Που τελειώνουν οι δικαιολογίες;

κε Φαρμάκη, κε Δημητριάδη, κα Κουρίτα, κε Ρεμπατσιέ; Για τους διοικούντες, πουθενά. Για σας;

Σκουπίδια (αποκομιδή, χωματερή, ΦΟΔΣΑ) και δημοτική ΔΕΑΔΟ (με δεδομένη την πρόθεση του δημάρχου και της διοίκησης να εμπλακεί ενεργά στην αποκομιδή και ότι άλλο) όλο και «μπερδεύονται γλυκά», που λέει και το τραγούδι…

Οι καταγγελίες είναι γνωστές, έχουν καταγραφεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. Οι δικαιολογίες που ψέλλισαν οι αρμόδιοι –και υπεύθυνοι- είναι από γελοίες ως απαράδεκτες ΚΑΙ γιατί οι ίδιοι ως πρόσφατα στην κριτική τους ήταν πολλαπλάσια ειρωνικοί ΚΑΙ γιατί οι δικαιολογίες έναντι του νόμου πρέπει να έχουν κάποια ισχύ. Δεν έχουν. Ούτε οι εκκλήσεις… «το κάναμε κάνα δυο φορές από ανάγκη  και τελείωσε…». ΔΕΝ τελείωσε.

Χθες, στο αυγουστιάτικο καταμεσήμερο, κοντά στη λήξη του ωραρίου, η ΕτΟ κατέγραψε -χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια- ένα φορτηγό μέσα στο χώρο της χωματερής μας, φορτωμένο. Με σκουπίδια. «Μακιγιαρισμένα» με χαλίκι της ΔΕΑΔΟ. Από τη ΔΕΑΔΟ ήρθε, στη χωματερή ξεφόρτωσε και στη ΔΕΑΔΟ επέστρεψε.

Η ΕτΟ δεν θα θέσει όσα ερωτήματα προκύπτουν, αν και μπορεί να θέσει όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν. Θα περιμένει να τα θέσουν όσοι πιστεύουν –αν πιστεύουν- ότι προκύπτουν πολλά και σοβαρά ερωτήματα. Και ΚΥΡΙΩΣ αν πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τεθούν και να ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ. Όχι όπως τέθηκαν ως τώρα και παρήγαγαν οι ερωτήσεις φτηνές δικαιολογίες, αλλά απαντήσεις σοβαρές και υπεύθυνες.

Δεν είναι στη διάθεση των αιρετών να απεμπολούν την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών, ούτε οι δημότες έτοιμοι να μεταμορφωθούν σε γίδια, όπως ήδη επιθυμεί ο πρόεδρος της ΔΚ Πλαταμώνα και στέλεχος της παρούσας διοίκησης.