Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών 2020

μήνυμα από το ΓΝΚατερίνης

“… Ιδιαίτερα φέτος, λέμε ευχαριστώ σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό…” – και συνάντηση Κουκοδήμου-νοσηλευτών

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιαίτερα φέτος, λέμε ευχαριστώ σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό…

               Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, ημέρα επετείου της γέννησης της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ. Ο εορτασμός της Ημέρας των Νοσηλευτών δίνει τη δυνατότητα να τονιστεί η σπουδαία συμβολή του νοσηλευτικού προσωπικού στις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο, αλλά και παρέχει την ευκαιρία στον καθένα μας ώστε να συλλογιστούμε το ζωτικό έργο που εκτελούν οι νοσηλευτές καθημερινά.

               Οι προηγούμενες δημοσιεύσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Νοσηλευτών (ICN) ήταν επικεντρωμένες μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση του AIDS, στην ίση πρόσβαση στη φροντίδα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Φέτος, το ICN επέλεξε για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών την καμπάνια με το εξής θέμα:

« Νοσηλευτές: Μια Φωνή να Οδηγεί: Νοσηλεύοντας τον Κόσμο προς την Υγεία».                Υπάρχουν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια νοσηλευτές ανά τον κόσμο και καθένας από αυτούς έχει μια ιστορία. Γνωρίζουν για την ελπίδα και το θάρρος, για τη χαρά αλλά και την απελπισία, τον πόνο και την ταλαιπωρία, για τη ζωή και τον θάνατο. Ως μια πανταχού παρούσα ισχυρή δύναμη για το καλό, οι νοσηλευτές  είναι παρόντες σε μερικές από τις πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής αλλά και σε μερικές από τις πιο τραγικές. Οι νοσηλευτές «υπηρετούν» την ανθρωπότητα και με τις ενέργειές τους, προστατεύουν την υγεία και την ευημερία ατόμων, κοινοτήτων και εθνών.                 Δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όρισε το 2020 ως το Διεθνές Έτος των Νοσηλευτών και των  Μαιών. Το 2020 έχει ως έτος μια πολύ ιδιαίτερη χροιά, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό σε όλο τον κόσμο είναι ενωμένο για να ανταποκριθεί στην παγκόσμια πανδημία του COVID-19. Έτσι, φέτος, ζητάμε από το κοινό και τους ασθενείς, με αφορμή την Ημέρα Νοσηλευτών να ευχαριστήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνοντας πώς εκτιμάται πραγματικά ο επαγγελματισμός τους.

Ειδικά στους πρόσφατους χαλεπούς καιρούς που βίωσε η ανθρωπότητα εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι Νοσηλεύτριες και οι Νοσηλευτές ξεπέρασαν τον εαυτό τους αποδεδειγμένα. Η πανδημία ήρθε τραγικά να επιβεβαιώσει την σημαντικότητα του ρόλου τους για ακόμη μια φορά, διότι με υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης και τεράστιες ψυχικές αντοχές, με εξειδικευμένες γνώσεις, προσόντα και επαγγελματισμό, ανταποκρίθηκαν άριστα στις προσδοκίες των πολιτών, επιδεικνύοντας απαράμιλλο ζήλο και δέσμευση στο ανθρωπιστικό ιδεώδες. Γι΄ αυτό το λόγο και η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου ήταν αφιερωμένη φέτος στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στους Νοσηλευτές, τις Μαίες και τους Επισκέπτες Υγείας.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή αποτελεί μια εξέχουσα αφορμή για να αποδώσουμε τα εύσημα σε όλους τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες και ιδιαιτέρως σ’ αυτούς του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης για το δύσκολο αλλά ανεκτίμητης αξίας έργο που προσφέρουν καθημερινά στους συνανθρώπους μας και για όλες τις αναρίθμητες προσωπικές θυσίες που καταβάλλουν. Εκφράζουμε επίσης τα θερμότατα συγχαρητήριά μας προς όλους τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου μας για την αξιέπαινη συνεισφορά τους μέσω του έργου τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, συμβάλλοντας έτσι στη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού. Επιβάλλεται τέλος να τους ευχηθούμε υγεία και δύναμη, για να στέκονται πάντα δυνατοί στις δύσκολες και πολλές φορές πρωτόγνωρες περιστάσεις και να συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Η Διευθύντρια Ο Διοικητής Γ.Ν. Κατερίνης
Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Κατερίνης

 

                         Άννα Βίσμπα  Γεώργιος Χατζηγεωργίου

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
12-05-2020

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης
με το Δ.Σ. του συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας & Γ.Γ ΕΝΕ Μακεδονίας – Θράκης

 

Στο σπουδαίο ρόλο των νοσηλευτών και νοσηλευτριών που αναδείχθηκε ιδιαίτερα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, στη συνάντηση που είχε σήμερα – Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, στο δημαρχείο, με το Σύλλογο Νοσηλευτών Πιερίας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος υποδέχθηκε  την Μαρία Κωστίκου – Πρόεδρο του Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας και Γ.Γ ΕΝΕ Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο κλάδος.

«Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο» επισήμανε ο δήμαρχος Κατερίνης και απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη για να νιώθουμε όλοι εμείς ασφαλείς».

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΄΄Ευχαριστώ ΄΄της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στους νοσηλευτές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας, κ.κ., Μαρία Κωστίκου, Παναγιώτη Ζώτα και Παρθένα Τσαρσιταλίδου, στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, εξέφρασε τις  ευχαριστίες της, για το ανεκτίμητο έργο, που επιτέλεσε το νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, καθώς –όπως είπε –βρέθηκε  με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, με αγάπη, σεβασμό και ευαισθησία προς το συνάνθρωπο.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, εξήρε το λειτούργημά τους, τονίζοντας, ότι, τόσο το νοσηλευτικό όσο και το ιατρικό προσωπικό της Ελλάδας, απέδειξε, ότι, μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες και απέδωσε τα εύσημα για τον επαγγελματισμό, την ετοιμότητα και την ανθρωπιά των στελεχών του Εθνικού Συστήματος  Υγείας, που συνέβαλαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχήθηκε, Χρόνια Πολλά, στους νοσηλευτές με υγεία και δύναμη, για να συνεχίσουν, την πολύτιμη προσφορά τους, στο κοινωνικό σύνολο, απηύθυνε ένα ΄΄ευχαριστώ΄΄ στους ήρωες νοσηλευτές,  που ρισκάρουν την υγεία τους εν μέσω πανδημίας και  δέχθηκε με χαρά το αναμνηστικό δώρο που της προσέφεραν, τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη των μελών του συλλόγου στο γραφείο της.