Έτοιμοι για την “Μήδεια”

που έρχεται

δείτε και ετοιμαστείτε – ακόμα κι αν δεν έρθει….

 

 

 

Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Τύπου

Κατερίνη 12.02.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

Με μοναδική προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη, των ευπαθών ομάδων & ασθενών καθώς και την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της κυκλοφορίας για όλους τους οδηγούς, οργανώνεται το επιχειρησιακό πλάνο δράσης των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό, διατοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά η επικείμενη κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ».

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:
#Είμαστε ΟΛΟΙ μαζί
#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
#ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπέδου «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται η Περιφερειακή Ενότητα και οι τρεις Δήμοι της ΠΙΕΡΙΑΣ, για την αντιμετώπιση των εξαιρετικώς ακραίων καιρικών φαινομένων χιονόπτωσης και παρατεταμένου ολικού παγετού που θα πλήξουν και την Πιερία.

Συνάντηση επιχειρησιακής ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπό την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ατομικής υγειονομικής προστασίας, προκειμένου να εξετασθούν και αποφασισθούν τα μέτρα και οι δράσεις που θα εφαρμοστούν από όλους τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την συνεργασία τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, για την ετοιμότητα άμεσης απόκρισης – αντιμετώπισης των εκτάκτων και ακραίων φαινομένων χιονοπτώσεων και ολικού παγετού κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη με τον ασφαλέστερο και προσφορότερο τρόπο, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γεώργιος Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, Κουκουσέλας Γεώργιος, και ο Διοικητικής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, πύραρχος Παναγιώτης Πατσιαλής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, είχε για το ίδιο θέμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της XXIV ΤΘΤ Λιτοχώρου, ταξίαρχο Χρήστο Ζιωτόπουλο, τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, Θεμιστοκλή Αδαμίδη, τον Λιμενάρχη Πλαταμώνα, Μπαζιάνα Παναγιώτη και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Γεώργιο Χατζηγεωργίου.

Στην ετοιμότητα των φορέων και στην επικαιροποίηση του σχεδιασμού, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία των φορέων για την προστασία των πολιτών κατά τις προηγούμενες περιόδους και ευχήθηκε ότι το ίδιο θα γίνει και αυτή την φορά. Άλλωστε, όλοι οι φορείς είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το κύμα της κακοκαιρίας που έρχεται, βάσει της εμπειρίας προηγούμενων ετών, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων και μέσων που διαθέτει ο κάθε φορέας.

Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, οι παριστάμενοι εξέτασαν και συναποφάσισαν τις ενέργειες που πρέπει να εφαρμοστούν.  Επίσης, η Π.Ε. Πιερίας, συνιστά στους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Για κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής ο ΔήμοςΔίου-Ολύμπου
ενόψει του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο 13-14/02/2021

 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του ΔήμουΔίου-Ολύμπου, καθώς αναμένεται χιονόπτωση και παγετός.

Εφιστούμε την προσοχή στους δημότες να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία από τον ισχυρό παγετό και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Σε περίπτωση ανάγκης οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2352350160.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Πιερίας, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 δεν θα πραγματοποιηθούν τα τεστ Covid-19 στο Κέντρο Δειγματοληψίας του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, λόγω του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας (χιονόπτωση – παγετός).

Η επόμενη διεξαγωγή των δωρεάν τεστ Covid-19 στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, χωρίς την έξοδο από το ΙΧ (drive through), θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00.

 

 

Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Τύπου

Κατερίνη11.02.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε άμεση ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της νέας σφοδρής κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα μας αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την κωδική ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ»

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:

#Είμαστε ΟΛΟΙ μαζί

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

#ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

 Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,
έτοιμη να αντιμετωπίσει τη «ΜΗΔΕΙΑ».

Σύμφωνα με το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ της ΕΜΥ, προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά, τις πυκνές χιονοπτώσεις, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και μεγάλης διάρκειας παγετό, σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπέδου «κόκκινου συναγερμού» με όλα τα στελέχη και τα μηχανήματα να βρίσκονται σε απόλυτη και άμεση ετοιμότητα, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένουμε να πλήξει την Πιερία, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Επίσης, η Π.Ε. Πιερίας, συνιστά σε όλους τους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, μπορείτε να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
11-02-2021

Δήμος Κατερίνης: Θερμαινόμενος χώρος για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Θερμαινόμενο χώρο για την προστασία από το ψύχος θέτει ο Δήμος Κατερίνης στη διάθεση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (αστέγων κ.α.). Ειδικότερα, ο εν λόγω θερμαινόμενος χώρος θα είναι προσβάσιμος από το Σάββατο το πρωί 13 Φεβρουαρίου και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί βάσει και των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν. Σε όλους όσοι φιλοξενηθούν στο χώρο, θα διενεργηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid) covid -19, από νοσηλευτικό προσωπικό των ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» & τη ΔΗΚΕΔΗΚ του Δήμου Κατερίνης.

Τα τηλέφωνα στελεχών του Δήμου και πιο συγκεκριμένα 6974 057 513 (Πέτρος Διαμάντης) & 6942 554 710 (Μαρίζα Αντωνακοπούλου) θα δέχονται κλήσεις από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι και γενικότερα συνδημότες μας, που χρειάζονται σχετική συνδρομή και βοήθεια.