Θεοχάρης, Κόνσολας και Φραγκάκης

online με την Πιερία

“…για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και το τι μέλλει γενέσθαι για τον τουρισμό στην Πιερία…”

 

 

 

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου – Συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στην Πιερία

Η Βουλευτής, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, συμμετείχε σε διευρυμένη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα τοπικοί φορείς της Π.Ε. Πιερίας με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα με τον Υπουργό, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό, κ. Μάνο Κόνσολα και το Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ., κ Δημήτρη Φραγκάκη για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και το τι μέλλει γενέσθαι για τον τουρισμό στην Πιερία.

Η Βουλευτής, αφού επισήμανε το σημαντικό έως τώρα έργο της Κυβέρνησης που έχει καταστήσει την Ελλάδα ως την πλέον ασφαλή χώρα και έναν από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή τουριστικούς προορισμούς, κατέθεσε σειρά προτάσεων, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε την ενίσχυση του οδικού τουρισμού, με έλεγχο στις πύλες εισόδου στα βόρεια σύνορα της χώρας, τη διευκόλυνση στην έκδοση βίζας για τις χώρες που δεν αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Είναι σημαντικό να κάνουν τουρισμό και οι Έλληνες, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού άκουσε με ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τις προτάσεις όλων των συμμετεχόντων και τόνισε ότι θα είναι σε διαρκή συνεργασία και συνεννόηση μαζί τους.

Ο Υπουργός Τουρισμού καθόρισε συγκεκριμένους άξονες για την ενίσχυση του τουρισμού, όπως ενδεικτικά ο οδικός τουρισμός αλλά και ο επιχειρηματικός τουρισμός, που μπορούν να στηρίξουν το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, ενώ ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. τόνισε ότι έχει ήδη λειτουργήσει εμφατικά για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος η online πλατφόρμα «Greece From Home», όπως άλλωστε και ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η διαφημιστική καμπάνια του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό που είχε διακοπεί προσωρινά λόγω του κορωνοιού.

Δεσμεύτηκαν δε όλοι ότι τόσο το Υπουργείο όσο και η Κυβέρνηση θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να στηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές και να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τον τουρισμό στην Πιερία αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Κατερίνη, 12/05/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδούλου σε τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού

 

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας συμμετείχε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαΐου 2020 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Ξ. Μπαραλιάκος, Ά. Μάνη και Σ. Χιονίδης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, οι δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου  Κ. Κουκοδήμος και Β. Γερολιόλιος, η πρόεδρος της ΕΞΕΠ Ευαγγελία Ξυπτερά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Κ. Σιμόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Camping Πιερίας Θ. Παπαθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στους βασικούς προβληματισμούς που απασχολούν τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού επισημαίνοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα οι, επιβεβλημένες από τις συνθήκες, αποφάσεις, ώστε να οχυρωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το τουριστικό προϊόν της Πιερίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο “πιστοποιητικό υγείας” με το οποίο θα ταξιδεύουν οι τουρίστες, επισημαίνοντας ότι αυτό θα αυξάνει το κόστος των διακοπών τους  (σε κάποιες χώρες θα κοστίζει έως και 70 ευρώ ανά άτομο) λειτουργώντας, ενδεχομένως, ως ανασταλτικός παράγοντας ταξιδιού προς την Ελλάδα. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ορθή διαχείριση των voucher τουρισμού, μέσω των οποίων μπορούν να στηριχθούν οι ξενοδόχοι και την ίδια στιγμή να παρέχονται αξιοπρεπείς διακοπές στους δικαιούχους.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα πάσης φύσεως τουριστικά καταλύματα ώστε οι επαγγελματίες του τουρισμού να μην παραμένουν σε ένα ρευστό όσο και αγχωτικό καθεστώς αναμονής.

“Η Πιερία θα πρέπει να αξιοποιήσει το γεγονός ότι παρέμεινε πολύ χαμηλά σε κρούσματα κορωνοϊού και να προβάλει τη δυνατότητα των επισκεπτών της να απολαύσουν ασφαλείς διακοπές στην Πιερία” τόνισε τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

 

 

Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με θέμα τον τουρισμό. Η  Π.Ε Πιερίας  με έργα και δράσεις και σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και τοπικούς τουριστικούς φορείς  φέρνει την Πιερία στο τουριστικό προσκήνιο

 

Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαΐου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Τουρισμό λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Ξ. Μπαραλιάκος, Ά. Μάνη και Σ. Χιονίδης, οι δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου Κ. Κουκοδήμος και Β. Γερολιόλιος, η πρόεδρος της ΕΞΕΠ Ευαγγελία Ξυπτερά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Κ. Σιμόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Camping Πιερίας Θ. Παπαθανασίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου  τόνισε ότι  ο τουρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση ενόψει της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων και της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας. «Ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας της οικονομίας συνυπάρχει σε μια αλυσιδωτή αντίδραση με την πρωτογενή παραγωγή,  τον πολιτισμό μας και τον κοινωνικό ιστό. Μέλημά όλων μας η διατήρηση και ενδυνάμωση της Ελληνικής τουριστικής αγοράς, η διεύρυνση της φετινής τουριστικής περιόδου και παράλληλα η  ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, αφού ευχαρίστησε τον Βουλευτή Πιερίας κ. Φώντα Μπαραλιάκο για την πρωτοβουλία του για την τηλεδιάσκεψη και την πρόσκληση,  ενημέρωσε τους συνομιλητές για τις δράσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δηλώνοντας «Η Πιερία  είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Έχουμε την τύχη να διαβιούμε υπό τη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φυσικής ομορφιάς, του Ολύμπου. Βασική μας επιδίωξη από την αρχή ήταν να γίνει η Πιερία  ένας 12μηνος προορισμός. Η επιμήκυνση αυτή θα  έρθει ως αποτέλεσμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων και προσεγγίσεων διαφορετικών δεξαμενών πελατών. Γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς και μέσω του.Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η πραγματική αξία  των επιτυχημένων στόχων, πάντα συνδυάζεται με την ομαδική δουλειά. Έτσι συνεργαζόμαστε με τους Βουλευτές, τους τρεις Δήμους μας, το Επιμελητήριο, την Ιερά μας Μητρόπολη και όλους τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και γι’ αυτό άλλωστε καταφέρνουμε να πηγαίνουμε τους στόχους μας ένα βήμα παρακάτω. Στην Περιφερειακή  Ενότητα Πιερίας έχουμε ήδη αρχίσει να υλοποιούμε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2020 με μια σειρά δυναμικών δράσεων. Στοχευμένες ενέργειες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προσφορότερες επικοινωνιακές επιλογές ενίσχυσης της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών, υιοθέτηση αρχών αειφορίας και λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά μας.

Δράσεις που υπακούν στις προτεραιότητες που εισάγει ο ευρύτερος σχεδιασμός της Περιφέρειάς μας και του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την τουριστική ανάπτυξη και στοχεύουν στην αξιοποίηση των σημαντικών δυνατοτήτων της Πιερίας για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως ορεινός, πολιτιστικός τουρισμός, θρησκευτικός, αθλητικός, οικολογικός, αγροτουρισμός, κ.ά.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε την ίδρυση του Παρατηρητηρίου  Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας,  τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό και την τοπική γαστρονομία, την παραγωγή ντοκιμαντέρ και θεματικών βίντεο για την προβολή των  προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας, τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης για δημοσιογράφους τουριστικού ρεπορτάζ, την προβολή της Πιερίας στα κοινωνικά δίκτυα και την αξιοποίηση των εργαλείων του διαδικτύου, την έκδοση ιστορικού-φωτογραφικού λευκώματος με τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, τη συμμετοχή σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις, τη διοργάνωση εκδηλώσεων προβολής κι ανάδειξης δραστηριοτήτων στον Όλυμπο, την εγκατάσταση σύγχρονου σταθμού πληροφόρησης, την έκδοση τουριστικών εντύπων, κ.ά.».