Συγχαρητήρια και χαιρετισμοί

για τις εκλογές στο ΤΕΕ

ΝΔ και ΚΚΕ

 

 

 

 

Η ΝΟ.ΔΕ ΝΔ Νομού Πιερίας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) και στον επικεφαλής της και πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό, για την ιστορική νίκη και την ιστορική πρωτιά τους στις εκλογές της Κυριακής.

Το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα επιδέχεται μόνο μία ερμηνεία. Συνιστά την επιβράβευση για τις δυναμικές πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί από το ΤΕΕ και τον Πρόεδρό του Γιώργο Στασινό την προηγούμενη τετραετία. Παράλληλα, αποτυπώνει την αισιοδοξία ενός σπουδαίου επιστημονικού κλάδου για την επόμενη μέρα στη χώρα.
Ευχόμαστε στη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) να βρίσκεται σε πρωτοπόρα θέση στον αγώνα της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας. Ο κλάδος των μηχανικών είναι πυλώνας για την στήριξη ποικίλων υπηρεσιών που έχει ανάγκη η οικονομία, ο τόπος και οι πολίτες. Θερμά συγχαρητήρια και στα τοπικά στελέχη της ΔΚΜ για το μεθοδικό αγώνα τους και την εκλογή τους στα αντιπροσωπευτικά όργανα του ΤΕΕ και καλή επιτυχία στο έργο τους.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                         Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Μπρουσκελης                                                                            Νικόλαος Ντουλας

 


 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  Πιερίας χαιρετίζει όλους τους μηχανικούς όλων των κλάδων και όλων των σχέσεων εργασίας, που στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό μας ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σαν θεσμός του αστικού κράτους και εργαλείο του, μπορεί να υπηρετήσει τα δικαιώματα μας.

Σκοπός του είναι να στηρίξει την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ενίσχυση της κερδοφορίας των ομίλων και την προσέλκυση επενδύσεων με την συγκέντρωση του πλούτου στα χεριά λίγων.

Οι μικρομεσαίοι μηχανικοί είτε σαν αυτοαπασχολούμενοι , είτε σαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε σαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, είτε σαν συνταξιούχοι βιώσαμε και βιώνουμε τη σημαίνει για τις ζωές μας και των οικογενειών μας αυτή η ανάπτυξη τους.

Σημαίνει ανεργία, φτώχεια, αναδουλειά, μετανάστευση, ανασφάλεια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, χαμηλοί μισθοί, μικρές συντάξεις, φοροληστεια, κλέψιμο των αποθεματικών μας.

Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε από όλες τις κυβερνήσεις, ΕΕ και τις πολιτικές που εκπροσωπούν, σηκώνουμε το ανάστημα και αντιστεκόμαστε, δεν αποδεχόμαστε την απαξίωση των σπουδών μας, παλεύουμε για την ακύρωση των αντιλαϊκών νόμων και επιλογών, για την υπεράσπιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στην “απελευθέρωση” του επαγγέλματος.

Παλεύουμε  με λαό, τους εργαζόμενους για τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και η παραγωγικότητα της εργασίας με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας ,την στιγμή που σήμερα δεν καλύπτονται ούτε οι βασικές.

 

 


 

Κατερίνη 8 Νοεμβρίου  2019

 

Συγχαρητήριο μήνυμα της Δημ.Τ.Ο. Κατερίνης στη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ).

      Η Δημ.Τ.Ο. Κατερίνης συγχαίρει τούς μηχανικούς που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ) και την ανέδειξαν πρώτη δύναμη. Παράλληλα συγχαίρει τους εκλεγέντες μηχανικούς κ. Κωνσταντίνο Βασιλειάδη και κ. Κωνσταντίνο Μπίσμπα για την εκλογή τους στην αντιπροσωπεία του περιφερειακού τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης και τον υπεύθυνο υποδομών της Δημ.Τ.Ο. Κατερίνης κ. Δημήτρη Κουσκουρίδη για την εκλογή του στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην Αθήνα.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΡΤΣΙΚΑΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

dimtokaterinis@gmail.com
# dimtokaterinis       www.dimtokaterinis.blogspot.com