Άλλαξε τα φώτα στην εθνική

κι έβαλε LED

η “Αιγαίου” – μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς και μικρότερη δαπάνη για ηλεκτρική ενέργεια

 

 

 

 

                                                                              13 Νοεμβρίου 2023

 Οδική ασφάλεια στην πράξη

 Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου:
Πρώτος στην Ελλάδα με φωτιστικά τεχνολογίας
LED σε όλα τα φωτισμένα τμήματα

 

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αντικαθιστά τον συμβατικό φωτισμό στις Σήραγγες Τ1 και Τ2 των Τεμπών με φωτισμό LED τελευταίας τεχνολογίας και γίνεται ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με φωτιστικά LED σε όλα του τα φωτισμένα τμήματα.

Έτσι, επιτυγχάνει βελτίωση της ορατότητας για τους αυτοκινητιστές, μειώνει την πιθανότητα ατυχημάτων και ενισχύει την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, μειώνει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας και υπηρετεί τη βιωσιμότητα, ενώ μειώνει την εγκατεστημένη ισχύ κατά 67%.

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συμμάχους την τεχνολογία και την καινοτομία, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία, μεριμνώντας παράλληλα για τη διατήρηση διαθέσιμων πόρων για τις επόμενες γενιές.

Η εγκατάσταση του συστήματος φωτισμού LED στις δύο Σήραγγες του Έργου θα ξεκινήσει από το ρεύμα προς Αθήνα με αποκλεισμό του από τις 16 Νοεμβρίου (07:00) έως τις 23 Νοεμβρίου (07:00) και θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του φωτισμού στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη με αποκλεισμό του από τις 23 Νοεμβρίου (07:00) έως τις 30 Νοεμβρίου (07:00).