“Θα μπορούσα να ‘χα παραιτηθεί νωρίτερα…”

Ν. Λάππας στην ΕτΟ

“μετεκλογικά -και μόνο μετεκλογικά- μπορεί να συνεργαστώ και με τον Κ. Δημόπουλο…”

Μόνο το τελευταίο(;) διάστημα “στράβωσε” το συνεργατικό κλίμα που ευαγγελίστηκε η “Ολύμπια Συμμαχία” στα δημοτικά πράγματα. Θα μπορούσε να είχε πετύχει πολύ σημαντικότερα επιτεύγματα.

Δεν παραιτήθηκε νωρίτερα γιατί δεν υπήρξε ανάλογος λόγος και όταν υπήρξε-αν υπήρξε, επέλεξε να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα, παρά να παραιτηθεί.

Δεν θα συνεργαστεί -προ- ή μετεκλογικά- με τη “Χρυσή Αυγή” και φασίστες, σε κανένα επίπεδο.

Υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστεί μετεκλογικά με όποιον ή όποιους συμφωνήσει προεκλογικά σε δημόσια εκφρασμένες θέσεις. Και με το Δημόπουλο (μόνο μετεκλογικά, όλα αυτά).

Δεν θα “κατεβάσει” τοπικά συμβούλια και θα στηρίξει κάθε σχετική ανεξάρτηρη υποψηφιότητα , όχι από αδυναμία, αλλά από πολιτική άποψη και θέση υπέρ του “Κλεισθένη Ι”.

Η δημαρχία είχε και μεγάλες επιτυχίες, αλλά του είδους που δεν εντυπωσιάζει τους δημότες. Και η μάχη με την καθημερινότητα χάθηκε πολύ γρήγορα.

Συνομίλησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν προέκυψε συμφωνία συνεργασίας και δεν επιθυμεί χρίσμα από κανένα κόμμα.

Πρότεινε στους συνυποψηφίους του διαδικασία δημόσιας επιλογής υποψηφίων και προτάσεων, για τον καταρτισμό συνδυασμού ευρείας συνεργασίας.

Ο “Κλεισθένης Ι” και το πνεύμα διοίκησης που έφερε τον έπεισε -κυρίως- να επιλέξει να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Εν τη ρύμη του λόγου του:

  • ο δήμαρχος κινήθηκε κατά των συμβασιούχων της καθαριότητας -στην ουσία- για να αποκλείσει τους συγκεκριμένους υποψήφιους απ΄ τον διαγωνισμό
  • το διυλιστήριο Λιτοχώρου χρειάζεται πλήρη ανακατασκευή (ένα χρόνο μετά που ξέραμε ότι απλώς χρειάζεται φίλτρα που δεν κατάφερε κανένας να αποκτήσουμε και ενώ ο κυβερνητικός “Φιλόδημος” χρηματοδοτεί έργα για βελτίωση υποδομών για ύδρευση… το διυλιστήριο χρειάζεται ΤΩΡΑ ανακατασκευή…)
  • ενδέχεται ο δήμαρχος να δώσει την προεδρία της ΔΕΑΔΟ σε κάποιο άλλο στέλεχος της παράταξης για να ακολουθήσει η ΔΕΑΔΟ ένα νέο δρόμο σωτηρίας… (την ίδια μέρα, λίγο αργότερα, συνεδρίαζε η παράταξη υπό τον δήμαρχο και πράγματι κατεβλήθη προσπάθεια να βρεθεί νέος πρόεδρος στη ΔΕΑΔΟ. Η προσπάθεια υπήρξε ανεπιτυχής.)

Αυτά κι άλλα πολλά είπε ο ως πρόσφατα και για 50 μήνες αναπληρωτής του Κ. Δημόπουλου. Και πολλά απ’ αυτά έχουν διπλή ανάγνωση. Πάντα, την κρατούσα ανάγνωση την καθορίζουν οι πολλοί, η πλειοψηφία. Για παράδειγμα, η μια ανάγνωση είναι η ανάδειξη νέου προέδρου στη ΔΕΑΔΟ για να χαραχθεί μια νέα σωτήρια πορεία της δημοτικής επιχείρησης. Η άλλη ανάγνωση είναι ότι ο δήμαρχος “δόλωσε” ενάμιση χιλιάρικο για να ψαρέψει πρόεδρο και για να καλύψει τα κενά Λάππα και του άλλου της παράταξης που παραιτήθηκε και “κατεβαίνει” κι αυτός. Και όταν για τέσσερα χρόνια τίποτα δεν έπραξε ο υπεύθυνος για την σωτηρία της ΔΕΑΔΟ… πιστευτή γίνεται η δεύτερη ανάγνωση, ειδικά όταν την επιλέγουν και μέλη της παράταξης….

Δείτε τη συνέντευξη του Ν. Λάππα.
Θα απασχολήσει τον προεκλογικό διάλογο σε σημαντικό βαθμό -ως υλικό- και ο ίδιος ως υποψηφιότητα.