Ευχές

για το Πάσχα του καλοκαιριού

απ’ όλους για όλους

 

Δήλωση
της Προέδρου της Δημοκρατίας
για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο Λέσβου

 

 

 


Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

 

Αθήνα, 15.8.2020

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας.

Καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια. Και, δίπλα στην κοινωνία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αγρυπνούν για τη δική μας ασφάλεια. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και δίνουμε, με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου. Επιστρέφουμε και προσέχουμε! Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο. Που όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε άνοιξη ευημερίας. Σε αφετηρία μιας νέας εποχής ελπίδας για ολόκληρη τη χώρα.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους. Με υγεία, δύναμη και ευθύνη!


 

 

 

 

 


Άννα Μάνη Παπαδημητρίου

Βουλευτής Πιερίας

 

Όλη η Χριστιανοσύνη τιμά και γιορτάζει την Υπέρτατη Μητέρα, την Παναγία. Είθε η Χάρη της να φωτίζει τις ζωές όλων μας και η Αγία Αγκαλιά της να είναι πάντα ένα γλυκό καταφύγιο παρηγοριάς, ευλογίας και αγάπης για όλο τον κόσμο.

“Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή”.

 Καλό Δεκαπενταύγουστο. Χρόνια πολλά.

 Ας μοσχοβολά ο κόσμος Παναγιά.


 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

για τον Δεκαπενταύγουστο

 

 «Με ευλάβεια τιμούμε τη μνήμη της Θεομήτορος και Μητέρας όλων μας, στην οποία πάντα προστρέχουμε μέσω της προσευχής για προστασία, παρηγοριά και βοήθεια.

Αστείρευτη η δύναμη που αντλούμε από την πίστη μας στην Παναγία. Πίστη που αποτελεί ισχυρό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας, που μας κρατά όρθιους για να δώσουμε ΄΄μάχες΄΄ είτε προσωπικές είτε συλλογικές.

Από τη γιορτή της Παναγίας, πηγάζουν μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης αλλά και ελπίδας,  ενότητας,  εθνικής ομοψυχίας,  σύμπνοιας και  συνεργασίας, που θα μας ΄΄θωρακίσουν΄΄, για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε ως λαός, ως έθνος.

Η Παναγία μας ποτέ δεν μας εγκατέλειψε. Η Χάρη της Παναγιάς μας, εύχομαι να χαρίσει σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά, υγεία, δύναμη, φώτιση για σκέψεις και πράξεις για το καλό και να βοηθήσει την πατρίδα μας να διαχειριστεί αποτελεσματικά  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Εύχομαι, από καρδιάς, στις εορτάζουσες, στους εορτάζοντες και σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απανταχού της γης, Χρόνια Πολλά και Καλά.

Η Παναγία να ευλογεί και να βοηθά όλο τον κόσμο»

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου