-τζάμπα- Τυροπιτάκια και βραβεία,

ο ανομολόγητος εμφύλιος

και η πραγματική κατάσταση στην πιερική ΝΔ

 

 

 

Το ολίσθημα Χιονίδη που αφορούσε την χρηματοδότηση εκδήλωσης τομέα της πιερικής ΝΟΔΕ ΝΔ, προκάλεσε την παρέμβαση του “Άλλου Δρόμου” στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ταχεία απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη και … την οξεία παρέμβαση της ΝΟΔΕ Πιερίας!!!

Αυτό που επιβεβαιώνετε πια χωρίς καμία αμφιβολία είναι αυτό που -”με νύχια και με δόντια”- κρύβουν όλοι οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα της Πιερίας, σε συντριπτικό βαθμό στελέχη ή προσκείμενοι στη ΝΔ και “συγγενείς” πολιτικούς χώρους και φιλικά -τα δεύτερα” προς την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ανακοίνωση με την οποία η ΝΟΔΕ ξεκαθάρισε τα του αμαρτωλού αιτήματος, ακολούθησε ήδη αίτημα των δημοτικών συμβούλων του “Άλλου Δρόμου” προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για το πως συμπεριελήφθη τέτοιο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Στην ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι “ουδέποτε έλαβε απόφαση να ζητήσει οικονομική επιχορήγηση  από τον Δήμο Κατερίνης και οποιονδήποτε άλλο φορέα του Νομού μας και ποτέ “δεν στάλθηκε επισήμως κανένα αίτημα προς τον Δήμο Κατερίνης για να καλύψει μέρος των εξόδων της εκδήλωσης…”. Στην ίδια ανακοίνωση, ξεκαθαρίζεται ότι το αίτημα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την “υπεύθυνη του Τομέα Εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Κυριακή Καραγιαννίδου”, χωρίς καμία συνεννόηση με τη ΝΟΔΕ, αλλά η νομαρχιακή της ΝΔ περιορίζεται μόνο στην ευχή “όλα αυτά τα τραγελαφικά να ήταν απλώς μία αλυσίδα από πρωτοφανή λάθη και τίποτε παραπάνω”.

 

 

Κατερίνη, 21.02.2019

Από τη ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πάγια πολιτική και νοοτροπία του κόμματός μας όσο και της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας είναι να υποστηρίζεται οικονομικά από τα μέλη της,  εν αντιθέσει με άλλα κομματικά δημιουργήματα.

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ένα πρωτοφανές γεγονός για την παράδοση και τις αρχές της παράταξής  μας. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης υπήρχε ως θέμα συζήτησης ΔΗΘΕΝ αίτημα της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας για επιχορήγηση 500 ευρώ για να καλυφθούν έξοδα εκδήλωσης μας.

Διαβεβαιώνουμε τα χιλιάδες μέλη μας στην Πιερία ότι:

  1. Η  Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία ουδέποτε έλαβε απόφαση να ζητήσει οικονομική επιχορήγηση  από τον Δήμο Κατερίνης και οποιονδήποτε άλλο φορέα του Νομού μας.
  2. Από  τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας δεν στάλθηκε επισήμως κανένα αίτημα προς τον Δήμο Κατερίνης για να καλύψει μέρος των εξόδων της εκδήλωσης, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, η οποία αναβλήθηκε  λόγω κομματικών υποχρεώσεων.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας καταδικάζει απερίφραστα όλες αυτές τις συμπεριφορές και ζητά από την Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης να μας δώσει εξηγήσεις για το πώς συμπεριλήφθηκε το δήθεν αίτημά μας στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε τον Δήμο Κατερίνης και όλους τους φορείς να είναι πιο προσεκτικοί όταν μεμονωμένα πρόσωπα ζητούν το οτιδήποτε, επικαλούμενα τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση με την υπεύθυνη του Τομέα Εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Κυριακή Καραγιαννίδου, χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της κομματικής μας οργάνωσης.

 Για ακόμη μία φορά, διαβεβαιώνουμε  τα χιλιάδες μέλη μας  και όλους τους πολίτες της Πιερίας ότι  η ΝΟ.Δ.Ε Πιερίας  λειτουργεί μόνο μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

Ευχόμαστε όλα αυτά τα τραγελαφικά να ήταν απλώς μία αλυσίδα από πρωτοφανή λάθη και τίποτε παραπάνω.

  Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ

                Ε.  ΚΛΩΝΟΣ                                                                                                         Ι.  ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ

Στην ανακοίνωσή τους, τα στελέχη του “Άλλου Δρόμου” επισημαίνουν όσα η ΝΟΔΕ διευκρίνισε και ζητάει από την πρόεδρο του σώματος να ξεκαθαρίσει πως το αίτημα έγινε δεκτό και προωθήθηκε για έγκριση και από τον δήμαρχο Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, να παρέξει ικανοποιητική ενημέρωση, αφού “η δικαιολογία εκ παραδρομής ξεπερνά τις ανοχές μας”. Πέρα από το πολιτικό θέμα -που με ανεξήγητο τρόπο δημιούργησε η επιλογή της προέδρου-, υπάρχει και ο νόμος που καθορίζει τι μπορεί να χρηματοδοτεί και ενισχύει ο όποιος Δήμος στην Ελλάδα.

 

Διαβάζοντας σήμερα την επίσημη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πιερίας όπου ρητά αναφέρει ότι :

  1. Η  Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία ουδέποτε έλαβε απόφαση να ζητήσει οικονομική επιχορήγηση  από τον Δήμο Κατερίνης και οποιονδήποτε άλλο φορέα του Νομού μας.
  2. Από  τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας δεν στάλθηκε επισήμως κανένα αίτημα προς τον Δήμο Κατερίνης για να καλύψει μέρος των εξόδων της εκδήλωσης, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, η οποία αναβλήθηκε  λόγω κομματικών υποχρεώσεων.

Ρωτάμε λοιπόν την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, από τον έλεγχο της οποίας περνούν όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, πως βρέθηκε το θέμα κάλυψης δαπάνης 500 ευρώ με το ΦΠΑ για την κάλυψη ήχου και την αγορά εδεσμάτων για μπουφέ για εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πιερίας στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κα Τζουμέρκα – Μπατάλα,

Κε Χιονίδη,

Ευελπιστούμε να ενημερώσετε επίσημα και ικανοποιητικά το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου (η δικαιολογία εκ παραδρομής ξεπερνά τις ανοχές μας) αλλά και τους δημότες μας για την άμεση εμπλοκή σας και κάλυψη δαπανών με χρήματα του δήμου για εκδήλωση μιας κομματικής παράταξης.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

  1. Χαïλατζίδου Θεοδοσία
  2. Λιανός Χρήστος
  3. Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα

 

 

 

Και σαν μην έφτανε το θέμα της χρηματοδότησης για τυροπιτάκια και ενισχυτές ήχου, ένα ακόμη πολιτικοοικονομικό θέμα ήρθε να προστεθεί σ’ αυτά που αφορούν την δημαρχία Χιονίδη και μάλιστα δια χειρός του πρώην στενού συνεργάτη και σημερινού ανθυποψηφίου του, Θανάση Λιακόπουλου: την πρόσφατη διπλή “βράβευση του Δήμου Κατερίνης από το διεθνές Forum για την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος «Verde-tec»”. Και στο θέμα αυτό, δύσκολα θα εξηγηθεί πως ο Δήμος έλαβε δύο βραβεία από φόρουμ-έκθεση που αφορά περιβαλλοντικά έργα, το οποίο διοργανώθηκε και με τη δική του χρηματοδότηση.

Θανάσης Λιακόπουλος: Συγχαρητήρια στον κ. Χιονίδη για τα 2 βραβεία.

Συμπτωματικά (;) τα πήρε από μία εκδήλωση στην οποία ο Δήμος Κατερίνης πλήρωσε 2.480 Ευρώ

 

21.12.2018. Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Αποφασίζεται η καταβολή από τον Δήμο Κατερίνης ποσού 2.480 Ευρώ για συμμετοχή του στην έκθεση «Verde.tec», κατόπιν εισηγήσεως του αντιδημάρχου κ. Νίκου Παπαζιώγα.

15.02.2019. Στο συνέδριο – τμήμα της εκθέσεως «Verde.tec» ο Δήμος Κατερίνης και κ. Σάββας Χιονίδης κερδίζουν 2 βραβεία, για δύο ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία κανείς δεν αναλύει στους δημότες στο σχετικό δελτίο τύπου.

 

Σχόλιο: Συγχαρητήρια για τα δύο βραβεία. Ευχόμαστε από καρδιάς ο Δήμος μας να κερδίσει βραβεία και σε συνέδρια στα οποία δεν έχει καταβάλλει χρήματα για να συμμετάσχει.

 

 

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΟΔΕ Πιερίας της ΝΔ αναγκάζεται να πάρει θέση έναντι εσωτερικών της προβλημάτων που έγιναν δημόσια αντιπαράθεση, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών ως σήμερα. Από την υπενθύμιση των εγκυκλίων του κόμματος και το γενικόλογο “άδειασμα” κάποιων στελεχών που προσπάθησαν να ενισχύσουν την τάδε ή την δείνα υποψηφιότητα, φτάσαμε στην επώνυμη καταγγελία… μελών της και μάλιστα επικεφαλής Τομέα της. Αν και ο τοπικός Τύπος ή “Τύπος” παρέχει αμέριστη βοήθεια για να φανεί μόνο ο καπνός, αλλά όχι η γενεσιουργός φωτιά, η αλήθεια είναι ότι στην Πιερία και στους δύο Δήμου του νομού, οι δημαρχιακές υποψηφιότητες που “πηγάζουν” από τη ΝΔ είναι δυσεξήγητα πολλές για κόμμα που θεωρεί δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές θα αναδειχτεί -θριαμβευτικά και με σημαντική διαφορά- νικητής. “Τα μαχαίρια έχουν βγει” και οι αψιμαχίες -στο παρασκήνιο- των Χιονίδη-Κουκοδήμου-Λιακόπουλου αφορούν -ως τώρα- τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης. Αν -με την πάροδο του προεκλογικού χρόνου-, η αντιπαλότητα αυτή μεταφερθεί και σε ότι αφορά την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια, τότε τα “τραύματα” και οι απώλειες θα απαιτήσουν την… άμεση λειτουργία περισσότερων φαρμακείων στην Κατερίνη, με 24ωρη λειτουργία. Το θέμα είναι πια πως θα αντιδράσει η ομάδα των τοπικών στελεχών που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Χιονίδη, έναντι των συναδέλφων τους που τάσσονται υπέρ του Θ. Λιακόπουλου και αν η πλευρά Χιονίδη αποπειραθεί να ανταποδώσει -το πλήγμα που δέχτηκε- στον κύριο αντίπαλό της, αν κι αυτός δεν είχε καμία επίσημη ή ορατή συμμετοχή στο εξελισσόμενο “ΤυροπιτάκιαGate” ή το “Πληρωμένο Διπλοβραβείο”…