Αποκλειστικό-βόμβα της “Ζούγκλας”

για το μοναστήρι της Πέτρας Ολύμπου

και πολλά άλλα, στην Πιερία, την Αθήνα και αλλού, όλα “κάτω απ’ τα ραντάρ”…

 

 

 

Οι Άγιοι καταπατητές

Πώς μεθοδεύεται η αρπαγή δημόσιας περιουσίας στον Όλυμπο από την Εκκλησία – Κατάφεραν με τροπολογία να αλλάξουν το καθεστώς ιδιοκτησίας που ανήκει σε τρία Υπουργεία – Οι ιερές κομπίνες στο βουνό των Θεών.

Μία πολύ περίεργη ιστορία με δράκους και άρπαγες όπου εμπλέκεται και η Μητρόπολη Κίτρους και Πλαταμώνα (Κατερίνης) με αντικείμενο, τι άλλο άραγε από ένα μικρό «διαμαντάκι» του realestateτης κατοικίας των Θεών, του Ολύμπου δηλαδή, εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια κάτω από τα μάτια μας μεν αλλά εν κρυπτώ και παραβύστω.

Ήταν κάποτε μία Μονή, Σταυροπηγιακή όντως, στην Πέτρα Ολύμπου, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο. Ωστόσο ο χρόνος και οι άνθρωποι έπαιξαν τον ρόλο τους. Η Μονή έπαψε να λειτουργεί και από το 1926 τα οικοδομήματα και το κτήμα άλλαξαν ιδιοκτήτη. Ή μάλλον ιδιοκτήτες.  Από το 1927 λειτούργησε ως σανατόριο. Ήταν η περίοδος που θέριζε η φυματίωση. Στο εσωτερικό του κεντρικού κτηρίου, ανέκαθεν λειτουργούσε το Καθολικό. Ο ναός δηλαδή, η καρδιά της πρώην μονής που έστεκε εκεί από τον 11ο αιώνα.

Αργότερα η μονάδα σανατορίου άλλαξε προσανατολισμό και λειτούργησε ως ψυχιατρείο. Η περιουσία και οι εγκαταστάσεις περιήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, τουτέστιν ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ως ιδιοκτήτης φέρεται και το Υπουργείο Παιδείας. Προσοχή τώρα. Την εποπτεία, την ευθύνη συντήρησης και αποκατάστασης του Καθολικού ( του ναού δηλαδή) την έχει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Από το 2018 επί της ουσίας. Για κάποιους από το 2017, ο Μητροπολίτης Κίτρους και Πλαταμώνος, άρχισε να κινεί τα νήματα για την μεταβολή της περιουσιακής και της θεσμικής κατάστασης που διέπει το συγκρότημα που προαναφέρθηκε στην Πέτρα Ολύμπου.

Έτσι με διάφορα δημοσιεύματα σε Μέσα Ενημέρωσης που ασχολούνται με τα της Εκκλησίας ζητήματα αλλά και Μέσα του τοπικού δικτύου ειδησεογραφικής παραγωγής, η Μητρόπολη επιχείρησε να επικοινωνήσει προφανώς στην τοπική κοινωνία την «κουρά νέων μοναχών» ή αργότερα ακόμη και την τοποθέτηση Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πέτρας.

Για να είμεθα ακριβείς, ο ναός, το Καθολικό, εντός του οικοδομικού συγκροτήματος στην Πέτρα Ολύμπου, αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου, λειτουργούσε επίσημα κάθε χρόνο ανήμερα της θρησκευτικής εορτής. Πρόκειται περί Θεομητορικής εορτής.

Το 2018 με μία σειρά αναρτήσεων, επιστολών και παρεμβάσεων η Μητρόπολη Κίτρους και προσωπικά ο Μητροπολίτης, παρενέβησαν δυναμικά καταγγέλλοντας την χρήση του πρώην Ψυχιατρείου ως μονάδα υποδοχής προσφύγων. Με μία παραληρηματικού τύπου φρασεολογία μέχρι παρεξηγήσεως οι τοπικοί εκκλησιαστικοί παράγοντες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις φθορές που θα προκαλούσαν οι μετανάστες. Γνώριζαν από πρώτο χέρι πως το κτίσμα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και πως η σκεπή κατέρρεε.

Το 2023, τον Απρίλιο συγκεκριμένα, η Μητρόπολη διαρρέει προφανώς εκουσίως πώς ο Μητροπολίτης Κίτρους έχρισε και Ηγούμενο της Μονής Πέτρας, τον Αρχιμανδρίτη Νάκα….

 

Διαβάστε την συνέχεια στο zougla.gr