Κόλαφος Βακουφτσή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

παραιτήθηκε από τις επιτροπές

μια μέρα μετά την εκπαραθύρωση Γουλάρα – σιωπή των πάντων και της αντιπολίτευσης ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Ε τ Ο

Μια μέρα μετά την εκπαραθύρωση Γουλάρα από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνο Δημόπουλο, η διοικούσα το Δήμο «Ολύμπια Συμμαχία» υπέστη ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους κόλπους της, αλλά –κυρίως- στη διοίκησή μας.

Η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Βακουφτσή κατέθεσε επιστολή παραίτησης από τις επιτροπές στις οποίες ήταν ως σήμερα μέλος, επιρρίπτοντας ευθύνες για «θέματα που έρχονται σε αυτές είναι τετελεσμένα και η υποχρέωση των μελών είναι να απαντήσουν μονολεκτικά με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ», αλλά και ελλιπή ενημέρωση και «χρήση» των μελών ως δεδομένες ψήφους. Είναι εκ του περισσού να επισημάνει κανείς ότι όσα επικαλείται η δημοτική σύμβουλος δημιουργούν σοβαρές υποψίες για τη λειτουργία επιτροπών με σοβαρότατη αποστολή και καθήκον, όπως η Οικονομικών, η Επίλυσης Διαφορών, αλλά και οι υπόλοιπες δύο.

Η επιστολή έχει ήδη κατατεθεί στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και δεν πρόκειται να ανακληθεί, αφού ήδη πρωτοκολλήθηκε. Αποδέκτης της δεν είναι ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πιθανώς γιατί η αποστολέας διάλεξε σήμερα και όχι αργότερα να επιδώσει το σοβαρότατο αυτό διάβημα διαμαρτυρίας.

Με δεδομένες τις χθεσινές εξελίξεις που αφορούν τον Νο2 της διοίκησης, Δημήτρη Γουλάρα, η σημερινή παραίτηση αποδεικνύει ότι στους κόλπους της «Ολύμπιας Συμμαχίας» σοβεί σοβαρότατη κρίση που παρέμεινε κρυφή με τη βοήθεια …του καλοκαιριού, της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης και δραματικών προσπαθειών της ίδια της δημοτικής αρχής. Χαρακτηριστικό των τελευταίων είναι και το γεγονός ότι η εκπαραθύρωση Γουλάρα έφτασε να γίνει επίσημη απόφαση και να δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ενώ ο Δήμος και ο δήμαρχος δεν ανακοίνωσαν το παραμικρό. Ο Δήμος και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου διαθέτουν καλοπληρωμένο γραφείο Τύπου που τις τελευταίες δύο βδομάδες εξέδωσε τέσσερα δελτία Τύπου για τα εγκαίνια –της ανάπλασης- των γηπέδων τέννις στο Λιτόχωρο.

Έτσι, άγνωστη παραμένει –μέχρι στιγμής- η αντίδραση της δημοτικής αρχής στην παραίτηση Βακουφτσή, όπως άγνωστο παραμένει και πότε θα συνεδριάσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο. Μέσα στον ορυμαγδό των αρνητικών αυτών εξελίξεων, το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ συνεδριάζει σήμερα με θέματα συζήτησης πολλά εκ των οποίων δεν «πέρασαν» στην προηγούμενη συνεδρίασή του (πριν μια βδομάδα), και λόγω της σθεναρής άρνησης του εντεταλμένου συμβούλου Δημήτρη Γουλάρα. Η στάση Γουλάρα στη συνεδρίαση αυτή «έγειρε» το ζυγό προς την απόφαση εκπαραθύρωσής του, χωρίς αυτό να είναι το κύριο βάρος της τελικής απόφασης του Κωνσταντίνου Δημόπουλου.

Μένει να φανεί σήμερα, αν –κάνοντας χρήση των υπερεξουσιών που απέκτησε πρόσφατα- ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ εκπαραθυρώσει σήμερα το Γουλάρα και από τη ΔΕΑΔΟ.

Αυτό που έχει διαφανεί με κάθε βεβαιότητα και η σημερινή μέρα δεν θα καταφέρει να ανατρέψει ως εκτίμηση, είναι το γεγονός ότι –για πολλούς και ίσως διαφορετικούς λόγους- η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δίου-Ολύμπου είναι πλήρης και καταστροφική.

 

Η επιστολή παραίτησης της Ειρήνης Βακουφτσή

Λιτόχωρο , 21/9/2016

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να αποχωρήσω από τις εξής επιτροπές:

  • Οικονομική Επιτροπή.
  • Επιτροπή επίλυσης με συμβιβασμό φορολογικών διαφορών για το έτος 2016.
  • Επιτροπή διαχείρισης του χωριού των ψαράδων.
  • Σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι λόγοι  που προβαίνω σε αυτή την ενέργεια είναι ότι προσωπικές υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν το χρόνο που απαιτείται για τη συμμετοχή μου σε αυτές. Επιπλέον, για θέματα της σχολικής επιτροπής δεν είχα την πρέπουσα ενημέρωση και πολλές φορές η συνεργασία δεν ήταν επαρκής.

Δυστυχώς , η λειτουργία των επιτροπών δεν είναι αντάξια των προσδοκιών που είχα δημιουργήσει. Θεωρούσα πως οι επιτροπές είναι ένα όργανο του δήμου που λαμβάνει αποφάσεις έπειτα από συζήτηση των μελών τους και λαμβάνοντας υπόψη την κρίση και τη γνώμη τους. Ωστόσο , τα θέματα που έρχονται σε αυτές είναι τετελεσμένα και η υποχρέωση των μελών είναι να απαντήσουν μονολεκτικά με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Η παιδεία μου δεν μου επιτρέπει να αποτελώ μία μονάδα για την απαρτία ή την πλεοψηφία.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε με την τοποθέτησή μου σε αυτές.

 

                                                Ειρήνη Βακουφτσή 

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δίου – Ολύμπου