Άσφαλτος για τους νόμιμους

και πανάκριβα κυριλίκια για τους ...τριπλά προβληματικούς

και τα δύο στον ίδιο Δήμο κι απ’ τον ίδιο δήμαρχο – τι είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο και την πρόσφατη -άτυπη- σύσκεψη της Λεπτοκαρυάς

 

 

 

 

 

Για τους δρόμους του Λιτοχώρου, φτηνή, εύκολη, άσχημη και ασύμβατη με την κλιματική κρίση και τις κλιματολογικές συνθήκες, άσφαλτος.

Με λίγα λεφτά.

Από πρόγραμμα της κυβέρνησης που προσφέρθηκε σε όλους τους Δήμους (συνολικού προϋπολογισμού 680.000 € για όλο το Λιτόχωρο, σωστά;).

Κατά πως λέει, όλοι θα θέλαμε κάτι άλλο, κάποιο άλλο υλικό για τους δρόμους μας.

Υπάρχει κανείς που θα είχε επιλογή και θα διάλεγε την άσφαλτο; Όχι, όπως απαντά ο ίδιος.

Αλλά η άσφαλτος είναι φτηνή και εύκολη.

Και άσχημη.

Και δεν ταιριάζει στο Λιτόχωρο.

Αλλά… αυτό κάνει.

Ασφαλτοστρώνει.

Και για ποια περιοχή, έτρεξε σε υπουργεία, αναζήτησε προγράμματα, ξεπερνά το συνήθη χρόνο προόδου των θεμάτων και … επιλέγει κυβόλιθους;;; Για το παραλιακό μέτωπο της Λεπτοκαρυάς κι αυτό το τμήμα του που -κατά τον ίδιο- αντιμετωπίζει …τριπλό πρόβλημα, ιδιοκτησιακό (πως το λέμε αυτό στην καθομιλουμένη;). Που ευελπιστεί ότι βρήκε τρόπο να το ξεπεράσει. Και να υλοποιήσει ένα έργο που ΔΕΝ αφορά όλη την Λεπτοκαρυά, αλλά τους συγκεκριμένους 40-50 ανθρώπους που δεν ήξερε καν πόσοι (μετά το ανασκεύασε κι αυτό). Έργο 1.700.000 ευρώ. Για 40-50 με τριπλό ιδιοκτησιακό πρόβλημα.

Όλα αυτά, από τον ίδιο δήμαρχο, στην ίδια συνεδρίαση, για δύο -σχεδόν- παρόμοια θέματα. Το ένα σίγουρα αστικής οδοποιίας και το άλλο, έργο… αστικής(;;;;) ανάπλασης.

Του ίδιου Δήμου.

Θα επανέλθουμε και στα δύο θέματα.

Σύντομα.

Και πλήρως.