Θα σώσουμε τους αγρότες

που κατέστεψε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΑΛ Πιερίας

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγης  αποτελούμενο  από τον  Βασίλη Έξαρχο πρώην βουλευτής Λάρισας και πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ , τον Μενέλαο Γαρδικιώτη Γεν. Γραμματέα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας  Κιτιξή Κώστα και τους υποψήφιους Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής  Πιερίας,  επισκέφθηκε την Ομάδα Παραγωγών  Ζεύς Ακτινίδια ΑΕ και την Κοινοπραξία Αγροτικών Καπνικών Συνεταιρισμών Πιερίας.

 Όπως τόνισαν στις συναντήσεις τους “εμείς στο Κίνημα Αλλαγής γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αγρότες της Πιερίας όπως και οι αγρότες όλης της χώρας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη αντιμετωπίζουν πολύ οξυμένα προβλήματα λόγω των καταστροφικών μέτρων που εδώ και 4 χρόνια εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες όπως και για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ήταν κάλπικες, ήταν ψεύτικα μεγάλα λόγια.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του απέτυχαν και στην αγροτική πολιτική.

Εγκατέλειψαν στην τύχη τους την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της.

Αύξησαν το κόστος παραγωγής των προϊόντων, προκάλεσαν αφαίμαξη εισοδημάτων με την φορομπηχτική και εισφοροληστρική πολιτική τους.

Απέτυχαν να αξιοποιήσουν τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 που εμείς είχαμε εξασφαλίσει.

Διέλυσαν την κτηνοτροφία. Οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας διαμαρτύρονται ότι με τις ελληνοποιήσεις κατέρρευσε η τιμή του γάλακτος και κλείνουν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την παραγωγική αναδιάρθρωση. Η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία πορεύεται χωρίς πυξίδα. Για αυτό και οι αγρότες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου όπως και στις εκλογές της 26ης Μαΐου  θα στείλουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής.

Εμείς η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου έχουμε ιστορικούς δεσμούς με τους αγρότες.

Τιμώντας αυτή την παράδοση στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για τους αγρότες και την ύπαιθρο με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης.

Δεσμευόμαστε και αγωνιζόμαστε για:

  1. Την επανεξέταση τη φορολόγησης των αγροτών με καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 13% και του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.
  2. Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.
  3. Τη μείωση του κόστους παραγωγήςμε έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
  4. Τη θέσπιση κινήτρωνγια την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.
  5. Την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων που υπάρχουν στο τρέχον Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην μειωθεί η χρηματοδότηση της Νέας ΚΑΠ.
  6. Τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του νέουΠρογράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027 με έμφαση σε έργα υποδομής για το νερό, σχέδια βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σύγχρονα δίκτυα εμπορίας των προϊόντων, ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων πρακτικών στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και ολοκληρωμένη πολιτική για τους νέους αγρότες.
  7. Τη θεσμική προστασία της παραγωγικής γηςκαι ολοκληρωμένη πολιτική  με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους.
  8. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι πωλήσεις προϊόντων με ανοιχτές τιμές, οιελληνοποιήσειςκαι οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών ώστε να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι
  9. Ολοκληρωμένη πολιτική για την αλιεία που αποτελεί ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας.
  10. Τη βελτίωση του συνολικού πλαισίου λειτουργίας   του ΕΛΓΑ με την αξιοποίηση και ευρωπαϊκών πόρων και στόχους την ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, δικαιότερες ασφαλιστικές εισφορές και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων. “