Πλειστηριάζουν “φιλέτο” μας

για τα "σπασμένα" της ΑΓΡΟΓΗς

“αμαρτωλή”, αναποτελεσματική, υπό εκκαθάριση, αλλά κάποιοι βρήκαν ότι κατέχει -στα χαρτιά- και το καλύτερο “μπαλκόνι” στο Θερμαϊκό…

 

Ένα πανέμορφο και πολυτιμότατο κομμάτι ολύμπιας γης, ένα τέλειο «μπαλκόνι» στο Θερμαϊκό, κινδυνεύει να καταλήξει στα χέρια ιδιωτών που διεκδικούν την αποπληρωμή τους από την υπό εκκαθάριση «ΑΓΡΟΓΗ», στην οποία το «φιλέτο» είχε δοθεί για να αξιοποιηθεί.

 

Το «φιλέτο» δεκάδων στρεμμάτων μεταξύ Πλάκας και Γρίτσας (Διασταύρωση) είχε παραχωρηθεί (2002) από τον τότε Δήμο Λιτοχώρου στην Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης ΑΕ (ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ) και ποτέ δεν συνέβη το παραμικρό για την αξιοποίησή του από την αμαρτωλή ΑΕ του Δημοσίου που τελεί ακόμη υπό εκκαθάριση. Η χρονική περίοδος -μετά και την παράταση που δόθηκε μετά την πρώτη πενταετία- που η ΑΓΡΟΓΗ είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα δεκάδες στρέμματα της γης μας, έληξε ανεπιστρεπτί το 2012. Έκτοτε, δεν υπήρξε καμία διοικητική πράξη προκειμένου να επιστρέψει το πανάκριβο παραθαλάσσιο «φιλέτο» στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, διάδοχο του Δήμου Λιτοχώρου. Έτσι, πιστωτές της ΑΓΡΟΓΗ, ιδιοκτήτες ακινήτου το οποίο ενοικίαζε η εταιρεία, διεκδικώντας ενοίκια που τους οφείλονται, «βγάζουν» σε πλειστηριασμό το φιλέτο στις 25 Οκτωβρίου. Όπως περιέγραψαν τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Π.Ο.Λ.Ι.Σ. Λιτοχώρου, στον πρόσφατα απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, η υπόθεση έγινε γνωστή τυχαία και πολύ αργά και καταβάλλεται προσπάθεια να σωθούν τα δεκάδες στρέμματα από τον πλειστηριασμό της 25ης Οκτωβρίου 2017και να επιστρέψουν στο Δήμο.

 

 

agrogh

“λόγω της κατάργησης της εταιρείας…”

Ξηλώθηκε» όλη η διοίκηση της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ

ΓΑΛΑΖΙΟ ΟΡΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ

Η δήθεν «Γη Υψηλής Παραγωγικότητας» και η δήθεν προστασία της

Ο πρώτος (Στ.Τζουμάκας) εισάγει την έννοια της «Γεωργικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας» (Γ.Γ.Υ.Π.) και προβλέπει τη σύσταση μιας Ανώνυμης Εταιρίας Αξιοποίησης Αγροτικής Γης (ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ) για να παρεμβαίνει στις αγοροπωλησίες της Γ.Γ.Υ.Π., όπως επίσης ανέλαβε να συντάξει χάρτες και να οριοθετήσει την Γ.Γ.Υ.Π. σ’ όλη την επικράτεια. Όρισε μάλιστα αυτό να γίνει 5 μέρες (!) από τη δημοσίευση του νόμου 2637.

 

Δείτε και τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης του Πολιτιστικού Οικολογικού Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.