Ολική αποχή

γιατί "καθιστούν την επιβίωσή μας προβληματική"

στο πλευρό των γιατρών ιδιωτικών εργαστηρίων και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ»

Είναι γνωστή σε όλους πια η λαίλαπα που περνά και καταστρέφει τον κόπο των ιδιωτών εργαστηριακών συναδέλφων μας. Είναι γνωστές οι μη βιώσιμες συνθήκες (clawback–rebate) στις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν το ιατρικό τους έργο. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για να υπάρξει υπομονή και ανοχή. Είναι, όμως, λίγα για να μετρηθεί το ειδικό βάρος της προσφοράς του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ στην κοινωνία μας. Ένα ειδικό βάρος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει και να υποβαθμίζει.

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας (ΕΟΠΥΥ), εν μέσω κινητοποιήσεων, αποφάσισε να υπενθυμίσει στους εργαστηριακούς ιατρούς τους όρους λύσης των συμβάσεών τους. Δείχνοντας περαιτέρω αδιαλλαξία, προτρέπει τους πολίτες να καταδώσουν τον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό που δεν θα τους εξυπηρετήσει. Από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ δεν δέχεται την εφαρμογή των Διεθνών Κατευθυντήριων οδηγιών ορθής κλινικής συνταγογράφησης και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, αποδεικνύοντας πως δεν επιθυμεί ο ίδιος την καλή και επιστημονική πρακτική για την υγεία των πολιτών, δείχνοντας παράλληλα την αμετανόητη αλαζονεία του.

Στον αγώνα των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ οι Ιατρικοί Σύλλογοι σχηματίζουν ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιβάλλεται να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό, με τρόπο ουσιαστικό και υπερκομματικό. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, καλούν τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να σταθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της Iστορίας και ζητούν άμεση συνάντηση μαζί τους.

ΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΙΣ ΛΕΣΒΟΥ ΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ IΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΣ ΛΗΜΝΟΥ ΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΙΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΑΝΙΑΣ ΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΙΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΙΣ ΡΟΔΟΥ   ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΙΣ ΚΙΛΚΙΣ ΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΙΣ ΣΑΜΟΥ ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΙΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΙΣ ΣΕΡΡΩΝ ΙΣ ΑΡΤΑΣ ΙΣ ΘΗΒΩΝ ΙΣ ΚΩ ΙΣ ΠΑΤΡΑΣ ΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΙΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΙΣ ΔΡΑΜΑΣ ΙΣ ΕΠ.ΚΑΛΥΜΝΟΥ  ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΙΣ ΠΕΛΛΑΣ ΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΣ ΕΒΡΟΥ ΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΙΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΙΣ ΧΑΝΙΩΝ ΙΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΙΣ ΧΙΟΥ

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Εμείς οι Εργαστηριακοί γιατροί της Πιερίας, αλλά και όλης της Ελλάδας, αναγκαστήκαμε με βαριά καρδιά να κλείσουμε τα ιατρεία-εργαστήριά μας λόγω της οικονομικής ασφυξίας όπου μας έχει οδηγήσει ο ΕΟΠΥΥ, αποζημιωνοντάς μας με τιμές του 1991 και εν συνεχεία εκπτώσεις που ακολουθούνται από  clawback-rebate και τελικά χρεώνοντάς μας με αυθαίρετα ποσά που αντιστοιχούν στις ελλείψεις του προϋπολογισμού τους και στην κακή διαχίρειση κονδυλίων για την οποία δεν ευθυνόμαστε.

Με αυτόν τον τρόπο καθιστούν την επιβίωσή μας προβληματική.

Εξηγείστε στους ασθενείς σας ότι υπάρχει πραγματικά πρόβλημα επιβίωσης από μέρους μας, και ότι λυπούμαστε που δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε αυτές τις μέρες, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Προς το παρόν ας απευθυνθούν για επείγοντα περιστατικά στα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας και στο Νοσοκομείο.

Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση.

 

Με την υπογραφή όλων των Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών του νομού Πιερίας
και την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του Ιατρικού  Συλλόγου Πιερίας

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας συμπαρίσταται και στηρίζει την κινητοποίηση των Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών με την μορφή ολικής αποχής από τα καθήκοντά τους ξεκινώντας από την Τετάρτη 08 Μαΐου 2024.

Τα αιτήματα είναι:

  1. Το εκ των προτέρων γνωστό κι ανακοινώσιμο ανώτατο όριο του Clawback έως 5%.
  2. Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
  3. Αναγνώριση συνυπευθυνότητας του ΕΟΠΥΥ, Υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ για την έλλειψη και μη εφαρμογή κανόνων ορθής συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας στηρίζει απόλυτα τις επερχόμενες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές Ενώσεις Εργαστηριακών Ιατρών, καλεί την Πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης και ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας.

                                                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ                                                                     ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ