Κι ο δήμαρχος στον αγώνα!

(Πύδνας-Κολινδρού)

κατά του “γνωστού νομοσχεδίου”

 

 

 

Ο αγών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κατά του “γνωστού νομοσχεδίου” συνεχίζεται και κλιμακώνεται και ήδη σύμμαχος προσήλθε σ’ αυτόν ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Χρήστος Κομπατσιάρης. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είναι ο πρώτος που δημόσια απαντά στο κάλεσμα του μητροπολίτη κου Γεωργίου, για συστράτευση όλων κατά του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών και για “μασάζ” πιστών και παραγόντων προς τους πολιτικούς της Πιερίας που δεν προσέρχονται στον αγώνα και δεν τοποθετήθηκαν υπέρ της καταψήφισης του νομοσχεδίου, όπως έπραξαν ήδη οι κοι Μπαραλιάκος και Δελβερούδης. Ανάλογη εκδήλωση της Μητρόπολης στο Λιτόχωρο παρακολούθησαν ο αναπληρωτής δήμαρχος, Σάκης Καλαϊτζής, και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Στράτος Κυριακάκης. Η συμμετοχή του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού στην εκδήλωση στο Αιγίνιο καταγράφηκε πλήρως σε σημερινό δελτίο Τύπου της ΙΜΚΚΠ, στο οποίο περιγράφεται η παρουσία και άλλων αιρετών της Αυτοδιοίκησης, όπως Αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

 

Το δελτίο Τύπου

 

 

Η Βόρεια Πιερία μίλησε:
Όχι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 

 

Το απόγευμα  της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου, έλαβε χώρα επίκαιρη εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας.

Η εκδήλωση άρχισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασαν τα μέλη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας με τον συντονισμό της θεολόγου και κατηχήτριας κας Μαρίας Καφαρίδου.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο για τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης, τόνισετους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο. Παράλληλα αναφέρθηκε στον ιερό θεσμό της οικογένειας, σύμφωνα με τη διδασκαλία των Αποστόλων και την πατερική παράδοση.

Το θέμα του προς ψήφιση νομοσχεδίου έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και εύλογους προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία, καθώς καθίσταται πασιφανές, ακόμη και στον πλέον καλοπροαίρετο, ότι στην πραγματικότητα ανοίγει κερκόπορτες, που θα οδηγήσουν με βεβαιότητα στην ισοπέδωση του ιερού και ευλογημένου θεσμού της οικογένειας και στην περαιτέρω αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Χρήστος Κομπατσιάρης, Αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάτοικοι των κοινοτήτων της Βόρειας Πιερίας.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση του Αιγινίου δείχνει εμφαντικά την αντίθεση της κοινής γνώμης στο προωθούμενο νομοσχέδιο.