Περί απάτης (μέρος 1ο)

και σκουπιδιών, αποκομιδής, κτλ

το να προσληφθεί κάποιος σε Δήμο ως συνοδός απορριμματοφόρου και να εργασθεί σε άλλη δουλειά είναι απάτη – το λέει η λογική, οι νόμοι και το λέει και η ΝΔ – σιγά μην δεν το ‘λεγε και η ΕτΟ – εσύ τι λες; λες κάτι;;;

Η υπουργοποίηση της κας Νοτοπούλου προκάλεσε τις αντιδράσεις της ΝΔ, αμέσως μετά την ανακοίνωσή της. Μέσω εκπροσώπου Τύπου, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε “απάτη”, την επιλογή της νέας υπουργού να προσληφθεί μεν ως καθαρίστρια στο Δήμο Θεσσαλονίκης και να απασχοληθεί σε δουλειά γραφείου δε.

 

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Ρωμανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Off camera

«Η συνέντευξη της νέας υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης αποκάλυψε χθες μια καλοστημένη απάτη στην οποία μετείχε και η ίδια. Η κ. Νοτοπούλου παραδέχθηκε ότι τρύπωσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια, αλλά δεν έκανε ποτέ αυτή τη δουλειά καθώς είχε συμφωνήσει από πριν να βολευτεί σε θέση γραφείου.

Και για να προλάβουμε οποιαδήποτε παρερμηνεία:

On camera

Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, προφανώς μπορεί να γίνει υπουργός. Όπως και κάθε νέος άνθρωπος που κρίνει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο. Όχι όμως η κ. Νοτοπούλου, η οποία διέπραξε απάτη. Διότι αυτό που παραδέχθηκε στη συνέντευξή της είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην καθαριότητα για να μπει από το παράθυρο σε θέση γραφείου του Δήμου Θεσσαλονίκης».

 

Αν και σε υψηλότατο επίπεδο η ενασχόληση της ΝΔ με το εργασιακό παρελθόν της κας Νοτοπούλου, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε να μην αναφερθεί σε οποιαδήποτε άλλη παράμετρο του θέματος. Όπως, με τη συνεργασία ποιου ή ποιων διέπραξε η κα Νοτοπούλου την απάτη. Ως κατηγορία, η απάτη είναι σημαντική και σε ποινικό επίπεδο. Η ΝΔ δεν κατηγόρησε την κα Νοτοπούλου ότι εξαπάτησε το Δήμο και το κράτος και κατάφερε ότι κατάφερε και είναι πλήρως γνωστό και δεδομένο ότι για να προσληφθεί κάποιος στο Δήμο, ο Δήμος πρέπει να τον προσλάβει. Και την προσέλαβε. Και είναι απ΄ τις πιο παλιές και πιο διαδεδομένες αμαρτίες των αιρετών της Ελλάδα το συγκεκριμένο: με άλλη αιτιολογία να προσλαμβάνουν και -κάποιοι εκλεκτοί- σε εντελώς άλλο τομέα να απασχολούνται.

Η σε όλα τα επίπεδα έκθετη και ξεπερασμένη από την πραγματικότητα αντιπολίτευση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, παρακολουθεί εδώ και μήνες τα όσα συμβαίνουν και στον τομέα της τοπικής μας διοίκησης που αποτέλεσε και αποτελεί στίβο ανάδειξης των μοναδικών επιδόσεων του Κ. Δημόπουλου: την καθαριότητα. Και επιλέγει συνειδητά να “κάνει την πάπια”, ενώ το Λιτόχωρο και ο Δήμος βοά για τις πάμπολλες περιπτώσεις Νοτοπούλου που περιέχει ο κατάλογος με τους τελευταίους -60- διμηνίτες “που άλλαξαν το τοπίο στην αποκομιδή και την καθαριότητα”. Που θα προσλαμβάνονταν και θα εργαζόταν κλιμακωτά, με αποκορύφωμα το peak της θερινής περιόδου… Πολλοί δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με απορριμματοφόρο, αποκομιδή, βάρδιες, δυσωδία, κίνδυνο υγείας, συνεχόμενη εργασία, κανένα μέτρο προστασίας, κτλ. Η ομερτά μεταξύ των αιρετών που εξασφαλίζει σε πρώην και σε νυν την μόνιμη και πλήρη αθωότητα έναντι όλων των παραβάσεων, θριαμβεύει. Η αρχικά στενή συνεργάτις του δημάρχου και μετέπειτα ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Ειρ. Βακουφτσή, βρήκε τη δύναμη να ψελλίσει κάποιες γενικότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γράψει κάτι (γενικότητες) επίσης στο Fb (που αλλού;). Κι ως εκεί. Πέρα από την αυτοδιοικητική ομερτά… ένα χωριό είμαστε, ποιος θα θίξει ποιον;;; Ειδικά ο αιρετός που θέλει να παραμείνει αιρετός και βαίνει προς εκλογές. Κι έτσι… το Λιτόχωρο βοά, οι βαλτοί αλωνίζουν και οι “Νοτοπούλου” κάνουν απάτες. Σε συνεργασία στενή και με την επιλογή της διοίκησης Δημόπουλου.

 

Η ΝΔ δεν ασχολήθηκε με την κα Νοτοπούλου όταν διέπραξε την απάτη.

Ούτε όταν εργαζόταν ως ιδιαιτέρα γραμματέας του πρωθυπουργού, στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε -όσο ασχολήθηκε- όταν η κα Νοτοπούλου έγινε υπουργός.
Και δεν την κατηγόρησε ότι είναι απατεώνας.

Όχι.

Αυτό είναι διαφορετικό.

Αλλά ότι διέπραξε απάτη.

Για τη θέση της ΝΔ περί της κας Νοτοπούλου και τις απάτες που περιέχουν οι πρόσφατες προσλήψεις 60 διμηνιτών στο Δήμο μας, προσπάθησα να ρωτήσω τα στελέχη της ΝΔ που επισκέφθηκαν πρόσφατα τον τόπο μας. Προσπάθεια που προκάλεσε την επίθεση του κου Φωτήλα -σε βάρος μου- και την διαβεβαίωση από τοπικά στελέχη του κόμματος ότι ο Κ. Δημόπουλος δεν έχει πλέον σχέση με τη ΝΔ. Πολλοί ήλπιζαν ότι το θέμα έληξε εκεί.

Δεν γνωρίζω αν η κα Νοτοπούλου πληρωνόταν από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη.

Γνωρίζω ότι οι τελευταίοι διμηνίτες μας από τέτοια πληρώθηκαν ή θα πληρωθούν. Και ότι η πρόσληψή τους δε έγινε πριν δέκα χρόνια, αλλά πολύ πρόσφατα.