Τέλος καλό, όλα καλά…

και στο βάθος, ανάπλαση.

Πρόεδρος-Καταστηματάρχες: 1-1 (στην παράταση) και πάμε για ανάπλαση της Αγίου Νικολάου και σημαντικές αλλαγές του τοπίου.

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, “άδειασε” στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κονταριώτισσα, τον πρόεδρο της ΔΚ Λιτοχώρου, Νίκο Μαρνέλα, σχετικά με τη διένεξη που είχε πρόσφατα με επαγγελματίες.

“Διαφωνώ με τον τρόπο που επιχειρείτε να επιβληθεί η τάξη” (video), απάντησε ο δήμαρχος σε σχετική προ ημερησίας ερώτηση του επικεφαλής του “Συνδυασμού Ευθύνης”, Γιώργου Φαρμάκη, για τα πρόσφατα γεγονότα που απασχόλησαν και το Αστυνομικό Τμήμα. Λίγο έλειψε να απασχολήσουν και την Εισαγγελία, όταν η διένεξη με καταστηματάρχες έφτασε στο …Facebook και τα πράγματα ξέφυγαν από τα όριά τους. Ο κος Φαρμάκης έκανε λόγο για στοχοποίηση επαγγελματιών και ζήτησε να ξεκαθαριστεί ο ρόλος δημότη-υποψήφιου με το συνδυασμό του δημάρχου που ενεπλάκη στην όλη διαδικασία με ρόλο εκπροσώπου του Δήμου και διαμεσολαβητή. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι δόθηκε διορία 30 ημερών σε καταστηματάρχες να αποκαταστήσουν τις παρατυπίες που αφορούν κατασκευές για τέντες και σκίαστρα, προθεσμία που αργότερα παρατάθηκε ως την 31η Οκτωβρίου 2015, προκειμένου να υπάρξει και χρόνος και δικαιότερη μεταχείριση. Γενική ήταν η παραδοχή ότι και στο Λιτόχωρο οι σχετικές παρατυπίες είναι ουκ ολίγες και υπάρχουν πολλά χρόνια τώρα, οπότε δικαιολογημένα δημιουργήθηκε η αίσθηση της σε βάρος τους διάκρισης στους επαγγελματίες που βρέθηκαν ξαφνικά καταγγελλόμενοι. Ο κος Δημόπουλος δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία και διαφώνησε κάθετα με την επιλογή να ασχοληθεί η διοίκηση με το θέμα ενώ η καλοκαιρινή-τουριστική περίοδος βρισκόταν στο ζενίθ της. Υπενθύμισε πάντως ότι όλα ξεκίνησαν από καταγγελίες και μια αυτοψία που έπρεπε να γίνει. Ο ίδιος αλλά και όλη η παράταξή του διαφώνησαν με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το θέμα, αλλά όταν το θέμα έφτασε στον ίδιο “το κακό είχε ήδη γίνει. Στελέχη της διοίκησης του Δήμου επεσήμαναν στην ΕτΟ ότι συστήθηκε σε όλους ψυχραιμία και μπορεί οι προθέσεις και το αποτέλεσμα να ήταν σωστά, αλλά ο τρόπος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου τόνισε ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις ακόμα και σε πολύπλοκα προβλήματα, “αλλά δεν υπήρχε λόγος να ταράξει κάποιος τα νερά, -με μια απόφαση του τοπικού συμβουλίου- εν όψει και μιας γενικότερης ανάπλασης”, θυμίζοντας την ανάπλαση της Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο, της οποίας η μελέτη προβλέπει ουκ ολίγες σημαντικές αλλαγές και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.

Το θέμα είχε προκαλέσει και την κινητοποίηση του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου, το οποίο -με επιστολές του- ζήτησε από το τοπικό συμβούλιο να ενημερώνει το ΣΕΛ για θέματα που το αφορούν και από τα μέλη του να ενημερώνουν τη διοίκηση για τα όποια προβλήματά τους. Έτσι, το θέμα “έκλεισε” προς το παρόν, με μόνη “παρενέργεια”, τα πρόστιμα που δεν γλύτωσαν κάποιοι καταστηματάρχες και το παρατσούκλι που απέκτησε ο πρόεδρος της ΔΚ: “Ζωή”, από τον παραλληλισμό της ορμητικότητάς του, με αυτή της προέδρου της Βουλής!!!