Αντιδήμαρχος και δημότης στο κελί

ένας ξυλοκόπος στο νοσοκομείο

… και η υπόθεση “Τσιφλίκι Παλιών Πόρων” στα άκρα. Το πρωί οδηγούνται στον εισαγγελέα. Μηνύσεις για επίθεση-σωματικές βλάβες απο τη μία, για ψευδή καταμήνυση απο την άλλη πλευρά. Καμία αντίδραση απο το Δήμο. Η ξύλευση συνεχίζεται.

Στο κρατητήριο οδηγηθήκαν πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Πρασίνου, Δημήτρης Γουλάρας και ένας δημότης, ενώ ένας δεύτερος διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται, μετά τα σημερινά επεισόδια στο δάσος των Παλιών Πόρων. Ένας εργαζόμενος της εταιρείας που ξυλεύει το δάσος και κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και ο πέμπτος που είχε προσαχθεί το πρωί αφέθηκε ελεύθερος.

Αυτός είναι ο απολογισμός μια διαδικασίας που κράτησε περίπου δώδεκα ώρες και απασχόλησε όλο σχεδόν το προσωπικό του ΑΤ Λιτοχώρου, από την ώρα που κλήθηκε να επέμβει στο δάσος των Παλιών Πόρων. Μετά την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα, οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια αλληλομηνύθηκαν, πάρθηκαν καταθέσεις και λίγο πριν τις 11 απόψε 18.4.2016, οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας όπου θα κρατηθούν για να προσαχθούν αύριο το πρωί στον εισαγγελέα. Οι μηνύσεις αφορούν σωματικές βλάβες και επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στο δάσος των Παλιών Πόρων, ενώ από την πλευρά του αντιδημάρχου και του συγκατηγορούμενού του κατατέθηκε μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Η κατάσταση της υγείας του εργαζόμενου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο δεν εμπνέει καμία ανησυχία και κατέθεσε και αυτός σε αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν εκεί.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Δήμου και της διοίκησης που δεν πήρε –μέχρι στιγμής- καμία θέση για το όλο θέμα, αν και στενός συνεργάτης του δημάρχου και αιρετός της αυτοδιοίκησης αντιμετώπιζε από το πρωί κατηγορίες που διεκπεραιώνονται με την διαδικασία του αυτόφωρου και ήταν υπαρκτή η πιθανότητα ο αντιδήμαρχος να βρεθεί στο κρατητήριο. Οι όποιες παρασκηνιακές επαφές με την εταιρεία ήταν ευθύς εξ αρχής προβληματικές, αφού οι υπεύθυνοί της κάνουν λόγο για «υπομονή διάρκειας ενός χρόνου και αδικαιολόγητη εμμονή σε θέσεις που δεν δικαιώθηκαν».

 

Τέλος, για να δικαστούν οι συλληφθέντες στο Αυτόφωρο αύριο, θα πρέπει ο Δικηγορικός Σύλλογος να δεχτεί οι συνήγοροι των δύο πλευρών να «σπάσουν» την συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.