτωχά στρώματα των ΕΒΕ και των αγροτών, που παλέψαμε και παλεύουμε από κοινού ενάντια στη φοροληστεία, έξω από τα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα μπλόκα των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. Στον κοινό αγώνα που είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, την πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.

Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών διακιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής – λαϊκής κατοικίας. Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.

Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν ανά την Ελλάδα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

 

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!

 

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

 

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

 

Κάθε κλάδος, εργασιακός χώρος, κάθε περιοχή στις 30 Μάη να στείλουμε ισχυρό μήνυμα:

Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση.

 

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

 

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

 

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – Τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση και πάλη!

 

Μάης 2018


 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ  24   –    60132 ΚΑΤΕΡΙΝΗ –   ΤΗΛ. 2351023888  FAX: 2351075497
E-mail Address: ergkat@otenet.gr

                                                                                                                      Κατερίνη,  22-05-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ 2018

 

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες της Πιερίας που υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 30 Μάη και να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ακολουθεί μια αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία εντείνει την ανεργία, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και έχει προχωρήσει ξεδιάντροπα σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των θυμάτων της κρίσης. Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης. Χωρίς λουκέτα και στρατιές ανέργων!

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ  στις 10:30 π.μ.

Στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
& ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγίας Λαύρας 24,  60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ,  Τηλ.: 23510 23888, fax: 2351075497

 

Κατερίνη,  25–05–2018

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι,

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018 στις 10:30 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δίνουμε συνέχεια στο αγώνα μας για:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
 • Υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας.
 • 7ωρο, 5ημερο, 35ωρο.
 • Αναγνώριση όλων των 3ετιών
 • Ένταση των ελέγχων των υπηρεσιών του κράτους (ΕΦΚΑ, Σώμα επιθεώρησης Εργασίας κ.α.) για την ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας, καθώς και για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
 • Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων και αλλαγή των προϋποθέσεων με ευνοϊκότερους όρους για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
 • Προστασία της λαϊκής κατοικίας, ενάντια στις κατασχέσεις.

 

Συνάδελφοι,

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.   ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 


ΟΛΜΕ

 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ 2018

Στις 30 του Μάη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων.

Διεκδικούμε:

 • Άμεσους Μαζικούς Διορισμούς εκπαιδευτικών
 • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό                     (ν 4387/16)
 • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας .Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη
 • Απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές

Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργιακή  Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ

 


 

 

elme518

 

 


 

Την Τετάρτη 30 Μάη κανείς στη δουλειά! Απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, στις 10:30πμ

 

Εργαζόμενοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στα εργοστάσια, άνεργοι,

Στις 30 Μάη απεργούμε και διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για νέα υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ. Απαιτούμε να γίνει νόμος του κράτους η πρόταση νόμου που κατέθεσαν στην βουλή οι 518 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την υποχρεωτικότητα των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΚΣΣΕ) με αυξήσεις. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών.

Η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες προσπαθούν να μας πείσουν οτι η ανάπτυξή τους είναι δίκαιη. Να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα που μας επιβάλλουν, τη δουλειά λάστιχο. Να αποδεχτούμε να δουλεύουμε για το αίσχος των 586 και 511 ευρώ το μήνα, τα οποία δε φτάνουν ούτε για φαγητό. Να πάμε στη δουλειά με τον εφιάλτη της τρομοκρατίας και της εντατικοποίησης αφού είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα. Μας λένε να ξεχάσουμε ότι μας έκλεψαν με τα ψέματα και τη βία και, να αποδεχτούμε την ανάπτυξή τους, ενώ βλέπουμε να μειώνεται ο μισθός  συνεχώς άμεσα και έμμεσα, να κινδυνεύει  το σπίτι μας με κατάσχεση από το κράτος και τις τράπεζες, να νομιμοποιούν την κάνναβη, να καταργούνται τμήματα σχολείων και ο κατάλογος των θυσιών να μην έχει τελειωμό. Μας κοροϊδεύουν  με το νέο  παραμύθι της επιστροφής στην ομαλότητα. Εμείς όμως ξέρουμε ότι αυτήν η ομαλότητα δεν προβλέπεται να επαναφέρει τίποτα από όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης. Μόνο μέσα από τα συνδικάτα, με κοινό αγώνα με τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε να κάνουμε βήματα για την ανάκτηση των απωλειών μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα! Και σαν μη φτάνουν όλα αυτά έχουν μετατρέψει και την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση για τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, φέρνοντας το λαό όλο και πιο κοντά στον πόλεμο.

Συνοδοιπόροι της κυβέρνησης σε αυτήν τη λαίλαπα είναι και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Οι εξαφανισμένοι από τους χώρους δουλειάς που στήσανε τη ‘‘συμμαχία των προθύμων’’ και καλούν τους εργαζόμενους στις 30 Μάη να διαδηλώσουν για την ‘‘ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας’’ (!!!). Δηλαδή να διαδηλώσουν για τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της ΕΕ. Είναι οι ίδιες πλειοψηφίες που βάλανε πλάτη για να περάσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και όχι μόνο.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, έναν δρόμο έχουμε! Αυτόν του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης. Να πάψει η μοιρολατρία και ο φόβος. Να λυθεί η σιωπή. Μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι απέσπασαν κατακτήσεις. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε ενάντια σε όσους μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Τετάρτη 30 Μάη κλείνουμε τις μηχανές στα εργοστάσια, κατεβάζουμε τα ρολά στα σούπερ μάρκετ, κλειδώνουμε τα γραφεία και βγαίνουμε όλοι στο δρόμο!

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της οτι δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

 


 

Στις 30 Μάη οι εκπαιδευτικοί απεργούμε για τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΤΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10.30 π.μ.

Απεργούμε γιατί:

 • Η αδιοριστία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
 • Γιατί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ζητά να μη γίνουν μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών γιατί μας θεωρούν κόστος και ταυτόχρονα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποσχέσεις για διορισμούς σε …βάθος χρόνου.
 • Γιατί είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, νηπιαγωγό, δάσκαλο και καθηγητή από την αρχή της χρονιάς.
 • Γιατί το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το ν/σ που διαλύει ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης, ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής για τα δημόσια σχολεία.
 • Γιατί η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη. Σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν τμήματα ένταξης, τάξεις υποδοχής, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που τον χρειάζεται. Η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών να γίνεται μέσα στο σχολείο και όχι να είναι πανάκριβο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες.
 • Γιατί δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης για να γίνουν οι εκπαιδευτικοί να συνένοχοι στους στόχους μιας παιδείας των περικοπών, των εμπορευματοποιημένων και κατηγοριοποιημένων σχολείων.
 • Γιατί μέσα στις τάξεις μας εμφανίζονται όλα τα προβλήματα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια ειδικά σε εποχή κρίσης. Προβλήματα μαθησιακά, κοινωνικά, συναισθηματικά, συμπεριφοράς και αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ολόπλευρα, μέσα σε 25αρια και 28άρια τμήματα και χωρίς καμία υποστήριξη στον εκπαιδευτικό. Γιατί είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα να υπάρξει άμεση μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, φροντιστηριακά τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολείου.
 • Γιατί δεν θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αντιδραστικές αξίες ενός σάπιου συστήματος που έχει για ευαγγέλιο την ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό.
 • Γιατί η μάθηση δεν μπορεί να γίνεται με τον εκπαιδευτικό λάστιχο με αντιεπιστημονικές αναθέσεις και ενοποιήσεις και τον εκπαιδευτικό να διδάσκει ότι τύχει.
 • Γιατί απαιτούμε εδώ και τώρα να φτιαχτούν Νηπιαγωγεία και να προσληφθούν Νηπιαγωγοί, να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και δεν «τσιμπάμε» από τη δήθεν θεσμοθέτηση «σε βάθος τριετίας» που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Θέλουν να μας πείσουν ότι ό,τι έγινε, έγινε. Όχι μόνο αποδεχτούμε τη μίζερη πραγματικότητα που μας επιβάλλουν αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος μας, αλλά να αγωνιστούμε για τους στόχους τους. Να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου, να γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή για να εξυπηρετήσει το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής. Μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Αυτό το δρόμο της υποταγής υπηρετεί όχι μόνο η συμβιβασμένη ηγεσία στην ΑΔΕΔΥ αλλά και οι πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ. Σφύριζαν αδιάφορα όταν εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο. Σαμπόταραν με κάθε τρόπο την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης (νέες δομές-αξιολόγηση, νέο Λύκειο), ενώ την Πρωτομαγιά δεν εμφανίστηκαν καν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαία διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Πάνω απ’ όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί, δε θέλουμε να εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας, με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς δικαιώματα.

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – Τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση και πάλη!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΤΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 10.30 π.μ.

Μάης 2018

 


 

 

esiemth518