Πρόθυμη αποστασία-στήριξη σε Δημόπουλο

και ο κατήφορος συνεχίζεται...

αποσκίρτησε χωρίς καν να ανεξαρτητοποιηθεί – ως κι αυτή την ώρα παραμένει σύμβουλος με την παράταξη που την εξέλεξε!!!

 

 

 

 

 

Η Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας έχει καταγράψει με τον όρο “Αποστασία” και “Ιουλιανά” τα γεγονότα του καλοκαιριού του 1965, όταν μια ομάδα βουλευτών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου αποσκίρτησε για να σχηματίσει κυβέρνηση με επικεφαλής άλλον/άλλους από τον πρόεδρο του κόμματος με τον οποίο είχε το κόμμα νικήσει στις εκλογές που είχαν αναδείξει κυβερνών κόμμα και πρωθυπουργό.

Η σύγχρονη τοπική Ιστορία μας κατέγραψε χθες τα …”Δεκεμβριανά” ή “Τσιμητρικά”, στη διάρκεια των οποίων, δημοτική σύμβουλος που εκλέχτηκε και πολιτεύτηκε -από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως χθες- με την παράταξη που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποσκίρτησε και αποστάτησε προς την διοικούσα παράταξη του Κ. Δημόπουλου, την κρίσιμη ώρα που η “Ολύμπια Συμμαχία” “φυλλορροεί” από τα ως χθες υψηλόβαθμα στελέχη της και έχει χάσει ήδη και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αποστασία πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, χωρίς καμία ανακοίνωση, καμία διευκρινιστική δήλωση, καμία ανάληψη ευθύνης. Στους παροικούντες την δημοτική Ιερουσαλήμ ήταν γνωστό ότι στην διαλυτική συνεδρίαση της διοικούσας παράταξης στις 20 Νοεμβρίου 2018, ο δήμαρχος ομολόγησε ότι σκοπεύει να καλύψει το κενό από την παραίτηση του πρώην Βροντινού αντιδημάρχου Παιδείας στις αντίστοιχες επιτροπές, με την συγχωριανή του δημοτική σύμβουλο του “Συνδυασμού Ευθύνης”. Η αβεβαιότητα αν αυτό προβλέπεται και είναι σύννομο. “συμμάζεψε” τη διαρροή …για τα μετά τις εκλογές μελλούμενα. Έτσι, διέρρευσε από τότε και η συμπερίληψη της Μαρίας Τσιμήτρη στο επόμενο ψηφοδέλτιο Δημόπουλου, αν αυτό υπάρξει.

Χθες, όλα επισημοποιήθηκαν με τον εγκυρότερο τρόπο και σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και η αδυναμία της διοίκησης να καλύψει θέσεις με τα στελέχη της, αλλά και η αδυναμία της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ελέγξει την ομάδα της στο παραμικρό. Ενδεικτικό της αδυναμία αυτής είναι και η δήλωση της Σοφίας Νούλα υπέρ της ανάδειξης της Μ. Τσιμήτρη σε πρόεδρο επιτροπής. Η κρίση και η εσωτερική αμφισβήτηση ενυπάρχει στην ομάδα από τον πρόωρο χαμό του ηγέτη της Γιώργου Φαρμάκη και κρατιόταν με κάθε τρόπο κρυφός. Η ανοχή αυτή έδωσε το περιθώριο σε πάμπολλες όσες αδικαιολόγητες απουσίες δημοτικών συμβούλων από συνεδριάσεις και -κυρίως- στις επιλογές και τις θέσεις των στελεχών της ως μελών Επιτροπών και κυρίως της Οικονομικής. Αλλά αυτά μένουν να φανούν στην συνέχεια, αν υπάρξει ρήξη και δημόσια καταδίκη των επιλογών Τσιμήτρη. Μέχρι στιγμής -σχεδόν 24 ώρες μετά- κανείς δεν είπε δημόσια το παραμικρό, από τον Συνδυασμό Ευθύνης” ή την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Να σημειωθεί ότι υπέρ της μικρής χθεσινής αποστασίας ψήφισε ο ένας από τους δύο επικεφαλής της “Αλήθειας”, Ν. Λαπάτσης.
Δυστυχώς, η αποστασία συμπεριέλαβε και αποφάσεις που αφορούν την ΔΕΑΔΟ, με την ψηφοφορία να ολοκληρώνει μια συζήτηση που κατέγραψε ακόμη πιο συγκεκριμένες καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Αποστασίας που ενδυναμώνει την μειοψηφούσα διοίκηση στην πιο κρίσιμη στιγμή της.

Λεπτομέρειες και τα σχετικά βίντεο τις επόμενες μέρες.