ο νέος πρόεδρος έκοψε την πρώτη βασιλοπίτα του
Κατερίνη,03/02/2025
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοπή βασιλόπιτας – Επιμελητήριο ανοιχτό στα μέλη του
Κωνσταντίνος Πίτσιας:
«Με στρατηγική, καινοτομία και σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»
Με επισημότητα, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών του νομού, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, στο κτήριο του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, πατέρας Βαρνάβας, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές του Νομού, Ξ. Μπαραλιάκος, Σπ. Κουλκουδίνας και Κ. Δελβερούδης, ο Γ. Γ. Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφία Μαυρίδου, η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου, οι Δήμαρχοι Κατερίνης, Ι. Ντούμος και Δίου Ολύμπου, Β. Γερολιόλιος, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, ο Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Nikolay Karaivanof, η Επιτετραμμένη του Γενικού Προξενείου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Georgiana – Gabriela Iacobuta.
Η Υφυπουργός Ανάπτυξης από το βήμα του Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, τη λειτουργία από σήμερα, της νέας ψηφιακής πλατφόρμας “Open Business”, για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, προσφέροντας ταχύτερες, πιο διαφανείς και αποδοτικές διαδικασίες.
Οι Βουλευτές του Νομού, ο Γενικός Γραμματέας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, η Διευθύντρια στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, και οι Δήμαρχοι, επισήμαναν τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των τοπικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ αναφέρθηκαν στην αναγκαία υποστήριξη των επιχειρήσεων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Την εκδήλωση έκλεισε, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Κωνσταντίνος Πίτσιας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, υπογραμμίζοντας πως γνωρίζει τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά με συλλογική προσπάθεια συνεννόηση και όραμα μπορούν να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
«Στον τόπο μας υπάρχουν επιχειρήσεις που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα στενά γεωγραφικά όρια του νομού μας και να διακριθούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιχειρήσεις που αποτελούν πρότυπα και μας εμπνέουν όλους, δείχνοντας ότι με στρατηγική, καινοτομία και σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Ως Επιμελητήριο, σκοπός μας είναι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Ο νομός μας είναι ευλογημένος με μοναδικά χαρακτηριστικά, και ένα από αυτά, είναι ο Όλυμπος, το βουνό που αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κληρονομιάς και φυσικό πλούτο απαράμιλλης αξίας. Ο Όλυμπος δεν είναι απλώς ένα γεωγραφικό ορόσημο, αλλά και ένα ισχυρό τουριστικό brand που μπορεί να ενισχύσει την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της περιοχής μας, μέσα από δράσεις του ίδιου του Επιμελητηρίου αλλά και μέσα από συνεργασίες με άλλους φορείς.
Η θέση αυτή αποτελεί για μένα ένα μεγάλο «στοίχημα», αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία να συμβάλω στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας και τη στήριξή σας, αλλά και για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο νέο μου ξεκίνημα. Εύχομαι σε όλους υγεία, χαρά και ευημερία για το 2025. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χρονιά ξεχωριστή, μια χρονιά με περισσότερες ευκαιρίες, νέες συνεργασίες και σημαντικά βήματα προόδου για όλους μας».
Από την επιμελητηριακή κοινότητα έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Τομεάρχης Επαγγελματικών Φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μακάριος Παπαδόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, κ. Ιωάννης Σουπιάδης, ο Γ΄Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, κ. Σπύρος Σκοτίδας, ο τ. πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Ιωάννης Ρουκάς.
Την εκδήλωση τίμησαν αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, λιμενικού, πυροσβεστικής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών, φορέων, ομοσπονδιών, σωματείων και συλλόγων, μέλη και πρώην μέλη Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί ήταν η Υφυπουργός, κα Μάνη Παπαδημητρίου, η οποία έλαβε το δώρο από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, μια εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας.
Επίσης τρεις ακόμη τυχεροί που βρήκαν το φλουρί στις ατομικές βασιλόπιτες, κέρδισαν από μια δωροεπιταγή 200 ευρώ, για αγορές από οποιαδήποτε τοπική επιχείρηση – μέλος του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς, τους οινοπαραγωγούς και όλους τους επιχειρηματίες που στήριξαν την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Πιερίας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευχαριστήριο Προέδρου και Δ. Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας
στους χορηγούς της εκδήλωσης της κοπής της Βασιλόπιτας 2025
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Πίτσιας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας, ευχαριστούν θερμά τις επιχειρήσεις – χορηγούς της φετινής ετήσιας εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, στο κτήριο του Επιμελητηρίου.
Με την ευγενική χορηγία των επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου, στάλθηκε ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργατικότητας του επιχειρηματικού κόσμου της Πιερίας.
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς:
- ALL 4 ENERGY – ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΜΑΚΗΣ
- ARTION HOUSE – ΕΠΙΠΛΑ – ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- AUTOHOF LYKOURGOS
- BATTLENET3D KATERINI
- BOOKOVO – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΑΚΟΣ – ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ
- CALDERA
- CARTELL
- COFFEETEAS – ΚΛΑΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
- CREPA LAND – ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
- DATA PLAN – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
- DOFUNDO
- DREVELIS STIHL – ΝΙΚΟΣ ΔΡΕΒΕΛΗΣ
- EVENT SOLUTIONS – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΓΓΟΝΙΔΟΥ – ΓΑΜΟΣ – ΒΑΠΤΙΣΗ – ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
- FAST BOX – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
- FIRST AID NATIONAL – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
- FYSIO NATURAL COSMETICS – ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
- GALLARIA
- GOLD REAL ESTATE – ΔΑΡΑΞΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
- KITCHEN PASTA
- MAXI AΒΕE – ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
- MEGA DONUTS
- MEN’ S & WOMEN’ S – ΤΣΑΛΗΣ ΣΗΦΗΣ
- METAXAS GROUP – ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
- METRO ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ – ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
- MIKEL
- MOLOS FISH RESTO – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
- NATURE ΑΒΕΕ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
- PI TECH – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
- PIERIA GLASS ΚΟΥΠΟΥΡΤΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
- POSEIDON PALACE – ΤΖΟΒΑΣ
- SMILE MEDIA – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
- STATHIS CERAMICA – ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
- ΑΛΚΩΝ PEST CONTROL Ο.Ε. – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ
- ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ – ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ Α.Β.Ε.Ε. – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
- ΑΝΤΩΝΗΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ – ΥΔΡΕΥΣΗ – ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΦΛΟΓΕΡΑ
- ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΗΠΩΝ
- ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ “Η ΩΡΑΙΑ ΒΡΥΑ”
- ΔΑΛΑΜΗΤΡΑΣ METAL DESIGN – ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
- ΕRATΩ WINE RESTAURANT – ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΗΛΙΑΚΩΝ & ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ – ΞΑΦΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
- ΕΛΤΑ COURIER – ΠΑΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
- ΕΥΓΕΣΤΟΝ ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
- ΖΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΑΣΟΣ
- Ι. ΚΤΕΟ ΠΙΕΡΙΑΣ CONTROL CENTER
- ΚΑΝΑΡΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΟ
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
- ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΦΟΥΡΚΙΩΤΗΣ
- ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ
- ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
- ΝΙΣΣΟΥ Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ
- ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗ
- ΠΑΠΑΖΙΩΓΑΣ ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ – ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΗ
- ΠΕΡΙΗΛΙΟΝ ΟΙΝΟΘΗΚΗ
- ΠΙΕΡΙΚΗ ΖΥΜΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ & ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΥΡΑΗΛΙΔΗΣ
- ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε.
- ΠΟΔΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
- ΠΡΙΝΤΖΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
- ΠΡΙΟΝΑΣ ESTATE AND PARTNERS – ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
- ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΥΡΑΝΙΔΗ
- ΣΤΡΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ
- ΣΧΑΡΑ ΛΕΜΟΝΙ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ
- ΤΟΜΠΑΚΟΓΛΟΥ ΟΙΚΟΣ ΤΕΛΕΤΩΝ
- ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΔΑΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
- ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΑΝΩΣΗ -ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ
- ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
- KITRVS ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε – ΓΑΡΥΠΙΔΗΣ
- NAVITAS WINERY – ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΚΕΛΑΡΙ ΑΔΑΜΟΥ – ΚΙΤΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΚΤΗΜΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΣΙΜΟΥ – ΓΑΝΟΧΩΡΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ – ΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΟΣ “ASTERI” – ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΚΤΗΜΑ ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΚΤΗΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ
- ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ – ΚΙΤΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΝΑΔΙΡ WINERY – ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ
- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “ΩΡΑΙΑ ΓΗ” – ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΠΟΥΛΙΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ KONSTANTIN-EVANGELO – ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥΛΗ – ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΛΥΧΡΟΣ – ΣΚΟΤΙΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
- ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
- ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΛΑΦΙΝΑ – ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΗΣ ΙΣ.
- ΚΤΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ – ΧΥΜΟΣ ΡΟΔΙ – ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Σας ευχαριστούμε όλους!