Η διευκρίνιση που ΔΕΝ κάνατε,

η κατάσταση της μνήμης σας

και -κυρίως- η κατάσταση της ΔΕΑΔΟ

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρώτος που αμφισβήτησε την μνήμη της Σοφίας Νούλα (και της επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”) ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας της 30ης.10.2023, το θέμα ήταν

7. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων έτους 2022 της Δ.Ε.Α.Δ.Ο.
Εισήγηση: Πρόεδρος Δ.Ε.Α.Δ.Ο., Αστέριος Φαρμάκης.

Τελικά το εισηγήθηκε με την βοήθεια του λογιστή της δημοτικής επιχείρησης και του διευθυντή της, Βασίλη Κόκκινου.

Μια αποστροφή της κας Νούλα προκάλεσε την αστραπιαία αντίδραση του δημάρχου -ο κος Κόκκινος έγνεφε ήδη αρνητικά-, η κα Νούλα επέμεινε και τελικώς δήλωσε ότι επιμένει στην μνήμη της και το θέμα μπορεί να διευκρινιστεί από τα πρακτικά.

Δέκα τρεις μέρες μετά, κανείς δεν το έχει διευκρινίσει, ούτε από την διοίκηση, ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε ο δήμαρχος, ούτε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας (αφού η κα Νούλα παρέπεμψε ΚΑΙ επικαλέστηκε τα πρακτικά). Η Ε τ Ο έψαξε στα πρακτικά* και εντόπισε αυτό που θυμόταν μόνο δύο και ΔΕΝ θυμόταν κανείς άλλος, ούτε ο δήμαρχος. Ήταν 23.3.2022 και το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιό μας είχε τίτλο

2. Απαλλαγή ελεγκτών και ορισμός ορκωτών ελεγκτών για την χρήση 2021 της ΔΕΑΔΟ. Εισήγηση: Διευθυντής ΔΕΑΔΟ, Βασίλειος Κόκκινος

Δείτε τι ειπώθηκε τότε, τον Μάρτιο του 2022 και τι στις 30.10.2023 και ας μας πει κάποιος ποιοι/ποιες έχουν ικανή μνήμη και ποιοι/ποιες πρέπει να το κοιτάξουν το θέμα (της μνήμης τους). Και αν ο κος Κόκκινος μπορεί να κουνάει το κεφάλι του αρνητικά και να εξακολουθεί να είναι διευθυντής της δημοτικής επιχείρησής μας. Ενώ δεν θυμάται τι έλεγε 19 μήνες πριν και διαβεβαίωνε ότι λέει την πάσα αλήθεια.

Και ναι, η κα Νούλα έκανε ένα λάθος: μίλησε για “ένα τιμολόγιο” και όχι για οικονομικές απαιτήσεις χαμένες για 30(;) χρόνια που κανείς ως τώρα δεν τόλμησε να διαγράψει και να έχει και την ευθύνη για την διαγραφή αυτή.

*Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μας είναι η απομαγνητοφώνηση των όσων καταγράφονται με εικόνα και ήχο στις συνεδριάσεις. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από την ζωντανή αναμετάδοση της συνεδρίασης από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, αφού η συνεδρίαση της 23ης.3.2022 ήταν… υβριδική, λόγω covid: δηλαδή ήταν σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών και συμμετείχαν σ’ αυτήν μόνο όσοι είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή είχαν νοσήσει το προηγούμενο τρίμηνο. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης/κάμερας. Ως δημοσιογραφικό θέμα, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μας θα μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες.

σημ. Ε τ Ο: αν η μνήμη του γράφοντος ΔΕΝ τον απατά, παρόμοια στοιχεία είχε συνεισφέρει ο κος Κόκκινος και σε άλλη, παλιότερη τηλε-συνεδρίαση. Αλλά δεν είχε το χρόνο να ψάξει περισσότερο. θυμάται κανείς κάτι σχετικό;;; Ο κος Δημόπουλος μήπως;;;;

Τέλος, ο ορκωτός ελεγκτής σημειώνει στην έκθεσή του ότι -όπως είναι λογικό- η γνώμη του στηρίζεται στα στοιχεία που του παρείχε η εταιρεία, καταγράφει ένα κρίσιμο ποσό σε … χιλιάδες χιλιάδων (ειναι σχετικό με το τι ΔΕΝ θυμόταν κανείς πέραν των δύο δημοτικών συμβούλων;) και το γεγονός ότι η ΔΕΑΔΟ δεν έχει φορολογηθεί οριστικά από το 2017 ως το 2022, όπως επιβεβαιώθηκε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας.