Για να ψηφίσεις την Κυριακή

στις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

 

Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΓ, η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του κόμματος ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία, μεταξύ των δύο πρώτων, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.
Οι υποψήφιοι είναι ακόλουθοι 5 :
1. Αχτσιόγλου Εφη
2. Κασσελάκης Στέφανος
3. Παππάς Νικόλαος
4. Τσακαλώτος Ευκλείδης
5. Τζουμάκας Στέφανος
Ψηφίζουμε όπου βρεθούμε σε οποιοδήποτε Εκλογικό Τμήμα βρούμε ανά την επικράτεια. Στην Πιερία λειτουργούν 6 ΕΤ. Στο Λιτόχωρο (στα ΚΕΠ), στην Λεπτοκαρυά (στα ΚΕΠ), στην Κονταριώτισσα στο δημοτικό κατάστημα, στην Κατερίνη (2) στα κομματικά γραφεία Αγίας Λαύρας 23 και στο Αιγίνιο στα κομματικά γραφεία Αλεξάνδρου Παπάγου 56 & Μακεδονίας. Η εκλογική εισφορά έχει οριστεί στα 2 Ευρώ.
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας καλεί όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, να επιλέξουν και να ψηφίσουν τον/την επόμενο/η πρόεδρο του κόμματος. Επίσης καλεί και όλους τους φίλους του κόμματος να εγγραφούν μέλη μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και να ψηφίσουν.

Εικόνα

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.Ε. Πιερίας
Αγ. Λαύρας 23 – (1oς όροφος – Τηλ. 2351021505 –
Κατερίνη, 60100 www.syriza.gr

13/9/2023

 

«Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία
στις 17 Σεπτεμβρίου»

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:

1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

2. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

 

3. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

 

4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

 

5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

14/09/2023

 Μάθε πού ψηφίζεις για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
στις 17 Σεπτεμβρίου

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε στη δημοσιότητα τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης Προέδρου την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Μπορείτε να δείτε τα εκλογικά τμήματα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

16.09.2023

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιου Καλπάκη,
στον τηλεοπτικό σταθμό «
ANT1»(Φαίη Μαυραγάνη)

 

«Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τις μεγάλες πολιτικές μάχες που έρχονται»

 

Κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέργιος Καλπάκης, σε συνέντευξή του στον ANT1.

«Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές αύριο Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου», τόνισε. «Ζητάμε από τον κόσμο να έρθει και μέσα από τη συμμετοχή του, να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, ώστε την επόμενη μέρα να δώσουμε από καλύτερη θέση τις πολιτικές μάχες απέναντι στη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του», υπογράμμισε ο Στέργιος Καλπάκης.

Ερωτηθείς για την ενότητα του κόμματος, δήλωσε: «είμαι βέβαιος ότι την επόμενη μέρα θα προχωρήσουμε με ενότητα και συλλογικότητα και τη βεβαιότητά μου αυτήν την ενισχύουν οι τοποθετήσεις όλων των υποψηφίων προς αυτή την κατεύθυνση».

Εν όψει της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σήμερα και αύριο, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από πολύ σοβαρά ερωτήματα στο φόντο της τεράστιας καταστροφής στη Θεσσαλία.

«Για ποιο λόγο δεν προχώρησαν τα σχέδια κινδύνου πλημμύρας; Για ποιο λόγο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συστάθηκε χωρίς οργανόγραμμα; Για ποιο λόγο έχει αξιοποιηθεί μόλις το 0,5% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία;», ανέφερε.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει επίσης να εξηγήσει τι έγινε με τα εκατομμύρια που δόθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα. Πού πήγαν και τι αποτέλεσμα είχαν; Τι απέγιναν οι διαβεβαιώσεις που έδινε ο κ. Μητσοτάκης τρία χρόνια μετά τον “Ιανό”;», είπε.

«Θα δώσει απαντήσεις ή θα πει πάλι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και ότι δήθεν θα συγκρουστεί με τις “παθογένειες”, πράγματα που λέει κάθε φορά μετά από κάθε κρίση και τελικά γινόμαστε κάθε φορά στο ίδιο έργο θεατές;», κατέληξε ο Στέργιος Καλπάκης.