Αυτό μας έλειπε;;;

Κιάφας για την Βιομηχανική Περιοχή (μας)

που συμφωνήσαμε ήδη να δημιουργήσουμε με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ

 

 

 

 

                                                       Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024

 

 Δελτίο Τύπου

 

BIOTEXNIKO Ή BIOMHXANIKO TO ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ;

 

 

Ένα θέμα που άρχισε η διοίκηση του Δήμου με δήμαρχο τον κ. Γερολιόλιο πριν δύο χρόνια, το ολοκλήρωσε την Τρίτη 6/2/2024 όταν το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει το «μνημόνιο αμοιβαίας συνεργασίας & κατανόησης μεταξύ του Δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., με αντικείμενο την αξιοποίηση και λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ. Λιτοχώρου, έκτασης 1.005 στρεμμάτων, κυριότητας Δήμου Δίου-Ολύμπου στην περιοχή Ξηροκάμπι του Δήμου Δίου–Ολύμπου».

Το θέμα, βεβαίως, υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της συμπολίτευσης. Αντίθετα, οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Προοπτική», που καθ’ όλη τη διάρκεια των 2 χρόνων εκφράζαμε τους προβληματισμούς μας, καταψηφίσαμε το θέμα, καθώς το μνημόνιο είναι πλέον φανερό ότι μετατρέπει το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ πάρκο σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ περιοχή. Επιπλέον, το προαναφερθέν μνημόνιο καθιστά τον Δήμο απλό παρατηρητή των σοβαρών μελλοντικών εξελίξεων στην περιοχή μας.

Σε μία από τις βασικές πύλες εισόδου στον Όλυμπο, μάλλον τη σημαντικότερη, ο Δήμος επιτρέπει τη δημιουργία βιομηχανικής περιοχής. Δ.Ε.Α.Δ.Ο., Βιομηχανική περιοχή και Στρατόπεδο κυκλώνουν το Λιτόχωρο που στο προσεχές μέλλον θα ασφυκτιά. Αυτές θα είναι οι πρώτες εικόνες των επισκεπτών του μυθικού βουνού.

Ποιος πιστεύει ότι μπορούν να συνδράμουν αυτές οι εικόνες στην ανάδειξη του Ολύμπου σε διεθνή τουριστικό προορισμό;

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη

 

 

 

 

Για τη σφαιρική και αντικειμενική σας ενημέρωση, ακολουθεί το μνημόνιο αμοιβαίας συνεργασίας με τα επίμαχα, κατά την άποψή μας, σημεία.

 

 

 

 

ΒΙΟ. ΠΑ. ETBA 2024