Κάλλιο αργά, παρά ποτέ

η πρώτη συνέντευξη του δημάρχου (μας) στην ΕτΟ

από τα εκτεθέντα και ελεγχθέντα στη διετή έρευνα σχετικά με τον δημοσιογράφο, δεν προέκυψαν παρά μόνο ευρήματα σχετικά με την προσωπικότητα και τον ψυχισμό του, οπότε… μπορεί να κάνει μια συνέντευξη… Οι μη δημοσιογράφοι μπορούν ελεύθερα να παρανομούν/ασχημονούν/ασυδοτούν…

Η αφορμή για τη συνέντευξη σας είναι ήδη γνωστή.

Ήταν δεδομένη η πίεση που αισθανόταν η δημαρχία γενικά και ο δήμαρχος προσωπικά, λόγω της ανάπλασης (της οδού Αγίου Νικολάου κτλ).

Έτσι, παραμερίστηκαν και η απαξίωση και η εχθρότητα προς την ΕτΟ.

Αν και η αφορμή και η συμφωνία ήταν να ασχοληθούμε μόνο με την …εμπάθεια του γράφοντος, ήταν επίσης δεδομένο ότι θα καταβαλλόταν προσπάθεια την συνέντευξη να απασχολήσει η ανάπλαση.

Πάντα οι συνεντεύξεις γίνονται υπό το βάρος των εξελίξεων.

Η συγκεκριμένη δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ακριβώς για το λόγο αυτό, ο γράφων επέλεξε να της δώσει το χρόνο της (που έτσι κι αλλιώς δίνει σ’ όλες τις συνεντεύξεις). Οι εξελίξεις ήταν πυκνές και σημαντικές –κυρίως αφορούσαν την ανάπλαση- οπότε ήταν δεδομένο ότι θα «βγει» μετά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε ήδη ζητηθεί από την αντιπολίτευση. Αν θεωρήσετε ότι το μεσοδιάστημα ήταν υπερβολικά μεγάλο, …τα παράπονα στο δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί επέλεξαν να τοποθετήσουν την συνεδρίαση αυτή την τελευταία μέρα του Οκτώβρη.

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης είναι πολύ γνωστό. Και πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για την ανάπλαση που ακύρωσε.

Η συνέντευξη δόθηκε πριν την πρόσφατη απόφαση κι ίσως γι’ αυτό είναι πολλαπλάσια αποκαλυπτική.

Δεν περιορίστηκε στα της ανάπλασης.

Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος ξεκαθάρισε πολλά, πχ πόσες ακόμη θητείες θα επιδιώξει. Σε τι αποδίδει την άσχημη εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι «τον διαλύει να πρέπει να πηγαινοέρχεται μεταξύ Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς», ότι δεν προσυπέγραψε ποτέ τις εξαγγελίες Παπαμιχαήλ (πρόεδρε, δεν μας τα ‘πες αυτά …) ότι οι καταγγελίες Βακουφτσή θα έπρεπε να γίνουν αμέσως μετά τα καταγγελλόμενα, ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Δημητριάδη για το «πόσα φάγατε» (μόνο με αγωγή), ότι οι αντιδράσεις για την ανάπλαση είναι λίγων διαφωνούντων και κάποιων μόνιμων αντιπάλων (και χωρίς πραγματική βάση για τα παράπονα, ότι θα χρειαστεί πολύωρο τηλεοπτικό σίριαλ για να περιγράψει τα μελλοντικά έργα/οράματα της παράταξης, η οποία μπορεί και να έχει άλλον αρχηγό, ότι ελπίζει στην εμπλοκή νεώτερων στα κοινά κι άλλα πολλά. Όπως, τι θεωρεί επιτυχίες του.

 

 

Δεν ξέρω αν θα αισθανθείτε κι εσείς την παντελή απουσία της Πολιτικής και της Δημοκρατίας (και όλων των παραγώγων τους) από τους λόγους και τις απόψεις του καλεσμένου, βλέποντας τη συνέντευξη. Ο υποφαινόμενος την ένοιωσε.

 

Φυσικά και το σκηνικό έχει αλλάξει ήδη με την ακύρωση του έργου της ανάπλασης και του τρόπου με τον οποίο αυτό επετεύχθη. Οπότε, έπεται συνέντευξη Παπαμιχαήλ, Λάππα (ολοκλήρωση αυτής του περασμένου Ιουνίου) και ….βλέπουμε. Σίγουρα ο δήμαρχος θα έχει πολλά να πει μετά την συνολική ήττα που υπέστη, παρά τις προβλέψεις του τις δημόσιες.

 

ΥΓ: δήμαρχε, αν αυτόν που δηλώνει και είναι -30 χρόνια τώρα- μόνο δημοσιογράφος, πρέπει να τον υποβάλλουμε σε εξαντλητική –και εξευτελιστική- έρευνα για τις προθέσεις του και τα οικονομικά του… τον κάθε άσχετο με τη Δημοσιογραφία και συγγενή ΑΙΡΕΤΟΥ …πως τον καλωσορίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ειδησιογραφία; Τόση καχυποψία για τον επαγγελματία –και με κριτική στάση έναντί σου- και τόσο λιβάνισμα για τον άσχετο –αλλά όργανο άκριτης δημοσίευσης των πάντων-;;; Να πω κι «ευχαριστώ» τώρα που καταλήξατε ότι … δεν χρηματίστηκα και δεν χρηματίζομαι και να λιώσω από ευτυχία;