Πότε ακριβώς ανοίγει το Τριώδιο;;;

(έχω μια ανοιχτή πρόσκληση και ...)

τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – τα λίγα σαν την μπανανόφλουδα: μία να πατήσεις και έπεσες – πάντα το ζητούμενο είναι η σωστή ποσότητα και η συνέπεια λόγων και έργων – ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

 

 

Κάϊρον, 12.2.2019
του συνεργάτου-ανταποκριτού μας
Ταρίκ Αλ Ζουράφι ντι Μιντίνα
μελλοντολόγου (γυάλινη σφαίρα, ταρώ, σφάγια)
πολιτικού επιστήμονος (καφενεία, αγοραί, συνάξεις, δεξιώσεις, αρχαιρεσίες συλλόγων)
εντοπισμός προσώπων, ναυαγίων, λιρών (παλαιάς και νέας κοπής/με χάρτες και άνευ)
Μετά μακράν περίοδον αναπαύσεως και ως τις 26.5ου, προσφέρουμε (δωρεάν):
– προεκλογική στήριξη
– ψυχολογική υποστήριξη
– βόλτες με σκύλο ιδιοκτησίας μας.
Το βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ΚΑΙ πατσάν της αρεσκείας σας.
Ρεζερβές κατά προτερεώτειτα, κον Λάκιν.

 

 

 

 

ΖΕΣΤΑΜΑ-ΤΡΟΧΑΔΑΚΙ

Πόσοι από τους υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους έχει βρεθεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, τα τελευταία πέντε ή οκτώ χρόνια, για μια ολόκληρη συνεδρίαση; Ή για μια ώρα, έστω.

 

 


Αυτό που ακόμα ρωτάτε ποιον θα ψηφίσετε … με ξεπερνά. Και ζηλεύω. Κυρίως γιατί πιστεύετε ακράδαντα ότι έχουν διαφορές και ευελπιστείτε ότι θα τις δείτε όταν αναλάβουν καθήκοντα. Έναν ιδιοκτήτη γνωστού κοσμηματοπωλείου στη Θεσσαλονίκη, τον θυμάστε;

 

ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ

 

Συνδημότη πρόεδρε… “μη μασάς”. Άμα δε σε θέλει ο Βαγγέλης, “κλείσε” με το Στέργιο.
Έτσι κι αλλιώς, όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ πήγε στη ΝΔ κι όλη η παλιά ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ (πες το όπως θες) κι έγιναν όλοι ανεξάρτητοι (από τις ανάγκες μας, τη βούλήσή μας, τα ιδεολογικά όρια και τις δεσμεύσεις). Οπότε… “μη μασάς”. Μόνο κίνητρο των περισσότερων υποψήφιων, αυτή τη φορά ειδικά, είναι το “θέλω να…” και το “πρέπει να κάνω το τάδε για να έχω το δείνα…”

 


 

“Με το μαλακό”, πρόεδρε… πήραν φωτιά τα τηλέφωνα κι ήταν και Σάββατο βράδυ που ο κοσμάκης θέλει να ησυχάσει και να ξεκουραστεί. Άσε τα προεκλογικά και πες μας για τις έγγραφες καταγγελίες ηλικίας δύο ετών που δεν έκανες ΠΟΤΕ θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και ήσουν στον προθάλαμο. Και ενώ πιθανώς οι καταπατήσεις συνεχίζουν να θριαμβεύουν. Αν είχαν τερματιστεί φαντάζομαι θα το μαθαίναμε. Έμαθες κάτι;

 


Όταν από τους ψηφισμένους για το τάδε ΔΣ συλλόγου ο νικητής -με τις περισσότερες ψήφους- βρίσκεται να μην καταλήγει πρόεδρος, αλλά απλό μέλος, και κανείς δεν του εξηγεί γιατί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία απορία και καμία αντίρρηση, ένα πράμα συμβαίνει: όλοι οι άλλοι πλην του πρωτεύσαντα είναι μια ομάδα που συνεννοείται, ενώ αυτός όχι. Κι όταν δεν του εξηγεί κανείς το “γιατί”, ενώ και προεκλογικά κατήγγειλε ατασθαλίες, έχει κάθε δικαίωμα -και πρέπει- να πάει στον εισαγγελέα και ως ομάδα οργανωμένη να τους αντιμετωπίσει.

 

 

ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

 

Βασίλη, επειδή η επικεφαλής απουσιάζει επί μακρόν και -απ΄ ότι φαίνεται στο βίντεο- ή δεν ήθελε ή δεν γνώριζε λεπτομέρειες τότε… εσύ που ξέρεις και ήσουν στην Επιτροπή Οικονομικών όταν συζήτησε το θέμα (σε τρεις συνεδριάσεις;), πες μας σε παρακαλώ σε τι και σε ποιον αναφερόταν τότε (η κα Μόχλα-Φαρμάκη). Με αμιγώς πολιτικούς όρους περιέγραψέ το και για αμιγώς πολιτική χρήση. Άσε τα νομικά. Τα νομικά μας τα είπε ο Δημόπουλος και προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Ευχαριστώ.

(εξώδικοι) Συμβιβασμοί και (επιθυμητές) εκπτώσεις – ΕτΟ/10.10.2017


Σακκά, δούλευες στην αποκομιδή και ήσουν γκλάρα στα γραφεία. Είσαι και πάλι γκλάρα στα γραφεία και “μας δουλεύεις” για την πιλοτικά ανύπαρκτη αποκομιδή και την ανακύκλωση των πιλότων. Και πάλι πληρώνεσαι, ως ειδικός σύμβουλος τώρα (δουλειά που προσπαθούσες και τότε να κάνεις, όταν πληρωνόσουν για την αποκομιδή). Αντί να ‘σαι σε όλες τις περιπτώσεις γκλάρα -στα γραφεία- και να αγιάζεις με διάφορα καραγκιοζιλίκια υποψηφιότητες των απανταχού πρόθυμων… δεν μαζεύεις την ομάδα να βγείτε να καθαρίσετε καμιά ντροπή, ειδικά στα σημεία που καταστρέφουν τον όποιο τουρισμό θες ΚΑΙ να αναπτύξεις;;;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ

Υπάρχουν (και λειτουργούν) στην Πιερία, ελεγκτές εργασίας, ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο, συνδικαλιστικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, πολιτικοί, εισαγγελείς;;; Διότι οι ντόπιοι “εκπρόσωποι” της 4ης Εξουσίας έχουν κατακτήσει το δικαίωμα σε ένα ακόμη απίστευτο χαρακτηριστικό: να ‘ναι σιτιζόμενοι -ως μόνιμοι ή εποχικοί- του Δημοσίου, ενώ δηλώνουν “δημοσιογράφοι” και δουλεύουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πέρα απ’ όλα τα παλιότερα -φοβερά- χαρακτηριστικά τους… Έγινε νόμιμο αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι;;;; Το έκαναν νόμιμο οι “συνάδελφοι” και δεν ΠΗΡΑΤΕ χαμπάρι;;;

 


Παπαζαχαρία, “πάτα” ν’ ακούσεις και το καλύτερο. Γιατί τα πιο γελοία δεν είναι το όποιο χιούμορ στο χαρτί, αλλά τα βγαλμένα απ’ τη ζωή (που έλεγε κι η γιαγιά μου). “Πάτα” βρε Αρειανέ και θα σε στείλω μια πάστα. Απ’ το Λεμόνα.

 

 

 


Σταύρο, περαστικά. Για το πόδι και το όποιο άλλο άκρο. Όμως, τα του κεφαλιού, Σταύρο… δεν περνάνε με ευχές.


 

Όπως διοχέτευε την πληροφορία ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, έτσι διοχέτευσε και την πληροφορία ότι δεν θα είναι τελικά. Κι έτσι έληξε η μια παροχετευτική υποψηφιότητα.

 


 

Γιώργο, άκουσα ότι οι οπαδοί σου μετέφεραν στην ηγεσία θετικά στοιχεία για σένα.

 

 


 

Στον επόμενο χιονιά, αντί να βγεις εσύ να ρίχνεις αλάτι, ζήτα πέντε-δέκα εθελοντές που θα το κάνουν καλύτερα κι από σένα. Απ’ το ’14 ως τώρα δεν έχεις κανένα πρόβλημα να ξεφτιλίζεις το Δήμο (μας) για να δικαιολογείς την αναποτελεσματική ύπαρξή σου και την αμοιβή σου, χωρίς ΚΑΜΙΑ ντροπή. Και δεν είναι από απόλυτη υπευθυνότητα που από διευθυντής γίνεσαι εργάτης. Αν κάτι τέτοιο σε διέκρινε δεν θα φτάναμε να ξεκρεμάμε τα πανό του φεστιβάλ απ’ τις κολώνες στις 25 Οκτωβρίου, ενώ εσύ είσαι ο σύνδεσμος που εξασφαλίζει την καλύτερη συνεργασία –του Δήμου- με το Φεστιβάλ…


 

Σάκη, εγώ λέω να πάρεις το δωρεάν αυτοκίνητο και να τσακιστείς να μοιράσεις καμιά σακούλα πορτοκάλια σ’ αυτούς που τα χρειάζονται και χρειάζονται και την παραμικρή δωρεάν παροχή, γιατί –παρά την απελπισία τους και την πολύχρονη δυσπραγία- δεν έφτασαν να ξεπουλήσουν το σημαντικότερο όλων για ένα δωρεάν αυτοκίνητο και τζάμπα καύσιμα για πέντε χρόνια. Κι αυτό είναι παροχή ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από τις δυο ή τις δέκα σακούλες πορτοκάλια. Ποιους και πως θα κρίνεις εσύ που σου πήρε ενάμιση χρόνο να πας να συνυπογράψεις μούφα παραχώρηση και χωρίς κανείς από ένα ΔΣ να γνωρίζει για την ύπαρξή της και που καταχωρήθηκε σε μούφα αριθμό πρωτοκόλλου;;; Δεν «φουντώνεις» μόνο εσύ Σάκη… «φουντώνω» κι εγώ. Μόνιμα.

 

 


Άρη, έκανες απαράδεκτη πρωτιά για αιρετό και μάλιστα της Αριστεράς, όταν πήγες και έκατσες επικεφαλής του «Συνδυασμού Ευθύνης». Αμέσως μετά, η Τσιμήτρη μετακινήθηκε στους ανεξάρτητους, ενώ ήταν ήδη υποψήφια με τον Δημόπουλο και μετέχει και στην διοίκησή του. Οπότε τώρα τι θα γίνει, Άρη; Θα ξανακάτσεις και δίπλα σου θα ‘ναι ο Βροχαρίδης που ήδη κατεβαίνει όχι με τον Στέργιο, αλλά με τον Βαγγέλη; Ο άλλος, ο φρέσκος-αν και μετά πλήρη ανεξάρτητη θητεία-ανεξάρτητος  που έτυχε να κάθεται στο χώρο κοντά στους ανεξάρτητους… που θα κάτσει τώρα (κι αυτός ήδη με τον Γερολιόλιο). Οι του Γερολιόλιου… που θα καθίσουν;;; Απέναντι απ’ την αντιπολίτευση, δίπλα στους Δημοπουλικούς; Είναι μια πρόταση γιατί και στους σημερινούς Δημοπουλικούς υπάρχουν ήδη Γερολιολικοί. Αλλά πάλι θα μπερδεύεται το κοινό, αφού δεν θα ξεχωρίζουν τα δύο τμήματα. Δεν κάνετε μια συνεννόηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (αυτός θα «κατέβει» ή θα …. «ανέβει»;;;) και να βάλετε μπροστά σας ταμπελάκια, όπως στις τελετές στο Ηρώο: Κα/Κος Τάδε, σήμερα Έτσι, μεθαύριο Αλλιώς». Όπως τότε που έγραφαν 100δραχμές/50ευρώ οι βιτρίνες κι ο λαουτζίκος θεωρούσε ότι και ήταν συμφέρουσα η τιμή. Κι όποιος κατάλαβε… κατάλαβε.

 


 

Τελικά.. σαν τον Ζάχο.. που να βρεις συνεργάτη!!! Εδώ, βράχος, μέσα σ’ όλα, παντού και πάντα, πιάνει εκλογικό νόμο και του βγάζει ζουμί, πιάνει κινητό και σχηματίζει τοπικό, λέει τα απίστευτα σαν να πρόκειται να τα δεις να στρίβουν απ’ τη γωνία, ψήνει πρόβειο χωρίς κάρβουνα, σηκώνει τηλέφωνο και μιλάει και με τον Μολυβιάτη ακόμα, ξέρει το ένα τελείως και το άλλο καθόλου… Όχι σαν κάτι ξερόλες –καλή ώρα-…. ΖΑΧΟ, YOU ARE THE ONE, ο κορυφαίος… αλλά χρειάζεται και το υπόλοιπο 50%. Και η διαφορά τώρα είναι ότι οι νέοι «δεν μασάνε», Ζάχο… Εμείς οι ώριμοι είναι που σαπίσαμε και μπορεί να «μασήσουμε». Αλλά, η νεολαία ΔΕΝ “μασάει” και αυτή είναι μία από τις παραμέτρους που θα χαλάσει τους λογαριασμούς. Στοίχημα δυο κιλά μπουγάτσα από το παλιό μππουγατσατζίδικο της Αιδηψού.-


 

Μην κάνεις την πάπια και τον χαζό. Αυτό που δημόσια σου περιέγραψα είναι, ήταν και θα είναι ποινικό αδίκημα που αφορά και αμειβόμενο απ’ το Δημόσιο. Κι εγώ δεν είχα ποτέ καμία άλλη σχέση μαζί του απ’ το να τον καταγγέλλω. Εσύ τον είχες συνεργάτη/υπάλληλο και το παραδέχτηκες, τη ΜΙΑ φορά που σου τηλεφώνησα.


Αν περιμένατε ότι θα περάσω από Οκτώβριο ως Μάιο με το να ανακοινώνετε υποψήφιους με το σταγονόμετρο και «χύμα», χωρίς ΚΑΜΙΑ ουσιαστική συζήτηση για ΚΑΝΕΝΑ θέμα, συνεντεύξεις «πέρα βρέχει» για τον βρέχει στη Λαμία και να «το παίζω» αποκαλυπτικός για βολικά κουτσομπολιά και κατά παραγγελίαν πιέσεις… ας ξανασυστηθούμε. ΕτΟ. Υπάρχει και ζει για τους αναγνώστες της. Με κάθε καιρό και όλους τους καιρούς.
Καλή εκλογή και ακόμα καλύτερη θητεία.


 

Δεν θέλω να σας προβληματίσω, αλλά αν πάνε τα πράματα όπως ακριβώς θέλετε και επιμένετε ότι έτσι θα συμβεί τελικά, δείτε τι θα καταφέρετε από Μάη ως Οκτώβρη. Και δεν νομίζω να υπάρχει περιθώριο να πείτε στον πρόεδρο “πρόεδρε…ας καταφέρουμε το ένα κι ας είμαστε ευχαριστημένοι”. Αν το πει έστω και ένας, πολύ θα ‘θελα να ξέρω ποιος θα ‘ναι και που θα βρεθεί. Η δε υποψηφιότητα η τρίτη (η καλή) ανακοινώθηκε μεσούντος του εμφυλίου για το Ονοματολογικό και συνοδεύτηκε από έκκληση στην κυβέρνηση για υποστήριξη της υποψηφιότητας. Της κυβέρνησης των προδοτών, των εξαγορασμένων, …την κουρελού κτλ. Για να ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι και οι τρεις στόχοι. Καλά κουράγια. Άμα χρειαστείτε φανελάκια να σας στείλουμε με διαφήμιση Lacta. Φιδάκκκιιιααααα.

 

 

 



ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Είδα τη Ρένα δακρυσμένη, φασίστες…. Ως εδώ.-

 

ΥΓ: συμμαθητή, ευχαριστώ που τίμησες το λόγο σου. Τελικά, “έπεσα μέσα”. Δεν παρουσιάστηκες μόνος, αλλά με την καλύτερη παρέα.