Λευκή απεργία,

δωρεάν προιόντα

και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παραγωγών λαικών αγορών στο Ανάπτυξης, σήμερα

ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4/2021

ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ τη ΧΩΡΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ
του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
που
ΑΠΕΙΛΕΙ το ΜΕΛΛΟΝ των ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
και
ΑΝΟΙΓΕΙ τον ΔΡΟΜΟ στα ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
και στον
ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.

Ερχόμαστε στις Λαϊκές Αγορές ΚΑΝΟΝΙΚΑ με τους Πάγκους
φέρνουμε μαζί μας όσα Προϊόντα μπορεί ο καθένας μας
να διαθέσει δωρεάν στους Καταναλωτές
και στις
11:00 πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Οικονομίας
στην Οδό Νίκης και Ερμού στο Σύνταγμα.

    Είμαστε υπέρ του Εκσυγχρονισμού, υπέρ της Διαφάνειας, υπέρ της Ισονομίαςυπέρ των Ελέγχων στις Λαϊκές Αγορές, υπέρ του Υγιούς Ανταγωνισμού, υπέρ της Ελεύθερης Διακίνησης των Αγροτικών Προϊόντων και της Απρόσκοπτης Δραστηριοποίησης των Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές της Επικράτειας, υπέρ της Ενίσχυσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπέρ του εξοβελισμού της Γραφειοκρατίας προς όφελος της Αγροτικής Οικονομίας και των Καταναλωτών

   Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Χώρα μας και το εύρος των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που παράγουμε καθιστούν τις Λαϊκές Αγορές της Χώρας μας ασυναγώνιστες σε σχέση με τις Λαϊκές Αγορές της Ευρώπης που ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ και σε Προϊόντα αλλά και στην Εμπιστοσύνη και Αποδοχή που δείχνουν οι εκατομμύρια Έλληνες ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Οι Πρόεδροι

Μόσχος Παντελής

Μακρίδης Βασίλειος

Δερετζής Άγγελος

Αγραφιώτης Γεώργιος

Παπαδάκης Παντελής

Τσακανίκας Απόστολος

Καψωμενάκης Κωνσταντίνος

Μπαγωρδάκη Ερριέτα

Πουρίκας Δημήτριος

Κοντάρας Σταύρος

Λιακάκος Σταύρος

Γαβρήλος Θεόδωρος

Αντιπρ. Θανάσαινας Γεώργιος

Μπάκας Χρήστος

Ράπτης Παναγιώτης

Δανιήλογλου Χρήστος

Ηλίας Γεώργιος

Βασιλείου Παναγιώτης

Οι Γεν. Γραμματείς

Μπάκας Χρήστος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Μαραγκάκη Ελένη

Γερασιμόπουλος Γεώργιος

Φραγκιαδάκης Γεώργιος

Λιγούδης Βασίλειος

Σχοινοπλοκάκη Νίκη

Γκοντολεμάκης Αντώνιος

Πούλιος Ευάγγελος

Λύρας Μάριος

Καστρίτη Ιωάννα

Ηλιάκης Γεώργιος

Καστάνης Δημήτριος

Πέτρου Τάσος

Καλατζής Γεώργιος

Πάνος Θανάσης

Νίκου Αντώνιος

Τσόκας Γεώργιος

Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Βιομηχανικών Ειδών

Τζοάνου Στεφανία

Γερασιμόπουλος Γεώργιος

Nikos Papanikolaou
πρόεδρος παραγωγον λαϊκών αγορών νομού Πιερίας

Ενημέρωση.
Αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου έχει οριστεί πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στο νέο σχέδιο νόμου που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση για τις λαϊκές αγορές.
Αποφασίσαμε να είμαστε παρόντες διαθέτοντας τα προϊόντα μας αλλά δωρεάν και άλλα σε πολύ χαμηλό κόστος, ανταποδίδοντας έτσι την εκτίμηση της κοινωνίας προς το επάγγελμά μας, ζητώντας τους να είναι μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε.
Οι λαϊκές είναι τρόπος ζωής, για αυτό οδηγηθήκαμε στην απόφαση να είμαστε στις θέσεις μας για να μην αναγκάσουμε τον κόσμο να απευθυνθεί για τα προϊόντα κάπου αλλού. , πού πιθανόν δεν θέλει.
Ενημερώνουμε λοιπόν ότι η λαϊκή της Τετάρτης στην Κατερίνη επί της οδού Φλωρίνης και η λαϊκή του Αιγινίου θα λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο.

Ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
για το ν/σ για τις λαϊκές αγορές

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της παραγωγής και του μόχθου εναντίον της. Αυτή τη φορά είναι οι ομοσπονδίες παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών με αφορμή το σχέδιο νόμου, του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αντιδράει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «πετάξει» από τις λαϊκές τους παραγωγούς απειλώντας  την συνέχεια του ίδιου του θεσμού, με μια σειρά διατάξεις  που τις βαφτίζει «εκσυγχρονισμό». Το μόνο , όμως, αποτέλεσμα που έχει ο «εκσυγχρονισμός» της ΝΔ είναι η απομάκρυνση παραγωγού – καταναλωτή  με αρνητικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα όσο και στις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουν οι Έλληνες πολίτες.
Ευχάριστο μήνυμα το γεγονός ότι και οι επαγγελματίες πωλητές είναι στο πλευρό των παραγωγών, γιατί βλέπουν και αυτοί ,ότι η προσπάθεια των κυβερνώντων είναι να στρέψουν τους καταναλωτές μακριά από τις λαϊκές προς τα μεγάλα supermarkets, που θα αποτελούν μοναδικό σημείο πώλησης των αγροτικών προϊόντων, με αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών και στην τσέπη των καταναλωτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των παραγωγών και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών και των καταναλωτών και όχι μόνο με τους «αρεστούς».
Εάν πάλι, προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να καταργήσει  όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που επί 100 χρόνια, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, συμβάλει στο εισόδημα των παραγωγών και προμηθεύει τους καταναλωτές με υγιή και ασφαλή προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές.