“Σχεδιάζουμε το μέλλον,

καταγράφοντας την σημερινή κατάσταση”

ο αντιπρόεδρος της ΔΕΑΔΟ σε μια μικρή συνέντευξη, μεταξύ πρώτου και δεύτερου μέρους του απολογισμού εν μέσω καταιγίδας

 

 

 

Ναι, η ΔΕΑΔΟ δεν πλήρωσε ούτε ευρώ σε δαπάνες “δημοσίων σχέσεων”.

Ναι, η ΔΕΑΔΟ μετέτρεψε σε υγραεριοκίνητα τα -δύο- αυτοκίνητά της που μπορούσαν να μετατραπούν.

Ναι, η ΔΕΑΔΟ είναι σε κακή κατάσταση.

Ναι, η ΔΕΑΔΟ δεν έχει δουλειά, παραγγελιές και πωλήσεις, αλλά η κατανάλωση σε ρεύμα και καύσιμα παραμένουν στα επίπεδα των εποχών που είχε (δουλειά και πωλήσεις) γιατί κάποιες δαπάνες είναι ανελαστικές και τα στοιχεία είναι εκεί για όποιον θέλει να τα ελέγξει.

Ναι, η ΔΕΑΔΟ έκανε τον απολογισμό που άρχισε να δημοσιεύεται γιατί σχεδιάζει το μέλλον της. Το σχεδιάζει η σημερινή διοίκηση και επέλεξε να καταγράψει την σημερινή κατάσταση, ως πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό του μέλλοντος της δημοτικής επιχείρησης που πάντα “έβαζε πλάτη” στο Δήμο μας.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Δημήτρης Τσακνάκης, μίλησε αποκλειστικά στην ΕτΟ, μία μέρα μετά την δημοσίευση του πρώτου μέρους του απολογισμού. Και θα ξαναμιλήσει μετά την δημοσίευση και του δεύτερου και τελευταίου μέρους του απολογισμού.

Τρεις μέρες μετά -τη δημοσίευση-, κανείς από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είπε το παραμικρό για τα όσα περιέχει ήδη ο απολογισμός. Την ίδια στάση -της σιωπής- κράτησαν και οι των προηγούμενων διοικήσεων Δήμου και ΔΕΑΔΟ, πλην ενός που φημολογείται ότι έσπευσε χθες στα γραφεία της επιχείρησης, απαιτώντας εξηγήσεις, αλλά δεν βρήκε κανέναν αρμόδιο για τέτοιες εξηγήσεις.

Εξηγήσεις και δεσμεύσεις ανέμεναν χθες και οι εργαζόμενοι του πάλαι ποτέ “χρυσωρυχείου” μας, αλλά και αυτοί δεν κατάφεραν να συναντηθούν με εκπρόσωπο -έστω- της διοίκησης. Προσανατολίζονται τώρα σε δυναμικότερες ενέργειες για την διεκδίκηση των οφειλών και γιατί ήρθε η ώρα να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και δεν ξέρουν τι να δηλώσουν: αυτά που βλέπουν να φεύγουν ή αυτά που δεν βλέπουν να έρχονται;

Τέλος, ούτε οι υποψήφιοι δήμαρχοι (αλλά και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι) θεώρησαν τον απολογισμό που δημοσιεύτηκε ικανή αφορμή για δημόσιες τοποθετήσεις. Ούτε έψεξαν, ούτε συνεχάρησαν.

Όλα καλά, δηλαδή.

Και χαλίκι έχουμε ακόμη τόσο που μπορούμε να σκάβουμε και για τα επόμενα 20-30 χρόνια.
Ίσως και 40.

Καλή Ανάσταση.-