“Κούκλα”… το Λιτόχωρο

έστω και με παραίτηση

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, θάρσειν χρη, αιέν αριστεύειν και you can fool some people sometimes but you can ‘t fool all the people, all the time…

Με αργούς ρυθμούς, μετά την εκπνοή του σχετικού «τελεσιγράφου» και στο μεγαλύτερό τους ποσοστό, ολοκληρώνονται οσονούπω οι αλλαγές στο αστικό τοπίο του Λιτοχώρου και οι κοινόχρηστοι χώροι επαγγελματιών και επιχειρηματιών συμβαδίζουν πια με ότι ορίζουν οι νόμοι γενικώς και ο τοπικός κανονισμός ειδικώς.

Η αρχή ήταν και δύσκολη και … απρογραμμάτιστη και οφείλεται στον πρώην πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Νίκο Μαρνέλα, και υπήρξε γι’ αυτόν μια πραγματική «Πύρρειος Νίκη», αφού η εμπλοκή του στο θέμα τον οδήγησε σε παραίτηση. Είναι όμως μόνο θετικό το χαρακτηριστικό αυτό των δημοσίων ανδρών, να μην τιμούν μόνο την «καρέκλα» και να πράττουν με άξονα και κίνητρο το κοινό καλό. ‘Ετσι, έπαψε το Λιτόχωρο να αποτελεί την “μαύρη τρύπα” νομιμότητας και αισθητικής, σ’ ένα Δήμο-υπόδειγμα…

Σε ότι αφορά το Δήμο Δίου-Ολύμπου, κάποια παρεξήγηση (;) οδήγησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αστέριο Γαλάνη, στο δικαστικό μέγαρο της Κατερίνης, όπως είχε περιγράψει πριν καιρό ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

 

Ιδι, η εικόνα στους δρόμους του Λιτοχώρου έχει βελτιωθεί κατά πολύ, αλλά και η άνεση των επισκεπτών  να κινούνται στο δομημένο περιβάλλον και –φυσικά- να καταγράφουν μόνο θετικές εμπειρίες από την επίσκεψή τους στον τόπο μας και πρωτεύουσα του Δήμου.

Συγχαρητήρια σε όλους, κυβερνήτες και υπήκοους.