Λεφτά υπάρχουν…

και απαθείς υπερφορολογημένοι πολίτες

που συνεχίζουν να πληρώνουν -οι υπερφορολογημένοι και εξαπατημένοι για δεκαετίες- για να σπαταλούν οι αιρετοί;?

 

Ναι, κάθε φορά που η πλατφόρμα SEATRAC τοποθετείται ή απομακρύνεται από την παραλία των Πόρων, θα πληρώνουμε “3.500-4.000 ευρώ”… Δηλαδή, κάθε καλοκαίρι, 7.000-8.000 ευρώ.

Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κ. Δημόπουλος, σε ερώτηση για το τι συμβαίνει με τo Seatrac “και αυτά που έγραψε η τοπική ΕτΟ”… Είναι στον προϋπολογισμό μας και θα πληρωθούν για να τοποθετηθεί ξανά η ράμπα στα τέλη Μαΐου.

 

 

Ένας Δήμος της Ελλάδας που πρόσφατα απέκτησε SEATRAC, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, επέλεξε να αποκτήσει το SEATRAC και ο προμηθευτής της πλατφόρμας να εκπαιδεύσει προσωπικό του Δήμου στο χειρισμό του μηχανήματος ΚΑΙ στην εγκατάσταση-απεγκατάστασή του. Τα παραπάνω ήταν όροι στη διακήρυξη του διαγωνισμού που διενήργησε ο Δήμος.

Στη δική μας περίπτωση τι συνέβη;

Πως ο Δήμος Κατερίνης και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου βρέθηκαν να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν κάθε καλοκαίρι 7 με 8 χιλιάδες ευρώ, που άλλος Δήμος (πιθανώς και άλλοι Δήμοι) εξοικονόμησε άπαξ και δια παντός;

Πως σε μια περίπτωση η ίδια εργασία κοστίζει 500-600 ευρώ και στη δική μας περίπτωση 3.500-4.000;;;

Γιατί και πως μια τέτοια εργασία κοστολογείται έστω και 500-600 ευρώ; Ή -πολύ περισσότερο- 3.500-4.000; Διαρκεί η όλη εργασία περισσότερο από ένα ημερομίσθιο;

 

Τα Seatrac -δύο στον αριθμό- που έχουν εγκατασταθεί στην Πιερία, αποκτήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Πιερίας (δύο από τα πολλά που απέκτησε τα τελευταία χρόνια) και παραχωρήθηκαν στους δύο Δήμους. Τον Αύγουστο του 2016, την παράδοση του SEATRAC ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια και την παράδοση του …χειριστηρίου ο Δήμος μας. Το μόνιμο “φέσι” της εγκατάστασης-απεγκατάστασης… ΚΑΝΕΙΣ.

Το ίδιο μηχάνημα θα αποκτούσε και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, αλλά κάποια αστοχία στον προϋπολογισμό(;) καθυστέρησε την όλη διαδικασία και ο Δήμος προτίμησε να μην τα προμηθευτεί πέρυσι, στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν.

 

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης συζητήθηκε θέμα πληρωμής της δαπάνης για την επανεγκατάσταση της πλατφόρμας για φέτος.. Και δίχασε ακόμα και την διοικούσα παράταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενημέρωση της Αντιπεριφέρειας προς δημοτικούς συμβούλους της Κατερίνης, λίγο-πολύ, το συμπέρασμα είναι “σας προσφέραμε την πλατφόρμα, την παραλάβατε επίσημα δια αντιδημάρχου, …ας προσέχατε”. Και τώρα πληρώστε. Και πληρώνουμε. 3.500 με 4.000 ευρώ κάθε καλοκαίρι.

 

Σίγουρα, η Αντιπεριφέρεια και προσωπικά η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου πρέπει να απαντήσουν γιατί επέλεξαν αυτή τη λεόντειο συμφωνία.
Και αμέσως μετά και οι δήμαρχοι γιατί επέλεξαν να την δεχτούν και να καταβάλλουν αυτό το ποσό και να δικαιολογήσουν αν το κόστος αναλογεί στις εργασίες. Και γιατί δεν επέλεξαν (στο διάστημα που συμβατικά, την πρώτη περίοδο λειτουργίας, ο προμηθευτής είχε την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του SEATRAC ΚΑΙ εκπαίδευσης προσωπικού στο χειρισμό της συσκευής), δεν επέλεξαν να εκπαιδεύσουν έστω έναν υπάλληλό τους ΚΑΙ στην εγκατάσταση-απεγκατάσταση.

 

Εκτός κι αν κάποια έργα τα πληρώνουν από την τσέπη τους…