Και πάλι το “Χρυσό” πρωτόκολλο

εξαφανίζει την ιστορική μνήμη και τη λογική

το Σάββατο, 25.2.2017, στο ΣΣ Κατερίνης, οι νοσταλγοί της φρίκης θα “τιμήσουν” τα θύματα της φρίκης, με πρόσκληση επίσημη και με βούλα ανεξίτηλη: του διοργανωτή Δήμου Κατερίνης

Η προσήλωση του δημάρχου Κατερίνης στο πρωτόκολλο που δίνει και φέτος την ευκαιρία στην «Χρυσή Αυγή» να καλείται από το Δήμο Κατερίνης και να συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης των 43 εκτελεσθέντων από τους ναζί στις 23.2.1943 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, προκαλεί για μία ακόμη φορά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

 

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη από την «Εφημερίδα των Συντακτών» βίντεο από παλιότερη εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» όπου η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης , μέλη της και Γερμανοί ομοϊδεάτες τους τραγουδούν ναζιστικούς ύμνους, κάτω από ναζιστικά λάβαρα (απαγορευμένα στη Γερμανία), οι δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, ανεξάρτητοι σύμβουλοι, αλλά και ένας σύμβουλος της διοικούσας παράταξης Χιονίδη προσπάθησαν να συζητήσει το θέμα της «Χρυσής  Αυγής» το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας της Πιερίας, στη συνεδρίαση της 14ης.2.2017. Οι σύμβουλοι του «Άλλου Δρόμου» πρότειναν να παρθεί απόφαση από το σώμα να μην καλείται πλέον η νεοναζιστική οργάνωση σε εκδηλώσεις του Δήμου και να μην διευκολύνεται σε τίποτα, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε να υπάρξει ψήφισμα υπέρ του δημάρχου Πατρών στην δικαστική του διένεξη με τη «ΧΑ», όπως έχει ήδη πράξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Και οι δύο προτάσεις δεν τελεσφόρησαν, μάλιστα η διοικούσα παράταξη δεν δέχτηκε καν να συζητηθούν οι δύο προτάσεις.

Η στάση του δημάρχου (αλλά και της Αντιπεριφέρειας) έχει ήδη καταγγελθεί με ανακοινώσεις του «Άλλου Δρόμου», της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και της ΠΕΑΕΑ,η οποία ανακοίνωσε ήδη ότι θα τιμήσει τους εκτελεσθέντες του Φλεβάρη του ’43 (μεταξύ των οποίων και ο τότε δήμαρχος Κατερίνης) σε ξεχωριστή εκδήλωση στο μνημείο στο ΣΣ Κατερίνης, την επόμενη μέρα της εκδήλωσης του Δήμου. Παρόμοια επιλογή αναμένεται να ανακοινώσει και η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης

KATOXI 2017 print

 

 

Η καταγγελία του «Άλλου Δρόμου»

          

 

Τα πολλά πρόσωπα του δημάρχου

Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ της ΚΕΔΕ – του οποίου είναι εκλεγμένος μέλος ο δήμαρχος Κατερίνης – αποφάσισε να στηρίξει το δήμαρχο Πάτρας ο οποίος διώκεται μετά από μήνυση τέως βουλευτή της ΧΑ.
Στην ανακοίνωση μάλιστα η ΚΕΔΕ σημειώνει πως:“Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος”.Σε πλήρη αντίθεση στο ΔΣ της 14ης Φεβρουαρίου η πλειοψηφία του Δήμου με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, μιας και ήταν ενήμερος του θέματος, δεν δέχτηκαν ούτε καν να γίνει θέμα προς συζήτηση από το ΔΣ ψήφισμα συμπαράστασης προς το δήμαρχο Πατρέων που έφερε στο ΔΣ η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Ανάλογη στάση κράτησε η παράταξη του κ. Χιονίδη και σε αίτημα δημοτικής συμβούλου του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ με το οποίο ζητήθηκε να πάρει απόφαση το ΔΣ και να μην καλείται σε εκδηλώσεις του δήμου Κατερίνης η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Κατανοούμε τις δυσκολίες του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Ίσως είναι δύσκολο για κάποιους να κόψουν τους όποιους δεσμούς τους με ένα ακροδεξιό ακροατήριο.Ίσως για κάποιους να είναι βολική η σιωπή με στόχο τη συλλογή ψήφων.Δυστυχώς όμως μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως “δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε”.

Δε μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από θεσμούς, πρωτόκολλα και διαδικασίες.

Η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ με την θεοποίηση της βίας, με τη ναζιστική της ιδεολογία ποτίζει με μίσος την ελληνική κοινωνία και τη νεολαία της, Σκορπίζει το φόβο και τη βία. Αντιτίθεται στις αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και στην ίδια τη δημοκρατία.

Αυτήν την ώρα κάποιοι αιρετοί της ΤΑ δίνουν τον αγώνα τους κατά του φασισμού και του ρατσισμού, ενώ κάποιοι άλλοι κωφεύουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που περίτρανα αποδείχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης.

ΖΗΤΑΜΕ για άλλη μια φορά από τη δημοτική αρχή, έστω και τώρα, να αλλάξει την τακτική της, να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της κρίσιμης περιόδου και να πράξει το αυτονόητο.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

Η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κατερίνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-02-2017 πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης στο διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη.      Το προτεινόμενο ψήφισμα έχει ως εξής:

                                                         «Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης εκφράζει
τη συμπαράστασή του στο Δήμαρχο  Πάτρας Κώστα Πελετίδη, ο οποίος δικάζεται επειδή,
υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δε διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία δικάζεται χαρακτηριζόμενη ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

   Ο Δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι’ αυτούς, φαίνεται, θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το ναζιστικό μίσος και το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε συνδικαλιστές,  μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

   Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης υιοθετεί αυτή τη στάση, συνενώνοντας τη φωνή του με δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα, την ίδια την ΚΕΔΕ, σωματεία και μαζικούς φορείς.».

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (η συμπολιτευόμενη δημοτική παράταξη του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη [πλην ενός συμβούλου]) δεν δέχτηκε να γίνει καν θέμα!

Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Κατερίνης και ευρύτερα την αχαρακτήριστη αυτή στάση, η οποία δείχνει μεγαλοπρεπώς την ενγένει στάση της διοίκησης του Δήμου μας απέναντι στο μόρφωμα αυτό (πρόσκληση της ναζιστικής οργάνωσης στην εκδήλωση για την εκτέλεση-δολοφονία των Αϊδημητρινών και Λειβαδιωτών εθνομαρτύρων από τους ναζιστές Γερμανούς… ).

Καλούμε το λαό της Κατερίνης να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Για τη  Δήμου Κατερίνης,

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Σταύρος Ανανιάδης

Θεοδώρα Αθανασούλα

 

 

Η καταγγελία-ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 40 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 26/2/2017

(στους συγγενείς των θυμάτων)

——————————

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος , παρά τις σχετικές καταγγελίες, ο Δήμος Κατερίνης καλεί τη νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α. στην εκδήλωση μνήμης των 40 εκτελεσμένων συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους στις 23 του Φλεβαρη του 1943  , επικαλούμενος το πρωτόκολλο. Κανένα όμως πρωτόκολλο δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Χ.Α. υποστηρίζει το ναζισμό και τη γερμανική κατοχή της Ελλάδας (1941-45).

Κανένα πρωτόκολλο και καμιά κοινοβουλευτική τάξη δεν μπορεί να είναι το άλλοθι στην αντιπεριφερεια και το Δήμο για να κλείνουν τα μάτια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φασίστες Χίτλερ και Μεταξάς ανέβηκαν στην εξουσία (αν και δεν είχαν πότε την πλειοψηφία) σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δηλαδή τους κανόνες της σάπιας αστικής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και με τη στήριξη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Αν μια μερίδα του γερμανικού λαού είχε μια δικαιολογία που υποστήριξε τον φασισμό, γιατί δεν ήξερε τι ήταν φασισμός, εμείς σήμερα δεν έχουμε καμιά, γιατί τώρα ξέρουμε.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ στο δημοτικό συμβούλιο η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας Πελετίδη, ύστερα από μήνυση των νεοναζιστών, γιατί δεν τους παραχώρησε αίθουσα για την προεκλογική τους συγκέντρωση.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Διακόσιες χιλιάδες (200.000) Έλληνες έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, επειδή η κατοχική δύναμη κατέσχεσε τρόφιμα και καύσιμα. Καταστράφηκε το 50% της βιομηχανίας και το 75% του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, 1.770 χωριά καταστράφηκαν, 400.000 σπίτια πυρπολήθηκαν.

Έλληνες χάθηκαν στις πολύνεκρες μάχες στα διάφορα μέτωπα (70.000), από τα εκτελεστικά αποσπάσματα (56.225), στα στρατόπεδα της Γερμανίας (105.000).Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120. Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης(σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650.Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100. Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500.

Τα στοιχεία αυτά καταδείχνουν το έγκλημα γενοκτονίας που διέπραξε ο Χίτλερ ( και οι συνεργάτες του Έλληνες-ταγματασφαλίτες ) σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού της για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της γερμανικής και της ελληνικής πλουτοκρατίας. Αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων να καλείται και να παραβρίσκεται ένα κόμμα που υμνεί αυτόν που δολοφόνησε τους σαράντα συμπολίτες μας.

Η ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ(παράρτημα Κατερίνης) καλεί τους συμπολίτες μας και τους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, κάθε μαζικό φορέα να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση στις 25/2, νομιμοποιώντας έτσι την προσβολή της μνήμης των εκτελεσμένων από τη συμμέτοχη της νεοναζιστικής οργάνωσης .

Τους καλεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Κυριακή 26/2/2017 η ώρα 12 το μεσημέρι στο μνημείο των πεσόντων στο Σ.Σταθμο .

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
(παράρτημα Κατερίνης)