Δεν γνωρίζει ο αναπληρωτής

δεν γνωρίζει ο δήμαρχος

πιθανώς να μη γνωρίζει ούτε ο Θεός ο ίδιος – κι εγώ δεν αισθάνομαι καθόλου καλά τώρα τελευταία…

 

Έξι μέρες μετά το έγγραφο αίτημα της Κατερίνας Κουρίτα για ενημέρωση σχετικά με την “Υπόθεση 356γ” προς τον αναπληρωτή δήμαρχο, ο Νίκος Λάππας απάντησε σήμερα εγγράφως. Την απάντησή του δημοσιεύει αποκλειστικά η ΕτΟ, όπως συνέβη και με το αίτημα της κας Κουρίτα, αλλά και αυτό της Ευαγγελίας Μόχλα που προηγήθηκε κατά μία μέρα.

 

Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με το έγγραφο αίτημα της 1ης.2.2018 έθετε οκτώ ερωτήματα για την εκμίσθωση μέρους του 356γ που είχε “περάσει” δυο μέρες νωρίτερα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οριακό αποτέλεσμα της ισοψηφίας του 13-13 και τη διπλή ψήφο του πρόεδρου του σώματος να αναδεικνύει το “ΝΑΙ”. Στην απάντησή του ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Λιτοχώρου, παίρνει ξεκάθαρα αποστάσεις από το θέμα και τις επιλογές του δημάρχου, κάτι που επιμελώς έπραξε και στη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μοναδικός νεωτερισμός που περικλείει το έγγραφο, ο ιδιαίτερα προσωπικός -και εξομολογητικός- τόνος, στην προσπάθεια του Νο2 του Δήμου να πείσει ότι πράγματι δεν γνώριζε και δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

 

Σε ότι αφορά τα ερωτήματα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ο Νίκος Λάππας ξεκαθαρίζει ότι δεν γνώριζε για το θέμα και είχε ενημερώσει τον Κ. Δημόπουλο ότι δεν πρόκειται να είναι αυτός ο εισηγητής, αλλά κανένα στοιχείο από την απάντησή του δεν απαντά στο ερώτημα “γιατί η εμμονή να καταγράφεται αυτός ως εισηγητής”. Τα υπόλοιπα σημαντικά ερωτήματα …παραπέμπονται να απαντηθούν από τον δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ταυτόχρονα με την απαντητική του επιστολή προς την Κ. Κουρίτα, ο αναπληρωτής δήμαρχος έστειλε σήμερα και επιστολή με το σχετικά αιτήματα σε όλους τους παραπάνω.

 

lapkour2

 

 

Έτσι, οκτώ μέρες μετά και δύο έγγραφα αιτήματα της αξιωματικής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης για ενημέρωση, τίποτα περισσότερο δεν έχει γίνει γνωστό για την “Υπόθεση 356γ”, αφού όλες οι αιτήσεις καταλήγουν σ’ αυτόν που μετά το Δημοτικό Συμβούλιο και την επιμονή του να αποσπάσει μια έγκριση του σώματος, επιμένει να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Σε ερώτημα της ΕτΟ προς τον δήμαρχο (στις 5.2.2018), σχετικά με το θέμα, απάντησε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του καμία επιστολή της κας Μόχλα (πρωτοκολλήθηκε την 31η.1.2018). Ο δήμαρχος επέστρεψε σήμερα από την Αθήνα, οπότε είναι εξαιρετικά πιθανό να έγινε κατορθωτό να λάβει γνώση της επιστολής της επικεφαλής του “Συνδυασμού Ευθύνης”. Και του αναπληρωτή του.

 

lapkour1

 

Άγνωστο παραμένει και το αν συνεχίζονται οι εργασίες και ποιες εργασίες στο χώρο του 356γ, αν και τις προηγούμενες μέρες μεσολάβησε η σύλληψη των εργαζόμενων στο χώρο, οι οποίοι αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα. Αύριο αναμένεται το χώρο να επισκεφθεί -για πρώτη φορά;- και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
Με δεδομένες σοβαρές εξελίξεις που προς το παρόν παραμένουν άγνωστες στο κοινό, οι παροικούντες την δημοτική Ιερουσαλήμ μπορούν -με σχετική ευκολία- να καταγράψουν την κίνηση Λάππα (για πλήρη δημοσιότητα στην απάντησή του), ως μια πρώτη ένδειξη ότι το ρήγμα του αναπληρωτή με τον αναπληρούμενο έχει φτάσει στο μέγιστο πλάτος του και η -φημολογούμενη για μήνες- παραίτησή του, αναβάλλεται πια μόνο για πρακτικούς λόγους.