Αποχαιρετά τον συναγωνιστή Νίκο Σβάρνα

η ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ

“… δεν ταλαντεύτηκε ούτε στιγμή για τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης…”

 

 

 

 

 

Η ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη και βαθιά οδύνη τον συναγωνιστή Νίκο Σβάρνα που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο, μάχη που έδινε παλικαρίσια το τελευταίο διάστημα.  Έναν συνοδοιπόρο του Κόμματος που δεν ταλαντεύτηκε ούτε στιγμή για τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης.

Γεννημένος το 1948 στο Λιτόχωρο Πιερίας μπήκε από μικρός στη βιοπάλη, δουλεύοντας ως οικοδόμος. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε ενεργά στα κοινά του τόπου, στο γονεϊκό κίνημα, στο Σωματείο Οικοδόμων και τελευταία στο Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου. Έθετε πάντα τον εαυτό του στη διάθεση του ΚΚΕ, ως υποψήφιος στην τοπική διοίκηση με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Θα τον θυμόμαστε ως έναν άνθρωπο που ήταν στο πλευρό όλων, ιδιαίτερα τις δύσκολες στιγμές, παρών σε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ, στις εκλογικές μάχες, στην οικονομική εξόρμηση, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, χωρίς ταλαντεύσεις. Θα τον θυμόμαστε ως ανιδιοτελή αγωνιστή, με ήθος και συνέπεια, μαχητικό και ασυμβίβαστο υπερασπιστή των θέσεων του Κόμματος. Πάντα αισιόδοξος και χαμογελαστός να μας λέει “όλα θα γίνουν”! Η παρουσία του συναγωνιστή Νίκου θα είναι δίπλα μας, θα φωτίζει με το χαμόγελό του τους αγώνες που έρχονται, στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η αγωνιστική του αξιοπρέπεια και προσφορά, η αναγνώριση της δράσης του, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας, ας είναι μικρή παρηγοριά για τη γυναίκα του Αγγελική, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Καλό ταξίδι συναγωνιστή Νίκο.

 

 

nsvarnas_compressed