Ανεξάρτητος το Φεβρουάριο,

ΝΔκράτης τον Απρίλη;;;

και το Μάϊο πρόεδρος ποιου; – ανεξάρτητου σχηματισμού ή της ΝΟΔΕ Πιερίας;;;

Ο δικηγόρος Χαράλαμπος –Μπάμπης- Μπρουσκέλης είναι παλιό, γνωστό, προβεβλημένο στέλεχος της πιερικής ΝΔ που ευλογήθηκε πολλές φορές από την ψήφο των πολιτών που τον ανέδειξε σε δημόσια και κομματικά αξιώματα.

Μια ματιά στα πρόσφατα δημοσιεύματα που κατέγραφαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΟΔΕ Πιερίας, δίνει μια γενική εικόνα της δράσης και της προσφοράς του, της καταξίωσης και των επιτυχιών του, της πορείας του στα κοινά:

–          τρεις φορές νομαρχιακός σύμβουλος υπό τον Γιώργο Παπαστεργίου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και αντιπρόεδρός του

–          δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

–          αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ

και τώρα υποψήφιος για την προεδρία της.

 

Όλα αυτά είναι ευρέως γνωστά στην Πιερία και εκτός Πιερίας. Όπως γνωστός είναι και ο  Γιώργος Παπαστεργίου, εμβληματική μορφή της ΝΔ στην Πιερία και την Βόρεια Ελλάδα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω (και άλλα, ουκ ολίγα που αφορούν την εμπλοκή και τη συμμετοχή του Μπάμπη Μπρουσκέλη στα κοινά), η δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018 είναι απόλυτα δικαιολογημένη και ο υποψήφιος έχει κάθε δικαίωμα να δηλώνει όσα δηλώνει. Για τους προσωπικούς του στόχους και τους στόχους του κόμματος και του προέδρου του για την αναγέννηση της χώρας. Στα λίγα νεοδημοκρατικά στελέχη της Πιερίας που δικαιούνται να δηλώνουν τόσο υψηλούς στόχους, σίγουρα συγκαταλέγεται και ο Μπάμπης Μπρουσκέλης. Γι’ αυτό και οι προβλέψεις πολλών, κομματικών ή εξωκομματικών παρατηρητών, τον χαρακτηρίζουν ήδη φαβορί για την προεδρία και με διαφορά. Αντίπαλός του στην αναμέτρηση αυτή, μόνο ένας: ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιάννης Κουρινιώτης.

 

mprouskelhs

 

Τίποτα δεν θα μπορούσε να αναιρέσει την δημόσια και επιτυχή πορεία του Μπάμπη Μπρουσκέλη. Και κανείς. Ακριβώς γιατί όλα τα παραπάνω αφορούν τη δημόσια σφαίρα, τα κοινά. Και κανείς ως τώρα δεν το τόλμησε, ούτε και είχε κανείς κάποιο λόγο να το τολμήσει, έστω.

Κι όμως…

Το έπραξε ο ίδιος ο Μπάμπης Μπρουσκέλης.
Και με τον επισημότερο τρόπο.

Λίγο πριν αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία της πιερικής ΝΔ, δήλωσε ανεξάρτητος και υπερκομματικός!!! Με ένα κείμενο που πιθανώς συνέταξε ο ίδιος και που σίγουρα φέρει την υπογραφή του. Και που είναι ήδη επίσημο και καταγεγραμμένο έγγραφο, στον μέγιστο βαθμό.

Κι αυτό γιατί αφορά την ιερή προσπάθεια κάποιου να υπερασπιστεί εαυτόν ενώπιον δικαστηρίου.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2018, απαντώντας σε αγωγή σε βάρος του, ο Μπάμπης Μπρουσκέλης ισχυρίστηκε –μεταξύ άλλων- και ότι «ουδέποτε πολιτεύτηκα με κανένα κόμμα και δεν είμαι ενεργό στέλεχος σε κανένα κόμμα. Ήμουν υποψήφιος και εκλέχτηκα τρεις φορές στις εκλογές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (1998, 2002 και 2006) όπου ο συνδυασμός του επικεφαλής ήταν υπερκομματικός και συμμετείχαν υποψήφιοι από όλους τους κομματικούς χώρους».

Από την καταγραφή αυτή των γεγονότων του παρελθόντος αποσιωπάται εντελώς η θητεία του Μπάμπη Μπρουσκέλη στην αντιπροεδρία της ΝΟΔΕ (ταυτόxρονα με την τελευταία θητεία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο) και το όνομα του επικεφαλής του υπερκομματικού συνδυασμού. Αλλά αυτά είναι γνωστά. Όπως και ο Γιώργος Παπαστεργίου….

Αυτό που δεν είναι γνωστό και μπορεί -και πρέπει- να αποτελέσει αφορμή για σοβαρό προβληματισμό, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Μπάμπης Μπρουσκέλης επιλέγει με επίσημο τρόπο να διαγράψει το δημόσιο παρελθόν του, στα πλαίσια μιας αντιδικίας με την συνάδελφό του και νομική σύμβουλο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, Αθηνά Χατζή. Και σίγουρα για την επιλογή του αυτή πρέπει να δώσει εξηγήσεις και ο ίδιος, αλλά και το κόμμα  του. Εκτός κι αν και η ΝΔ (στην Πιερία και κεντρικά) συμφωνεί με τον ισχυρισμό αυτό και επιλέγει να διεκδικεί την προεδρεία ΝΟΔΕ του κόμματος ένας υπερκομματικός υποψήφιος που δεν είναι καν ενεργό μέλος του κόμματος. Το οποίο σίγουρα θα είναι ένα τεράστιο προοδευτικό άλμα θετικής εξέλιξης για το κύριο κόμμα της συντηρητικής παράταξης. Και μάλιστα εν όψει της “πιο σκληρής προεκλογικής περιόδου”, όπως μόλις δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.