Στο Λιτόχωρο ο ΣΑΣΟΕΕ

και ο Αλ. Κοντός

καθ΄ οδόν προς την αυριανή ημερίδα στην Agrotica και το συνέδριο του Συνδέσμου -και- για τη νέα ΚΑΠ

 

 

Στο Λιτόχωρο συνεδρίασε σήμερα η ηγεσία του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ), υπό τον πρόεδρό του, πρώην υπουργό, Αλέξανδρο Κοντό και στελέχη απ’ όλη τη χώρα.

 

Καθ’ οδόν προς την 27η Agrotica της Θεσσαλονίκης, τα στελέχη του Συνδέσμου αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στο Λιτόχωρο, προκειμένου να προετοιμάσουν την αυριανή παρουσία τους στην Agrotica και την ημερίδα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη νεα ΚΑΠ. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν στη σύσκεψη ήταν και το επερχόμενο συνέδριό του Συνδέσμου, στα τέλη του μήνα, στην Αθήνα. Τα στελέχη της ΣΑΣΟΕΕ είχαν επίσης την ευκαιρία να καταθέσουν τον προβληματισμό τους -εκτός από τη νέα ΚΑΠ- για πολλά επιμέρους θέματα όπως αυτά που αφορούν τον καπνό και το ακτινίδιο (υπήρξε και μια -κατά γενική ομολογία- αποκαλυπτική παρέμβαση του Δημήτρη Μανώση της “ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ”), αλλά και το σταφύλι, το λάδι, τις αροτραίες καλλιέργειες, τα ιστορικά δικαιώματα, τις επιδοτήσεις, τα εξισωτικά, τη φορολογία, θέματα δασμών, το ρόλο και το έργο των αγρο-συμβούλων, την κυβερνητική πολιτική, το έργο του ΕΛΓΑ και τις διεκδικήσεις των παραγωγών από την κυβέρνηση.

 

Οικοδεσπότης της πολύωρης σύσκεψης που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και αγροτοσυνδικαλιστής, Διονύσης Φόλιος, που μετέφερε στα στελέχη του ΣΑΣΟΕΕ την κατάσταση του πρωτογενούς τομέα στην Πιερία, νομό που -όπως είπε- συνδυάζει τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα, εδώ και δεκαετίες.