Χαμηλότερα,

βαθύτερα,

αισχρότατα, κύριε Κώστα

Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 20ης.10.2016

Προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, ενημέρωση από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου προς το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμο (παρόντα και απόντα).

Ήταν γνωστό ήδη ότι επιλογή του δημάρχου είναι η έξωση της Συλλογής Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη από το Αρχοντικό Γκουντέλια. Ήταν επίσης ήδη γνωστό ότι η κα Λέλα ανέλαβε -κατ’ εντολήν του- να ενημερώσει τους απογόνους του ζωγράφου για την επιλογή αυτή και μάλιστα ότι δεν έγινε η ενημέρωση αυτή με τον καλύτερο τρόπο. Αφού ασχολήθηκε με τις καταγγελίες Βροχαρίδη-Μόχλα για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, ο δήμαρχος συνεχίζει την ενημέρωση και αναφέρεται «στο άλλο θέμα, αυτό με τους πίνακες του Γκωγκάν… του Πικάσο….»…

Όπως ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, «οι πίνακες εξάντλησαν αυτό που είχαν να δώσουν και ήδη υπάρχει πρόταση του Olympus Marathon να εγκατασταθεί εκεί, όπως και του Πολιτιστικού, αλλά και ομάδας ερευνητών υπό των κων Ντινάκη και Κυρίτση για να φιλοξενηθεί εκεί ένα ιστορικό αρχείο και κάτι γενικότερο για το Λιτόχωρο, το τμήμα του Λιτοχώρου που έχει να κάνει με τον Όλυμπο, είχε μια συνάντηση η αντιδήμαρχος η κα Γιάννακα και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια διευρυμένη σύσκεψη γιατί έτσι καταστρέφεται το κτίριο με τις selfie του κου Φιλοποίμενος Κωνσταντόπουλου… Κωνσταντινίδη».

 

Αργότερα, η κα Λέλα ενημέρωσε ότι είχε μεταφερθεί στους απογόνους του ζωγράφου -δυο χρόνια πριν- η πρόταση για μετεγκατάσταση και συζητήθηκε η φιλοξενία της έκθεσης σε άλλο χώρο και υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση για το Αρχοντικό Γκουντέλια, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σε τοπική μάζωξη* που πρόκειται να γίνει για το θέμα, αφού το θέμα αφορά το Λιτόχωρο και κρίνεται σκόπιμο να συναποφασίζουμε για τέτοια θέματα. Η κα Λέλα -κατόπιν σχετικών ερωτήσεων- διαβεβαίωσε την ΕτΟ ότι τα παραπάνω θα συμβούν στη διάρκεια της τρέχουσας δημαρχίας και ότι οι τοπικές μαζώξεις δεν απαγορεύονται.

Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

 

 

* Ετυμολογία

μάζωξη < μαζώνω

Ουσιαστικό

μάζωξη θηλυκό

  1. η συγκέντρωση πολλών ατόμων σε ένα χώρο για συζήτηση ή διασκέδαση

θα κάνουμε μια μάζωξη στο σπίτι μεθαύριο, να ξαναβρεθούμε όλοι οι παλιοί γνωστοί

(από το Βικιλεξικό)