Δελής: ενίσχυση των δημοσίων

και επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας

επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ στο νοσοκομείο και το ΚΥ Κατερίνης – αυτοκινητοπομπή της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Περιοδεία στην Κατερίνη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 5 Απρίλη ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, με αφορμή τον ένα χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας και την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας ο βουλευτής του Κόμματος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Πιερίας του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (ΓΝΚ) και το Κέντρο Υγείας Κατερίνης όπου συζήτησε με το υγειονομικό προσωπικό τις θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία, αλλά και τις προτάσεις του Κόμματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τόνισαν την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το ΓΝΚ με προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας και επιπλέον οτι τα μπαλώματα με τις συγχωνεύσεις κλινικών και τις μετακινήσεις γιατρών από τμήμα σε τμήμα δεν αποτελούν λύση. Τέλος οι εργαζόμενοι είπανε οτι κρίνεται άκρως ρεαλιστική η ένταξη όλου του προσωπικού στα ΒΑΕ, ζήτημα που όπως τόνισε ο Γιάννης Δελής, το ΚΚΕ το έχει αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας έμφαση παράλληλα στην ανάγκη ενδυνάμωσης του αγώνα των ίδιων των εργαζομένων.

Στην ίδια κατακερματισμένη κατάσταση βρίσκεται και το ΚΥ Κατερίνης, το οποίο χρειάζεται άμεση ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές καθώς το ήδη υπάρχον προσωπικο υπερβάλλει εαυτόν προκειμένου να ανταπαξέλθει σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο άν σκεφτεί κανείς οτι δε λειτουργούν πλέον τα περιφερειακά ιατρεία με οτι αυτό συνεπάγεται για το λαό της Πιερίας.

Νωρίτερα ο Γιάννης Δελής παραχώρησε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης όπου και σχολίασε την επικαιρότητα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Δήλωσε πως είναι ανάγκη εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προβεί σε πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

 

Αυτοκινητοπομπή στα χωριά Αιγίνιο, Κολινδρός και Καταχάς
πραγματοποίησε την Κυριακή
η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. 

Η αυτοκινητοπομπή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα προβλήματα που συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Επισήμαναν ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου και καθιστούν το λαό της περιοχής ευάλωτο, όχι μόνο στον κορονοϊό, αλλά και σε όλες τις άλλες ασθένειες οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με επάρκεια.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί: Επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας, μαζικές προσλήψεις ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου. Άνοιγμα των τοπικών ιατρείων σε καθημερινή βάση ώστε να συμβάλλουν στον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Αύξηση δρομολογίων στα αστικά και τα υπεραστικά λεωφορεία ώστε ο κόσμος να ταξιδεύει με ασφάλεια. Άνοιγμα όλων των σχολείων και σχολών με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και μαθητών, όπως προτείνει η επιστημονική κοινότητα.

Καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής σε ξεσηκωμό και διοργανώνει νέα αυτοκινητοπομπή, στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου την Κυριακή 11 Απρίλη.