Με “ρίζες” στο Λιτόχωρο

η νεότερη υποψήφια

ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

 

 

 

Η εντοπιότητα και η ηλικία δεν έχουν και μεγάλη σημασία όταν στόχος είναι οι Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο. Η Κατερίνα Πλέσια-Ευσταθοπούλου έχει πάντως ρίζες στο Λιτόχωρο και είναι η νεότερη υποψήφια ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στα ουσιαστικότερα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται σπουδές που εξειδικεύτηκαν και επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη με έμφαση στην βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Σπούδασε και εργάστηκε και εργάζεται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οπότε οι Βρυξέλλες είναι γι’ αυτήν πιο κοντά, απ΄ ότι είναι το Λιτόχωρο (στις Βρυξέλλες). Και όσα προτείνει για την επιθυμητή ανάπτυξη δεν είναι ίσως μόνο το όραμα του πολιτικού, αλλά και η γνώση του τεχνοκράτη. Τα περί καταγωγής και ηλικίας είναι “για να σπάσει ο πάγος” στη φάση των συστάσεων, ως τις 10 του μήνα.

 

 

 

 

 

Κατερίνα Πλέσια-Ευσταθοπούλου

Η Αικατερίνη (Κατερίνα) Πλέσια-Ευσταθοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε στη Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ. και είναι διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος και Πολιτικός Μηχανικός. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Cambridge University και αποφοίτησε με διάκριση στο αντικείμενο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ως φοιτήτρια διετέλεσε μέλος της ΠΑΣΠ Ξάνθης.
Εργάσθηκε ως Μηχανικός Περιβάλλοντος από το 2013 έως και το 2017 με ειδίκευση σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε έργα υποδομών στα οποία εφάρμοσε μεθόδους βιώσιμης διαχείρισης. Είναι επιθεωρήτης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και έχει υλοποιήσει συστήματα σε τεχνικές εταιρείες. Μετά από τις μεταπτυχιακές σπουδές της εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων με ειδίκευση σε εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε εταίρείες Κοινής Ωφέλειας, με έμφαση στην προώθηση πολιτικών κυκλικής οικονομίας–βελτιστοποίηση διεργασιών και απόδοσης συστημάτων–δημιουργία στρατηγικής μηδενικής κατανάλωσης.
Διαμένει στο Λονδίνο από το 2017 και είναι μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ.