Με μολότοφ, κροτίδες και λοστό

θα έκαναν Ανάσταση σε εκκλησία της Κατερίνης!!!

δελτίο Τύπου της Αστυνομίας και “μούγκα” από τα Μέσα και τα “Μέσα”

 

 

 

Σχεδίαζαν να κάνουν Ανάσταση στον ιερό ναό Αγίας Άννης στην Κατερίνη, αλλά κατέληξαν να συλληφθούν από την Αστυνομία, κοντά στον προαύλιο χώρο της. Στις εκκλήσεις αστυνομικών να απομακρυνθούν απάντησαν με λεκτικές επιθέσεις και εξύβριση, πριν τραπούν σε φυγή. Συνελήφθησαν τελικά επτά και ταυτοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις, ενώ στο χώρο βρέθηκαν μολότοφ, κροτίδες κι ένας λοστός, με τα οποία σχεδίαζαν να αποκρούσουν τους αστυνομικούς, αν έσπευδαν επί τόπου για να επιβάλουν την τάξη και τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι … “αποφασισμένοι” ήταν περίπου 19 και σχεδίαζαν τον … εκκλησιασμό τους, μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης. Παρά την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας και ενώ η είδηση κάνει τον γύρο της Ελλάδας, τα τοπικά Μέσα και “Μέσα” τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα.

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 20 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν (7) άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα (4) τα οποία σχεδίαζαν να εισέλθουν βίαια σε Ιερό Ναό της Πιερίας το βράδυ της Ανάστασης

Είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού και είχαν κρύψει στον περιβάλλοντα χώρο (11) αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, κροτίδες και λοστό

 

Συνελήφθησαν προχθές (18 Απριλίου 2020) το βράδυ, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, (7) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν περίπου (19) άτομα, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Πιερία.

Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν (7) από τα παραπάνω άτομα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού βρέθηκαν κρυμμένοι και κατασχέθηκαν (11) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ), (50) κροτίδες και λοστός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα παραπάνω άτομα, μετά από προσυννενόηση μέσω social media, κινήθηκαν ομαδικά στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Αναστάσεως, με σκοπό να εισέλθουν βίαια στο εσωτερικό του, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στο χώρο.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται (4) ακόμα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Οι (7) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


 

 

Πιερία:
Ακροδεξιοί σχεδίαζαν εισβολή σε εκκλησία και επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς