Δύο (2) μέρες πριν

την συμπλήρωση εξαμήνου

μετά την ανεκπλήρωτη υπόσχεση για παρουσίαση του πορίσματος για τη ΔΕΑΔΟ, νέα ρεκόρ -και ασχήμιες- στη λειτουργία του “χρυσωρυχείου” (μας)

Δύο μέρες πριν συμπληρωθεί εξάμηνο από την δήλωση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου (19.4.2016) ότι θα παρουσιάσει το πόρισμα για τη ΔΕΑΔΟ που απέδιδε -τότε- στη γνωστή εταιρία ΜΑΖΑΡΣ (παρουσίαση που δεν έγινε ποτέ ως σήμερα), νέα ρεκόρ σημειώθηκαν σήμερα σε συνεδρίαση του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης που έχει χαρακτηριστεί και «χρυσωρυχείο»: το ΔΣ συνεδρίασε με τρία (3) + τρία (3) μέλη και σε συνεδρίαση 11 λεπτών συσκέφθηκε, εξέτασε και υπερψήφισε πέντε (5) σημαντικότατα θέματα της ημερήσιας διάταξης!!!

 

Τρία (3) μέλη του ΔΣ που δεν δέχτηκαν να μετάσχουν στη συνεδρίαση καταθέτουν αυτή τη στιγμή αίτηση για χορήγηση εγγράφων και ένσταση κατά της διαδικασίας, η οποία αποτελεί ήδη νέο ρεκόρ: πέντε (5) σημαντικότατα θέματα συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν μέσα σε 11 λεπτά, δηλαδή -κατά μέσο όρο- δόθηκε χρόνος 2,2 λεπτών (της ώρας) για κάθε θέμα. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, η διάταξη της σημερινής συνεδρίασης συμπεριελάμβανε τα εξής:

  1. Έγκριση ισολογισμού-οικονομικών καταστάσεων έτους 2015. (Εισηγητής Ιωάννης Χρήστογλου)
  2. Τροποποίηση του από 16/06/2011 συμφωνητικού με την Κ/Ξ ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ-ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ως προς το μέρος των ποσοτήτων , του τρόπου πληρωμής και τη χρονική διάρκεια. (Εισηγητής Βασίλειος Κόκκινος)
  3. Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου «Εγκατάσταση φορητού συγκροτήματος θραύσης αδρανών υλικών στα λατομεία Βροντούς. Ορισμός επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισηγητής Βασίλειος Κόκκινος)
  4. Αντικατάσταση μέλους επιτροπής παραλαβής ανταλλακτικών και επισκευαστικών εργασιών. (Εισηγητής Αθανάσιος Μπατζικωστας|)
  5. Αντικατάσταση Εντεταλμένου Συμβούλου Γραμματέα . (Εισηγητής Αθανάσιος Μπατζικώστας).

 

Με δεδομένη την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας της ΔΕΑΔΟ, ο πρόεδρος-δήμαρχος, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, προσήλθε στη συνεδρίαση και -όχι απλώς θέλησε, αλλά- επέβαλλε τελικά να συνεδριάσει το ΔΣ με τρία (3) μέλη παρόντα και τρία (3) που ψήφισαν με εξουσιοδότηση-επιστολικές ψήφους και τρία μέλη της «αντιπολίτευσης» του ΔΣ να αρνούνται συμμετοχή στην παρωδία συνεδρίασης με το προφανώς προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Όταν οι τρεις (3) αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση, αυτή ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και οι τρεις που συνεδρίασαν αποχώρησαν, έχοντας ολοκληρώσει την ψήφιση των παραπάνω θεμάτων!!!

 

Νέο ρεκόρ αποτελεί πιθανώς και το γεγονός ότι τα τρία μέλη της «αντιπολίτευσης» (Δημητριάδης, Κουρίτα και -ο ως πριν λίγο εντεταλμένος γραμματέας- Γουλάρας) δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα θέματα προς συζήτηση, αφού γραπτή ενημέρωση τους δόθηκε μόνο για το τρίτο θέμα της συνεδρίασης [Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου «Εγκατάσταση φορητού συγκροτήματος θραύσης αδρανών υλικών στα λατομεία Βροντούς. Ορισμός επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισηγητής Βασίλειος Κόκκινος)].

Όλα τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης ήταν σημαντικότατα και με τον τρόπο και στο χρόνο που ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι τα τρία μέλη του ΔΣ που ψήφισαν με επιστολή είχαν ενημερωθεί, σε αντίθεση με τους τρεις που καταθέτουν τώρα ένσταση και αίτηση να τους δοθεί αντίγραφο της εξουσιοδότησης-επιστολικής ψήφου. Τα τρία μέλη καλούνταν να προσέλθουν στην συνεδρίαση για να ενημερωθούν και να ψηφίσουν, με διαδικασία εξπρές για: έγκριση ισολογισμού, τροποποίηση συμφωνίας του 2011 με την κοινοπραξία ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ-ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, έγκριση όρων δημοπράτησης και δυο θέματα που αφορούσαν τον ως τις 15.21μμ σήμερα εντεταλμένο γραμματέα Δημήτρη Γουλάρα και την αντικατάστασή του!!!

Φυσικά και πάλι επικράτησε ένταση και εκνευρισμός, οι τρεις της μειοψηφίας δήλωσαν ότι δεν θα μετάσχουν στη συνεδρίαση και η πλειοψηφία (των 3+3) προχώρησε στη διαδικασία την οποία ολοκλήρωσε σε 11 λεπτά!!!

Μετά την αποχώρηση της διοίκησης, στη ΔΕΑΔΟ παρέμειναν οι τρεις για να καταθέσουν αίτηση και ένσταση και επί τόπου έφτασε και ο επικεφαλής της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, άγνωστο από ποιον ενημερωμένος για τα όσα συνέβησαν.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τελικά, εκτός από τον πρόεδρο του ΔΣ-δήμαρχο, ο αντιπρόεδρος Σάκης Μπατζικώστας και το μέλος Γιάννης Μόσχοβας, ενώ με επιστολές τους ψήφισαν οι Κουριάτης, Μπακάλης και Πινακάς.

Η σημερινή αυτή εξέλιξη καθιστά άκυρο χθεσινό ρεπορτάζ της ΕτΟ στο οποίο καταγράφηκε η φημολογούμενη βήμα προς βήμα υιοθέτηση ηπιότερων και δημοκρατικότερων μεθόδων διοίκησης από την «Ολύμπια Συμμαχία», μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανεξαρτητοποίηση δυο συμβούλων της παράταξης. Μπορεί κανείς να συμπεράνει με πολλά παραδείγματα δεδομένα (όπως το σημερινό και όσα πρόσφατα κατήγγειλαν οι Γουλάρας-Βακουφτσή) ότι επιθυμία της διοίκησης έιναι οι σιωπηλές θετικές ψήφοι και τίποτα περισσότερο. Περισσότερα θα διαφανούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20.10.2016.

Οι επιλογές Δημόπουλου στο μοντέλο διοίκησης που έχει υιοθετήσει από την πρώτη μέρα της δημαρχίας του, δημιούργησαν πολύ νωρίς ένα ερώτημα που και κανείς δεν έθεσε ως τώρα και -φυσικά- δεν έχει απαντηθεί: ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ;

 

Η αίτηση-ένσταση των τριών μελών του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ (κλικ στην εικόνα)

17-10ait