Ένα ακόμη θρίλερ στον Όλυμπο

στο “Αποστολίδης” η τραυματίας

το πρώτο ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσεγγίσει και αυτή την ώρα σπεύδει δεύτερο που μπορεί να επιχειρεί στη διάρκεια της νύχτας

 

 

Το πρώτο ορειβατικό θρίλερ του 2018 στον Όλυμπο είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως και οι προσπάθειες να μεταφερθεί σε νοσοκομείο μια 35χρονη αλλοδαπή ορειβάτις που τραυματίστηκε από πτώση, στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί στην κορυφή Στεφάνι, το πρωί των Θεοφανίων.

Ο συναγερμός που σήμανε -στις 11 περίπου το πρωί- διαρκεί ακόμη, επτά ώρες μετά και τις επίμονες προσπάθειες ελικοπτέρου διάσωσης και του πληρώματός του να προσεγγίσουν σε σημείο που είχε ήδη μεταφερθεί η άτυχη 35χρονη, υπήκοος ΠΓΔΜ. Στις πέντε το απόγευμα σήμερα, 6.1.2018, μετά πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες, το ελικόπτερο διάσωσης αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να επιστρέψει στη Λάρισα, ενώ η Σκοπιανή ορειβάτισσα μεταφερόταν στο Καταφύγιο “Γιώσιου Αποστολίδη”, στο Οροπέδιο των Μουσών. Η τελευταία φάση της προσπάθειας του ελικοπτέρου διάσωσης ξεκίνησε στις 15.50, όταν απογειώθηκε -μετά μια μικρή στάση στο στρατόπεδο του Λιτοχώρου- για το Οροπέδιο των Μουσών (υψόμετρο 2.600μ). Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα στην περιοχή του Ολύμπου σπεύδει άλλο ελικόπτερο που μπορεί να επιχειρεί στο σκοτάδι, προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειες προσέγγισης και να μεταφέρει την 35χρονη στο Λιτόχωρο ή τη Λάρισα και στη συνέχεια σε νοσοκομείο.

Άγνωστες παραμένουν ακόμη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, αλλά και η ακριβής κατάσταση της υγείας της ορειβάτισσας, η οποία φέρεται να έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά, αλλά να μην διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Ταυτόχρονα με την προσπάθεια εναέριας διάσωσης-μεταφοράς, ομάδες διάσωσης της Πυροσβεστικής και ορειβατών ξεκίνησαν την ανάβασή τους προς τις κορυφές και το “Αποστολίδης”, ενώ ακόμη επιχειρούσε το πρώτο ελικόπτερο, ώστε -αν χρειαστεί- η Σκοπιανή να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν.