Το 13 -πανδημικό-

διάγγελμα του πρωθυπουργού

LIVE και ζωντανά – στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ήδη

 

 

Πέντε μέρες μετά το προηγούμενο, ο πρωθυπουργός απευθύνει σήμερα το 130 του διάγγελμα, εκτενέστερο και με τη μορφή συνέντευξης Τύπου με την συμμετοχή του ειδικού συνεργάτη του, Σωτήρη Τσιόδρα, προς τον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Μέτρα που είναι ήδη γνωστά από τις διαρροές που υπήρξαν απο χθες και μετά την διαφοροποίηση, αρχικά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια και άλλων  στελεχών της ΝΔ με καθήκοντα-θέσεις στον συνδικαλισμό ή την δημόσια διοίκηση.

 

 

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

04/11/2020

 Ανακοίνωση  του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,
για την αυριανή δήλωση του κ. Μητσοτάκη

 

Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη στην αυριανή του παρέμβαση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να εξηγήσει, πώς αφού έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, πώς ενώ επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα, πώς αφού το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα», βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του, βλέπει το ΕΣΥ να έχει φτάσει ήδη στα όριά του και σπεύδει να αναιρέσει το σχέδιό του μόλις μετά από 4 μέρες, και τον εκπρόσωπό του μόλις λίγες ώρες μετά τις πρωινές διαβεβαιώσεις πως δεν επίκειται άμεσα lockdown.

Η ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα.

Ακόμη όμως και τις αυριανές ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να τις προαναγγείλει σήμερα ο εξαφανισμένος από τη διαχείριση της πανδημίας, Υπουργός Υγείας.

Μια κυβέρνηση όμως, που δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις ανακοινώσεις, δύσκολα μπορεί να πείσει και να καθησυχάσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που πυροδοτεί.